Spider-Man: Far From Home 4K

Informatie

RegieJon Watts
Jaartal2019
Releasedatum13-11-2019
Speelduur129 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastTom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, Jake Gyllenhaal, J.B. Smoove, Jacob Batalon, JB Smoove, Marisa Tomei & Martin Starr

Het zijn de nadagen van de allesbepalende strijd met de machtige Thanos waarin de titaan werd verslagen en zijn knip, waarbij de helft van de mensheid in rook opging, ongedaan werd gemaakt door de Avengers. In deze periode worstelt Peter Parker met zijn bestaan als superheld en rouwt hij om het verlies van Tony Stark die zichzelf opofferde om de hele mensheid te redden. Om zichzelf wat rust te gunnen besluit Peter om met zijn klasgenoten mee te gaan naar europa om daar een aantal steden aan te doen. Maar bij hun aankomst in Venetië gaat het al mis als er een gigantisch monster uit de zee opdoemt. Peter doet, zonder zijn Spider-man pak, zijn best om het monster te verslaan maar krijgt daarbij gelukkig hulp uit onverwachte hoek als de geheimzinnige Mysterio opduikt. Er blijkt echter meer gevaar op komst te zijn door een scheur in het heelal, veroorzaakt door de knip van Thanos. Samen met Mysterio probeert Peter als Spider-man het nieuwe gevaar het hoofd te bieden, maar is hij als superheld sterk genoeg om de wereld, net als Tony Stark, te kunnen redden?

Het was na de aftiteling van Avengers: Endgame, afgelopen mei, even op adem komen. Na een opbouw die tien jaar in beslag nam en 23 films telde was er eindelijk een einde gekomen aan een universum vol superhelden die op fantastische wijze aan elkaar verbonden waren. Maar wat nu? Hoe moest het nu verder? Wanneer zouden de superhelden van Marvel weer terugkeren op het witte doek? Het antwoord daarop liet gelukkig niet zo lang op zich wachten aangezien een kleine twee maanden na de strijd met Thanos Spider-man alweer de bioscoopzalen in slingerde voor een nieuw avontuur. Maar hoe moeten we Spider-man: Far From Home precies zien? Als nieuwe start? Als zoethoudertje? Of als mosterd na de maaltijd? Marvel bleef op die vraag een beetje vaag en na het zien van Far From Home is duidelijk waarom de succesvolle studio zolang zijn kaken stijf op elkaar hield rondom de superheld met spinnenkrachten.

Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn dat Far From Home inzoomt op de nadagen van de strijd uit Avengers: Endgame. Tony Stark, alias Iron Man, is niet meer onder ons en dus is de grote vraag wie er in zijn voetsporen zal treden. Spider-man lijkt de meest voor de hand liggende kandidaat, maar is de jonge held al wel volwassen genoeg voor zoveel verantwoordelijkheid? “With great power comes great responsibility” luid het credo van de superheld tenslotte, maar is hij al toe om die stap echt te maken? Het innerlijke gevecht dat Peter Parker hiervoor aangaat met zichzelf is de spil van dit solo-avontuur die wederom in de handen ligt van regisseur John Watts. Daarmee voegt Marvel weer een interessant hoofdstuk toe aan de nog steeds uitdijende serie, maar gelukkig is er uiteraard ook weer genoeg ruimte voor groteske actiescènes. Het blijft tenslotte wel een superheldenfilm uit de koker van de comic-gigant.

Naast de eerdergenoemde innerlijke strijd van Peter Parker duikt ook de mysterieuze Mysterio op die het onze held niet bepaald makkelijk maakt. Deze bijzondere held met grote glazen helm, het alter-ego van Quentin Beck, lijkt in eerste instantie alleen maar goede bedoelingen te hebben. Maar aangezien Mysterio, duidelijk met veel plezier gespeeld Jake Gyllenhaal, te boek staat als één van de grootste aartsvijanden van Spider-man, mag het geen verrassing zijn dat dit niet het gehele avontuur zo zal zijn. Marvel heeft daar weer een meer dan prima plotwending voor bedacht, al is de onvermijdelijke twist op sommige momenten iets te voorspelbaar. Gelukkig staat het de film nergens in de weg waarmee ook Far Frome Home, net als de andere titels van Marvel, zijn hele speelduur weer meer dan prima wegkijkt.

Extra’s: Zoals zo vaak zien we geen bonusmateriaal op de 4K-disc. Toch is er genoeg bonusmateriaal te vinden op deze fraaie 4K steelbook. Niet alleen staat de meegeleverde Blu-ray vol met materiaal, ook is er een exclusieve bonus disc toegevoegd!
· World Wide Web-slinger (29:52) Exclusief kijkje achter de schermen die enkel te vinden is op de bonus disc bij deze 4K steelbook-uitgave van de film. Wel is de feature eigenlijk te kort om een extra schijfje te rechtvaardigen.
· Peter’s To-Do-List (03:22) Een korte film waarin Peter zich voorbereid op zijn reis naar Europa.
· Gag Reel & Outtakes (3:35) Bloopers vanaf de set.
· Deleted & Alternative scenes (06:07) Een zestal scenes die de film niet hebben gehaald. Of als ingekorte versie.
· Teacher’s Travel Tips (04:58) De leraren van Peter frummelen met hun uitrusting voor de trip naar Europa.
· The Jump Off (06:19) Een blik op de fitheid van Tom Holland en de stunts van de film.
· Stepping Up (03:42) De groei van Peter Parker in het MCU staat centraal in deze special.
· Suit Up (04:38) De verschillende outfits worden uiteraard ook uitvoerig besproken.
· Now You See Me (06:30) Een blik op Mysterio, gespeeld door Jake Gyllenhaal.
· Far, Far, Far from Home (05:14) De locaties die in Europa werden aangedaan voor het maken van de film.
· It Takes Two (03:09) Hoe bevalt het regisseur Jon Watts en Tom Holland om weer met elkaar samen te werken?
· Fury & Hill (03:29) Ook de karakters Nick Fury & Maria Hill hebben hun eigen special op de blu-ray.
· The Ginter-Riva Effect (01:32) Een karakter dat eerder in het MCU opdook in een kleine rol keert voor Far From Home weer terug.
· Thank You, Mrs. Parker (03:35) Een blik op de veel jongere tante May dan we gewend waren van de vorige films rondom Spider-man.
· Stealthy Easter Eggs (04:23) Een paar geheimen uit de film worden onthuld.
· The Brothers Trust (11:44) Een lange reclamespot voor de organisatie achter verschillende goede doelen.
· Select Scene Pre-Vis (08:20) De animaties die gemaakt zijn worden vergelijken met het uiteindelijke resultaat.

Spider-Man: Far From Home 4K is een zeer vermakelijk toetje na de strijd uit Avengers: Endgame. Toch heeft de film wel degelijk meer te bieden dan simpel vermaak en wordt het karakter van Peter Parker en zijn superhelden alter-ego weer een stukje verder uitgediept. Daarnaast maakt één van de grootste aartsvijanden, de met glazen helm uitgeruste Mysterio, van Spider-man eindelijk zijn debuut in een speelfilm rondom de held met spinnenkrachten en weet Marvel deze bovendien te voorzien van een vermakelijke plottwist. Spider-Man: Far From Home maakt misschien geen diepe indruk, daarvoor is de Marvel-formule inmiddels te herkenbaar voor geworden, maar doet daarentegen ook bijzonder weinig fout. Hopelijk blijft de liefde tussen Sony en Marvel voorlopig nog even overeind, want het zou eeuwig zonde zijn als we nu, na het verlies van Iron Man en Captain America, ook vroegtijdig afscheid zouden moeten nemen van Your friendly neighbourhood Spider-man.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

28 november, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5dcb0298ec7e0_selected-products" products="9200000115950179,9200000114343541,9200000115950183,9200000115950181,9200000115950173,9200000079234338,9200000079234336" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer