The Big Bang Theory – seizoen 10

Informatie

RegieMark Cendrowski, Nikki Lorre en Anthony Rich
Jaartal2017
Releasedatum20-09-2017
Speelduur432 minuten
DistributeurWarner Home Video
CastJohnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Mayim Bialik, Melissa Rauch, Kevin Sussman, Dean Norris en Keith Carradine

In het vorige seizoen zagen we hoe Penny en Leonard trouwden en hun huwelijksuitje leidde naar Vegas. Dit seizoen vinden zij zich in een herhalend paradigma als zij hun huwelijk nog eens dunnetjes over willen doen voor familie. Ook zien we hoe Sheldon en Leonard vrezen dat Mary, Sheldon’s moeder, in bed is beland met Alfred, Leonard’s vader, dit ondanks dat Mary en Alfred beide zweren dat er niets tussen hun is voorgevallen. Intussen trekken Sheldon en Amy bij elkaar in als onderdeel van hun samenlevingsexperiment, doen Howard en Bernadette er alles aan om zichzelf voor te bereiden op de komst van de kleine Wolowitz en probeert Raj om te gaan met niet een, maar met zelfs twee vriendinnen! Zet je schrap voor de nodige nieuwe ontwikkelingen als de serie zich navigeert richting de tiende dimensie!

Ook in het tiende seizoen volgen we de avonturen van Leonard en Sheldon, twee geniale huisgenoten. De basis van de serie ligt in het feit dat zij in het laboratorium niet minder dan geniaal zijn, maar zij op sociaal vlak geregeld voor de nodige uitdagingen staan. Net als het overgrote deel van de serie bestaat ook dit seizoen uit maar liefst 24 afleveringen. Dat lijkt wellicht veel, zeker gezien veel series vandaag de dag bestaan uit 10 tot 12 afleveringen, maar met een speelduur van amper 20 minuten vlieg je er doorheen. In maart van dit jaar werd bekend gemaakt dat de serie voor nog eens twee seizoenen is verlengd, waarmee het totaal op twaalf seizoenen zal komen. Voor de liefhebbers is er dus nog genoeg om naar uit te kijken.

Ook in dit seizoen zien we alle bekende gezichten weer voorbij komen. Zo zien we niet alleen Leonard en Sheldon, maar ook Penny, Howard, Raj, Amy, Bernadette en Stuart. Het is knap van de makers dat ze heel de groep keer op keer bij elkaar weten te houden, al is bekend dat hier steeds meer financiële middelen voor nodig zijn. Het is het lot dat eerder vele andere succesvolle sitcoms ook wachtte. Toch lijkt de serie de laatste seizoenen wat over zijn hoogtepunt heen, met seizoenen 3 tot en met 6 duidelijk als beste van de serie. Waar de serie ooit begon als een unieke serie over nerds in een wereld zonder nerds, is de serie ondertussen uitgegroeid tot een van de vele sitcoms, met veel situaties die we ook al in andere series voorbij zagen komen.

Gelukkig kan de serie rusten op de personages, die ondertussen door vele fans in het hart zijn gesloten. Er is dan ook wederom genoeg te genieten en we mogen zelfs concluderen dat dit tiende seizoen een vooruitgang is na de wat matige voorgaande twee seizoenen. Diverse verhaallijnen worden dit seizoen afgerond en er is zelfs tijd om wat nieuwe gezichten te introduceren, vooral tijdens de ceremonie van Penny en Leonard. Zo zien we Katey Sagal (Sons of Anarchy) als Susan, de moeder van Penny, en Jack McBrayer (30 Rock) als haar broer Randall. Sagal en McBrayer zijn beide grote namen uit de televisiewereld en op zich een leuke toevoeging. Het is alleen jammer dat beide hier wat onwennig lijken. Ruimte voor verbetering dus. Leuk is ook dat Keith Carradine dit seizoen een vastere rol heeft als Wyatt, de vader van Penny.

Extra’s: De 24 aflevering zijn netjes verdeeld over 3 dvd’s, waarbij iedere dvd voorzien is van interessant bonusmateriaal.
∙ Best of The Big Bang Theory: 2016 Comic-Con panel
(37:37) Een uitgebreid verslag van de Comic-Can van 2016.
∙ #Just Ask BBT 2.0 (5:07) De cast beantwoordt hier een reeks vragen van fans die zijn binnen gekomen via Twitter.
∙ Mad Props (7:40) Scott London, de maker van de rekwisieten van de serie, neemt ons mee langs de bekendste en belangrijkste rekwisieten van de eerste tien seizoenen.
∙ The Ever-Expanding Universe of The Big Bang Theory (10:54) Bedenke Chuck Lorre en producer Steven Molaro gaan in op de hoogtepunten en diverse wendingen van dit seizoen.
∙ Who’s the Baby Now (7:15) Een leuke special die volledig draait om de nieuwe aanwinst van de serie; baby Halley Wolowitz
∙ Gag reel (8:00) De welbekende blooper compilatie.

The Big Bang Theory – seizoen 10 blijft fris genoeg door de evolutie van zijn personages naar nieuwe levensfases. Natuurlijk steunt ook dit seizoen weer op de nerderige inslag, maar het is al snel duidelijk dat de chemie tussen de bekende personages nog niet is uitgewerkt. Toch is het fijn om de intrede te zien van wat nieuwe personages, al wordt hier zeker nog niet gelijk het maximale uitgehaald. Wel zorgt het voor de nodige familiedrama, waar de serie zeker nog op voort kan borduren. Seizoen 9 liet de kijker achter met een weinig interessante cliffhanger, waarvan de losse eindjes hier vrij snel en netjes afgerond worden. Seizoen 10 doet het wat dat betreft een stuk beter en zal fans van de serie reikhalzend uit laten kijken naar seizoen 11.

Met dank aan Warner Home Video voor het recensie-exemplaar.

14 september, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_59b692885729b_selected-products" products="9200000075451683,9200000079716534" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer