Siv gaat logeren

Informatie

RegieCatti Edfeldt en Lena Hanno
Jaartal2016
Releasedatum12-10-2016
Speelduur76 minuten
DistributeurTwin Film
CastAstrid Lövgren, Lilly Brown, Henrik Gustafsson, Barry Atsma & Annemarie Prins

De zevenjarige Siv gaat voor het eerst in haar leven logeren en wel bij het nieuwe meisje uit haar klas, Cerisia. Eenmaal bij Cerisia thuis komt Siv er al snel achter dat het er bij haar nieuwe vriendin anders aan toe gaat dan ze gewend is. Maar in de nacht wordt het nog veel vreemder! Als Siv namelijk niet in slaap kan komen en graag even haar vader wil bellen, gaat ze op zoek naar het briefje met daarop het nummer van haar vader. Het briefje zit echter in de pyjama van Cerisia, maar… waar is Cerisia eigenlijk? Siv gaat op onderzoek uit, maar komt er al snel achter dat het huis er in de nacht een stuk vreemder uitziet dan overdag. Zo lijkt de gang tot leven te komen met steeds meer deuren waarachter zich nieuwe avonturen openbaren die de jonge Siv doet belanden in een nacht die ze nooit zal vergeten!

Siv gaat logeren is een samenwerking tussen Zweden en Nederland waarbij het bekende kinderboek van de Zweedse schrijfster en illustrator Pija Lindenbaum, tot leven is gebracht voor het witte doek. Het verklaart meteen de kleurrijke cast die zowel uit Nederlandse als Zweedse acteurs en actrices bestaat. Echter, in oorsprong is deze film wel een Zweedse titel, maar uiteraard is de film voorzien van een Nederlandse nasynchronisatie om ook het jonge publiek in ons land te kunnen bedienen en te plezieren.

Plezier zullen de jonge bioscoopbezoekers zeker aan de film beleven aangezien de wereld die Lindenbaum gecreëerd heeft met haar kleurrijke illustraties prima tot leven wordt gewekt. Uiteraard gebeurt dit pas als de jonge Siv tijdens de nacht op zoek gaat naar Cerisia en het hele huis tot leven lijkt te komen. Zo is er niet alleen achter iedere deur iets spannends te beleven, maar dwalen er ook twee dassen door het huis die Siv helpen tijdens haar zoektocht. De twee dassen zijn er vooral voor de komische noot van de film en zullen dan ook met grote regelmaat de jonge bioscoopbezoekers vermaken met hun grappen en grollen.

De film is overduidelijk voor alle leeftijden, want echt enorm spannend wordt het nergens. Gelukkig maar, want hierdoor is de film ook zeker genietbaar voor de meest jonge doelgroep die zich net zal wagen aan een bioscoopbezoekje. Ook de relatief korte speelduur van 76 minuten werkt hier aan mee waardoor de film nergens de kans krijgt om in te zakken en net lang genoeg is om de aandacht van de jonge kijkertjes vast te houden. Siv gaat logeren is daarmee een prima kindertitel die zeker een bezoekje aan de bioscoop waard is.

Siv gaat logeren is een leuke jeugdfilm die de kleurrijke illustraties en verhalen van schrijfster Pija Lindenbaum tot leven weet te brengen. De film is een aaneenschakeling van gekke situaties waarin de jonge Siv beland die een glimlach op het gezicht van de jonge bezoekertjes zal toveren. En daarnaast zijn er ook nog de twee zeer grappige dassen die het plaatje compleet maken. Siv gaat logeren is dus zeker een bezoekje aan de bioscoop waard voor iedereen die op zoek is naar leuk en soms spannend avontuur in een ietwat vreemd maar lekker jasje.

Met dank aan Film Incompany voor het beschikbaar stellen van een screenerlink.

11 oktober, 2016

Beoordeling

Eindcijfer

Trailer