Spider-Man: No Way Home 4K | import

Informatie

RegieJon Watts
Jaartal2021
Releasedatum12-04-2022
Speelduur148 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastTom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jon Favreau, Jacob Batalon, Alfred Molina & Marisa Tomei

Peter Parker kon redelijk anoniem door het leven gaan aangezien hij als enige Avenger zijn ware identiteit geheim kon houden en het daardoor voor iedereen onbekend bleef wie er toch schuil ging achter het masker van Spider-man. Aan die anonimiteit kwam echter een einde nadat Quentin Beck in een uitzending van The Daily Bugle bekendmaakte dat Parker schuilt gaat achter de superheld met spinnenkrachten waardoor zijn leven compleet op zijn kop kwam te staan. In een ultieme poging om zijn leven weer op orde krijgen, richt hij zich tot Doctor Strange en vraagt hem om een spreuk uit te spreken die er voor zorgt dat iedereen vergeet dat Peter Parker Spider-Man is. Helaas gaat de spreuk niet helemaal als gepland en zorgt deze voor nog veel meer nieuwe problemen. De spreuk zorgt namelijk voor scheuren in het multiverse waardoor vijanden uit andere universa onze wereld bezoeken om het tegen Spider-Man op te nemen. Parker zal alles op alles moeten zetten om het nieuwe gevaar het hoofd te kunnen bieden, maar gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek.

Let op: Deze recensie is mede tot stand gekomen omdat we van Sony Pictures Home Entertainment de import Blu-ray tot onze beschikking hebben gekregen. Helaas ligt de film niet fysiek in Nederlandse winkelschappen, maar is deze wel sinds 11 april on demand of via huur beschikbaar via veel verschillende digitale kanalen.

Wat hadden we eind december een pech in Nederland als het aankomt op de release van het langverwachte MCU-spektakel dat Spider-Man: No Way Home heet. De film draaide welgeteld drie dagen in de bioscoop waarna de boel hermetisch op slot ging en we moedeloos konden toekijken hoe de rest van de wereld kon genieten van deze derde solofilm van Spider-man. Wat het helemaal zuur maakte waren de torenhoge verwachtingen die werden geschept en het daardoor onmogelijk was om rustig op verschillende social media rond te dwalen zonder de nodige spoilers voor je kiezen te krijgen. Gelukkig konden we een paar weken later alsnog de schade inhalen, maar balen was het natuurlijk wel. Want Spider-Man die het moet opnemen tegen schurken uit andere Spider-Man films: wie wil dat nou niet zien?! Bovendien leek de film nog veel, heel veel meer, voor de liefhebber in petto te hebben.

Inmiddels is de film ook digitaal in Nederland te bewonderen, en draait hij zelfs nog in een paar bioscoopzalen, maar voor een fysieke release moeten we helaas bij onze oosterburen zijn. Zoals je wellicht weet is Sony gestopt met het uitgeven van fysieke releases in Nederland, maar niet getreurd: de Duitse versie is een prima exemplaar om in huis te halen, want deze beschikt gewoon over Nederlandse ondertitels. En dat is ongetwijfeld precies datgene wat de ware liefhebber zal doen, want Spider-Man: No Way Home mag zeker niet ontbreken in de filmcollectie! De torenhoge verwachtingen worden namelijk wel degelijk waargemaakt en maken van Spider-Man: No Way Home in ieder geval de beste film als het aankomt op de films waarin Tom Holland de titelrol vertolkt. Want dat de film een genot is om te kijken voor de Marvel-liefhebber staat buiten kijf.

Er valt natuurlijk best het één en ander op de film aan te merken als we verhaaltechnisch gezien de boel onder de loep liggen. Zo is het natuurlijk uiterst vreemd dat een personage als Doctor Strange iets behoorlijk ondoordachts doet, kun je je afvragen waarom deze ‘schurken’ uit andere Spider-man films zo met elkaar omgaan en is de manier waarop de spreuk fout loopt ook best discutabel te noemen. Toch mag dat allemaal de pret niet drukken, want het zit een overkoepelend verhaal geen moment in de weg. Bovendien is Spider-Man: No Way Home een prima opmaat naar de tweede solo-film van Doctor Strange (In the Multiverse of Madness) die nu in de bioscopen draait en verder in het concept van het multiverse duikt. Spider-Man: No Way Home is een heerlijke blockbuster met een zweem van nostalgie over zich heen en daar wordt iedere liefhebber van het genre ongetwijfeld toch heel erg vrolijk van.

Extra’s: In Nederland verschijnt Spider-Man: No Way Home dus helaas niet op schijf en dus moet de liefhebber zich richten op een geïmporteerde versie die ook wij tot onze beschikking kregen. De versie die wij kregen komt uit Duitsland en beschikt, naast Nederlandse ondertiteling, over de volgende extra’s:
· Bloopers & Gag Reel (04:01) Lachen, gieren, brullen vanaf de set.
· Action Choreography Across the Multiverse (06:25) Een blik op het werk van actie choreograaf George Cottle vanaf de set.
· A Spectacular Spider-Journey with Tom Holland (06:16) Van de casting van Holland als Spider-man tot zijn reis in het MCU.
· Realities Collide, Spiders Unite (08:09) Hoe drie verschillende versies van Spider-man bij elkaar kwam en de geheimzinnigheid die er omheen hing.
· Graduation Day (07:07) Zendaya, Jacob Batalon en Tony Revolori aan het woord over hun rol in de franchise.
· Enter Strange (05:04) Hoe Doctor Strange in het plaatje past van de film.
· Weaving Jon Watts’ Web (07:18) Een blik op de regisseur die inmiddels zijn derde Spider-man film heeft afgeleverd.
· Alternate Reality Easter Eggs (04:41) De film is gevuld met de nodige verborgen extra’s en deze special zet ze voor je op een rijtje.
· A Multiverse of Miscreants (06:38) Een blik op de acteurs die terugkeren om wederom de schurkenrol op zich te nemen.
· A Meeting of the Spiders – Heroes Panel 0(7:23) De drie verschillende Spider-man’s aan het woord om te praten over hun rol in de franchise.
· The Sinister Summit – Villains Panel (08:44) Ook de schurken komen samen om te praten over de rollen die ze na zoveel jaar weer voor hun rekening nemen.
· The Daily Bugle (04:14) een drietal korte nieuwsberichten van The Daily Bugle.
· Stunt Scene Pre-Vis (03:35) een tweetal scenes die afzonderlijk te bekijken zijn en de stunts extra worden belicht.
· Theatrical Marketing Materials: Een verzameling promotiemateriaal voor de film.
· Previews: Trailers van andere films van Sony Pictures.

Spider-Man: No Way Home 4K is een heerlijke blockbuster met een zweem van nostalgie over zich heen en daar wordt iedere liefhebber van het genre ongetwijfeld heel erg vrolijk van. In dit derde avontuur van Tom Holland als Spider-man zien we de eerste problemen met het multiverse dat in de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe centraal staat en dat levert een hoop spektakel op. Dat valt verhaaltechnisch misschien niet altijd even goed met elkaar te lijmen, maar wat maakt het eigenlijk uit als het zo’n vermakelijke film als deze oplevert? Spider-Man: No Way Home heeft bovendien een hoop verrassingen in petto voor de liefhebber om het tot de beste Spidey-film te schoppen waarin Tom Holland de hoofdrol vertolkt. En laten we hopen dat het tevens niet de allerlaatste keer zal zijn.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Way To Blue voor het recensie-exemplaar.

10 mei, 2022

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer