Suits – seizoen 7

Informatie

RegieSilver Tree, Michael Smith, Maurice Marable, Anton L. Cropper, Roger Kumble, Valerie Weiss, Cherie Nowlan, Patrick J. Adams, Christopher Misiano en Emile Levisetti
Jaartal2017
Releasedatum08-08-2018
Speelduur690 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastGabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres, Dule Hill, Peter Cambor en Wendell Pierce

Nu Mike uit de gevangenis is, en hij officieel is erkend als advocaat, keert hij terug bij Pearson Specter Litt. Harvey neemt de leiding op zich na het vertrek van Jessica, maar zal daarbij wel de onderlinge irritaties die tussen hem en Louis broeden opzij moeten zetten om hun zinkende firma te redden. Ondertussen wisselt Mike grote bedrijfscasussen af met pro bono werk, waarbij hij meer en meer merkt dat daar zijn hart ligt. Louis worstelt op zijn beurt met zijn recente breuk met Tara, vooral omdat zijn hart nog steeds bij Sheila ligt. Op kantoor heeft Donna een meer substantiële rol voor zichzelf op het oog en probeert Rachel zich aan te passen aan de veranderingen in de firma, terwijl zij daarnaast alle voorbereidingen probeert te treffen voor haar aanstaande huwelijk met Mike.

In de zeven seizoenen die Suits telt, heeft het zich ontpopt tot een laagdrempelige advocatenserie. Natuurlijk komen er met regelmaat wat zaken in de rechtbank voorbij, maar meer dan dat richt de serie zich op de mensen in het advocatenkantoor. In Suits dus geen taaie scènes, maar meer een strak gesneden serie met soms bijna soapachtige verhaallijnen. Centraal in Suits staat het verhaal van Mike, een vlotte jongen met ene fotografisch geheugen die toevallig terecht is gekomen bij de firma Pearson Specter Litt. En juist aan dat gedeelte komt na dit seizoen een eind. Dit seizoen staat namelijk vooral in het teken van het afscheid van Mike en Rachel, gespeeld door Patrick J. Adams en Meghan Markle, of eigenlijk moeten we zeggen: “Her Royal Highness Princess Henry of Wales”.

Een dag nadat de verloving van Prins Harry en Meghan Markle werd bevestigd, lieten de producers van de serie in een persbericht weten dat de twee steunpilaren van de serie deze zouden verlaten na het zevende seizoen. De geruchten waren er echter al een tijd en dit deed fans vooral afvragen hoe men vooral Mike op een bevredigende manier uit de serie zou schijven. Deze ruimte werd uiteindelijk gevonden door Mike meer en meer richting de pro bono zaken te sturen, een vorm van gratis rechtsbijstand voor mensen die geen advocaat kunnen betalen. Het zijn veelal gevechten van een David tegen een Goliath, maar juist daar blijkt het hart van Mike te liggen. Als er vervolgens een aanbod komt uit Seattle van een bedrijf dat precies dat doet, blijkt deze niet te weigeren.

Zoals zo vaak geldt ook hier; als de ene deur gesloten wordt, gaat er ook weer een nieuwe open. Nu Jessica weg is, begint het gekibbel tussen de twee andere naamgevers van de firma steeds grotere vormen aan te nemen. Gooi daarbij de nodige persoonlijke hangijzers en je hebt de opmaat voor een verhaallijn die de voorlopige toekomst van de serie moet verzekeren. Donna doet met haar lieve gezichtje een onverwachte gooi naar meer macht en met Alex Williams doet een nieuwe vlotte jongen zijn intrede, maar als haast vanzelfsprekend neemt hij een behoorlijk verleden met zich mee. En dan is daar nog vader Zane, managing partner bij een advocatenbureau met zijn naam op de muur. Opeens blijken zijn zaken niet meer zo goed te gaan en als Specter Litt dusdanig richting de afgrond gaat, wordt er creatief toegewerkt naar een toekomst vol interessante nieuwe verhaallijnen.

Extra’s: Naast de 16 afleveringen zijn er een aantal zeer mooie extra’s toegevoegd aan de vier disc Blu-ray release.
· Deleted Scenes (16:38) Een zevental verwijderde scènes, waarbij vooral de acht minuten van de laatste aflevering erg populair zal zijn bij de fans.
· Suits: A Centennial Moment (04:31) Een mooie extra die nog maar eens laat zien wat een indruk de serie achterlaat, niet alleen bij de fans, maar ook bij de cast en crew.
· Gag Reel (06:28) De welbekende bloopercompilatie, met versprekingen en andere blunders tijdens de opnames.
· The People Behind the Suits (07:00) Vooral voor de volgers van de serie een leuke, maar korte blik achter de schermen.
· Mike and Rachel Sendoff Reel (05:46) Een afscheid op een passende manier, gevangen in een prachtige compilatie die bij sommigen vast voor een lach en een traan zal zorgen.

Suits – seizoen 7 laat niet alleen een advocatenbureau, maar een gehele serie zien die vecht voor zijn voortbestaan. Met het vertrek van twee van de steunpilaren van de serie valt direct de grootste verhaallijn weg waar de serie op rustte. Meevaller is dat juist deze verhaallijn volledig uitgemolken leek en de schrijvers werden gedwongen tot een creatieve oplossing. Deze is gevonden, al gaat het soms wat snel en van de hak op de tak, maar lijkt hiermee een toekomst voor de serie verzekerd. Een achtste seizoen is reeds te zien in de Verenigde Staten en als we naar de situatie aan het eind van dit seizoen kijken, is er meer dan genoeg stof om de serie te laten voortbestaan. Een ding weten we in elk geval zeker; de rust is voorlopig nog niet wedergekeerd.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

8 augustus, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5b6153d47a1fc_selected-products" products="9200000091370736,9200000091370738,9200000091370730" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer