Super 4: De Piraat

Informatie

RegieCyril Adam & Arnaud Bourbon
Jaartal2015
Releasedatum29-09-2015
Speelduur6 x 11 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastDamien Ferrette, Annouck Hautbois, Laetitia Lefebvre & Franck Lorrain

De wereld van Playmobil komt tot leven met de animatieserie Super 4, waarin we de gelijknamige groep volgen als zij het met z’n vieren opnemen tegen het kwaad. Gene de agent, Alex de ridder, Ruby de piraat en Twinkle de fee bundelen hun krachten en reizen de wereld rond in hun ultramoderne voertuig. Tijdens hun spannende avonturen doorkruisen ze verschillende Playmobil eilanden die allen hard de hulp nodig hebben van deze coole helden! Maar kunnen ze goed samenwerken om hun avonturen tot een succesvol einde te brengen?

“Wat de Denen met Lego doen kunnen we ook” moeten de Duitsers achter het succesvolle Playmobil gedacht hebben. En dus brachten ook zij hun speelgoed richting de andere soorten van vermaak, waarvan de animatieserie Super 4 het laatste wapenfeit is. De serie is in Nederland te zien bij Telekids, maar sinds kort ligt een eerste bundel van de spannende avonturen op dvd ook in de winkelschappen. En aan de cover van de dvd is te zien staat Ruby de piraat als eerste centraal in deze eerste uitgave.

Het feit dat de vrouwelijke piraat op de cover staat zegt echter weinig, aangezien haar rol vooral in het begin wat beperkt lijkt. Het zijn vooral Alex de ridder en Gene de agent die in de spotlights staan. Het is sowieso een raadsel hoe dit ogenschijnlijk vreemde viertal bij elkaar is gebracht, aangezien de eerste aflevering niet laat zien hoe de vier helden elkaar ontmoet hebben, laat staan hoe ze de groep Super 4 hebben gevormd. Het eerste avontuur gaat zonder enige introductie van start en dus moet je als jonge kijker gewoon aannemen dat deze club al lang bij elkaar is om de wereld te redden.

Er staan zes avonturen van Super 4 op de dvd die elk een speelduur hebben van ongeveer elf minuten. Daarmee lijken de verhalen wellicht ietwat aan de korte kant, maar zorgt het er juist voor dat de vaart er lekker in blijft. Al heeft dit uiteraard wel de consequentie dat het nergens echt heel spannend wordt, omdat er al heel snel naar de finale wordt toegewerkt. En een beetje spanning had de beoogde doelgroep van zes jaar en ouder vast niet heel erg gevonden. Zoals het een huidige animatiefilm betaamt is ook Super 4 digitaal uit de computer komen rollen en daar valt bijzonder weinig op aan te merken. Al schort het de serie helaas wel aan wat spannendere camerashots die nu helaas wat statisch aanvoelen.

Extra’s: Dvd’s van kinderfilms en series gaan meestal niet gepaard met een overvloed aan extra’s, dus het mag geen verrassing heten als ook Super 4 het zonder toevoegingen moet doen. Geen vreemde keuze, aangezien het de jonge kijkers waarschijnlijk weinig zal interesseren hoe hun helden tot leven zijn gewekt. Toch is het vreemd dat er nergens reclame wordt gemaakt voor de speelgoedlijn die van Super 4 beschikbaar is. De uitgever houdt het bij een kleine vermelding op de achterzijde van de hoes, maar een kleine catalogus in de binnenzijde van de hoes was wellicht een goede zet geweest.

Super 4 is een aardige animatieserie die de wereld van Playmobil tot leven wekt, maar heel bijzonder wil het nergens worden. Wel moet gezegd worden dat dit de beoogde doelgroep waarschijnlijk weinig zal uitmaken. Zij zullen ongetwijfeld genieten van deze eerste verzameling van zes avonturen die voor deze uitgave zijn gebundeld op dvd. De animatie is van een niveau dat we tegenwoordig mogen verwachtten, al was een wat meer spannendere cameravoering geen overbodige luxe geweest.

Met dank aan Triple P Entertainment en Just Entertainment voor het recensie-exemplaar.

12 oktober, 2015

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer