Suits – seizoen 8

Informatie

RegieChristopher Misiano, Michael Smith, Roger Kumble, Valerie Weiss, Emile Levisetti, Gabriel Macht, Silver Tree, Darren Grant en Chloe Domont
Jaartal2018-2019
Releasedatum10-07-2019
Speelduur660 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastGabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Amanda Schull, Dulé Hill, Katherine Heigl, Wendell Pierce, Rachael Harris en Jake Epstein

Nu Mike en Rachel zijn vertrokken naar Seattle en Robert Zane zich heeft aangesloten bij Harvey en Louis als naampartner, zijn er de nodige veranderingen gaande bij het advocatenkantoor dat nu verder gaat als Zane Specter Litt. Zo is daar Alex Williams, een beoogd nieuw naampartners die binnen is gehaald door Harvey en de man is die Gavin Andrews heeft binnen weten te halen. Andrews was een cliënt bij Robert’s ouwe partners Rand Kaldor, maar dit brengt Robert wel in een lastig parket. Hij heeft namelijk zijn trouw belooft aan Samantha Wheeler, die hij dezelfde belofte heeft gedaan als Harvey aan Alex. Terwijl het bedrijf zijn draai moet zien te vinden onder een nieuw bewind, barst een gevecht los waarin Samantha en Alex uiteindelijk lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in de rechtszaal en de spanningen tussen Harvey en Robert hoog oplopen.

In de eerste zeven seizoenen van Suits ontpopte de serie zich steeds meer tot een laagdrempelige advocatenserie. Natuurlijk komt de rechtbank met regelmaat voorbij, maar meer dan dat richt de serie zich op haast soapachtige wijze op de mensen in het advocatenkantoor. Zo blijven taaie scènes ons grotendeels bespaard en krijgen we vooral smeuïge verhalen rond knappe mensen voorgeschoteld. Sinds het eerste seizoen stond het verhaal van Mike centraal, maar hier kwam plots een eind aan toen hij samen met zijn Rachel richting Seattle vertrok. Dit alles doordat Meghan Markle koos voor een leven als “Her Royal Highness Princess Henry of Wales”. Gelukkig maakte dit wel een eind aan een volledig uitgemolken verhaallijn, waardoor de makers voor dit nieuwe seizoen gedwongen werden weer eens met wat nieuws te komen. Iets waar zij wonderwel aardig in slagen.

Toch werd er in eerste instantie nog wel even gevreesd voor het voortbestaan van de serie. Een nieuw seizoen werd aangekondigd, maar toch was dit een gegronde zorg. De serie draaide tot op dit moment vooral op Harvey en Mike en met het wegvallen van de laatste viel er natuurlijk een behoorlijke leegte. De makers hebben hier goed op geanticipeerd met de introductie van de ambitieuze Alex Williams, gespeeld door Dulé Hill. Toch zocht men nog naar een grote naam, welke uiteindelijk werd gevonden in Katherine Heigl. Heigl kende pakweg tien jaar geleden haar hoogtepunt met dik betaalde rollen in films als 27 Dresses en The Ugly Truth, maar de laatste jaren zakte zij door slechte keuzes steeds vaker af naar films van een bedenkelijk niveau. Dat zij nog steeds kan acteren blijkt hier als harde tante die over lijken gaat om haar doel te bereiken, nogal een ander type dan we meestal zagen in haar romantische komedies.

Naast de botsingen tussen Alex en Samantha vind er ook nog een botsing plaats op een hoger niveau. Zo hebben Harvey en Robert allebei dezelfde belofte gedaan en zal een van hun water bij de wijn moeten doen, een stap die beide niet bereid zijn te zetten. Waar Donna dit keer wat meer op de achtergrond opereert is er altijd nog Louis, die zoals altijd lekker aangezet gespeeld wordt door publiekslieveling Rick Hoffman. Hij heeft eindelijk de liefde gevonden met Sheila en mag zich zelfs verheugen op het vaderschap. Het is een stap die natuurlijk niet zonder hobbels verloopt en Louis zou Louis niet zijn als hij het enerzijds niet moeilijker maakt dan het al is, maar anderzijds het ook weer weet op te lossen. Het is een verloop dat er ondanks de grote voorspelbaarheid in gaat als zoete koek.

Het is iets dat ongetwijfeld ook geldt voor de nieuwe senior Katrina, die door haar uitgebreide rol de taak heeft gekregen om ons Rachel te doen vergeten. Een zware taak, maar wel eentje waarin ze geholpen wordt door de getrouwde associate Brian, met wie ze het meer dan goed blijkt te kunnen vinden. Het moge duidelijk zijn dat er nog genoeg te genieten valt voor de liefhebbers van de serie en zelfs het vertrek van twee steunpilaren de serie niet onderuit weet te krijgen. Met een nieuwe aantiteling wordt dan ook direct duidelijk gemaakt dat de serie een nieuwe weg is ingeslagen en ondanks dat de serie soms, net als zijn personages, flink moet worstelen om het hoofd boven water te houden, valt het gemis van Mike en Rachel eigenlijk heel erg mee. En dat is natuurlijk al een prestatie op zich!

Extra’s: Naast de vier discs met 16 afleveringen, is er vrij weinig bonusmateriaal te vinden op de Blu-ray release. echter, wat er op staat is dan wel weer echt een toevoeging.
· Deleted Scenes (09:50) Een viertal verwijderde scenes; Managing Partner, The Greater Good, Peas in a Pod en Harvey.
· Gag Reel (06:26) De welbekende bloopercompilatie.

Suits – seizoen 8 weet het vertrek van twee steunpilaren goed op te vangen met de komst van nieuwe krachten en een frisse wind door de uitgemolken verhaallijnen. Ondanks dat haar carrière wat in het slop zat was de komst van Katherine Heigl verrassend, helemaal nu blijkt dat ze een totaal ander type neerzet dan we van haar gewend zijn. Het blijkt een goede zet te zijn geweest, die wellicht niet door de andere personages, maar wel door de kijker met open armen ontvangen zal worden. Door het steeds meer overwinnen van alle problemen zijn alle personeelsleden van het advocatenkantoor steeds meer een team aan het worden en dat zorgt voor een goede fundering voor het komende en hoogstwaarschijnlijk laatste seizoen. Het is te hopen dat de makers en vooral schrijver lef blijven tonen met deze frisse wind en minder terug vallen op de uitgemolken verhaallijnen, dit zonder natuurlijk iets te veranderen aan de succesformule. Suits is terug van nooit weggeweest!

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

3 juli, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d14f39eba1b1_selected-products" products="9200000110608042,9200000110608032,9200000111448389" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer