Teach Me Love

Informatie

RegieTom Vaughan
Jaartal2015
Releasedatum29-10-2015
Speelduur93 minuten
DistributeurSplendid Film
CastPierce Brosnan, Jessica Alba, Salma Hayek en Malcolm McDowell

Richard is een professor aan de universiteit van Cambridge. Als hij op het punt staat zijn schoonfamilie te ontmoeten, loopt hij Olivia tegen het lijf. Richard en Olivia hebben meteen een klik. Er is alleen een probleem: de liefde van zijn leven is de halfzus van zijn vriendin, en tevens voormalige studente, Kate. Als Kate zwanger blijkt te zijn geeft Richard zijn leven in Engeland op, om samen met zijn gezin in Los Angeles te wonen. Maar wat gebeurd er als Kate de relatie niet meer ziet zitten?

Pierce Brosnan speelt de losbandige Engelsman Richard, die het lesgeven van zijn vader heeft overgenomen met het romantische vak Engelse literatuur. Brosnan die vooral bekend is van zijn rol als James Bond heeft sinds een paar jaar zijn romantische kant ontdekt. Zo zagen we hem eerder al in Mamma Mia! en The Love Punch. De romantische rollen gaan hem goed af, maar hier en daar verwacht je nog wel dat hij zijn pistool trekt. In Teach Me Love hoeft hij in elk geval geen vrouw in nood te redden, want alles lijkt goed te gaan als hij samen met zijn zwangere vriendin Kate naar Los Angeles verhuist. Jessica Alba speelt Kate, die de relatie na een paar jaar toch niet meer ziet zitten. Dan verandert het leven van Richard en Kate en komt Olivia weer in beeld. Olivia wordt gespeeld door Salma Hayek, die getrouwd is met een beroemde schrijver.

Naast de drie hoofdrolspelers zijn er nog een paar andere acteurs het benoemen waard. Malcolm McDowell speelt Gordon, de vader van Richard. Hij is zijn passie in de liefde en het leven een beetje kwijt en lijkt te zijn veranderd in een ouwe brombeer die niks of niemand leuk vindt. Een beetje voorspelbaar, maar McDowell speelt zijn rol goed. Ben McKenzie speelt Brian, de nieuwe vriend van Kate. Hij heeft geen belangrijke rol en als hij niet de nieuwe vriend was geweest, had hij net zo goed weg kunnen blijven. Jammer, want McKenzie kan veel beter afgaande op bijvoorbeeld zijn rol als Jim Gordon in de serie Gotham.

Regisseur Tom Vaughan heeft al meerdere romantische films op zijn naam staan, zoals What Happens In Vegas uit 2008 en de dramafilm Extraordinary Measures uit 2010. Teach Me Love, ook wel bekend als How To Make Love Like An Englishman, blijft wat het verhaal betreft een beetje achter bij Vaughan’s eerdere films. Het verhaal is namelijk te voorspelbaar en hierdoor zijn de romantische scènes niet romantisch maar kabbelt het hele verhaal een beetje voort. Een pluspunt is het uiterlijk van de film, Los Angeles is een mooie stad en vooral zodra de zon schijnt en het strand in beeld komt levert dit prachtig beelden op.

Extra’s: Buiten de trailer van de hoofdfilm zijn er geen extra’s te vinden op de dvd.

Teach Me Love zou een romantische film moeten zijn, maar door het te voorspelbare verhaal krijgt de film geen hoge score. De acteurs spelen hun rollen allemaal goed, maar er wordt dan ook niet veel van ze verwacht in deze film. Alba en Hayek spelen beide mooie dames en dit is met hun uiterlijk niet zo moeilijk. Brosnan speelt een romantische Engelsman en wat dat betreft zit het met zijn accent wel goed. De beelden in de film zijn prachtig, maar hiermee alleen redt de film het niet. Het is dan ook geen gemis als je Teach Me Love niet besluit te kijken.

Met dank aan Triple P Entertainment en Splendid Film voor het recensie-exemplaar.

22 november, 2015

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Jantine van Lierop