The Blacklist – seizoen 6

Informatie

RegieBill Roe, Kurt Kuenne, Daniel Willis, Lin Oeding, John Terlesky, Michael Caracciolo, Terrence O'Hara, Andrew McCarthy, Christine Gee, Adam Weisinger, Stephanie Marquardt, Lisa Robinson en Cort Hessler
Jaartal2019
Releasedatum02-10-2019
Speelduur940 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastJames Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Amir Arison, Mozhan Marnò, Hisham Tawfiq en Christopher Lambert

Ondanks dat hij in een wanhoopsdaad de botten vernietigde om de waarheid te verbergen, staat een ding vast; de echte Raymond Reddington is dood en de persoon die we als zodanig kennen is een bedrieger. Met de hulp van Jennifer, de dochter van Reddington, blijft Liz op zoek naar de waarheid achter de leugens van Reddington in een zoektocht naar zijn ware identiteit. In een poging hem zijn bewegingsvrijheid te ontnemen tipt Liz de politie, waarna Reddington in New York wordt gearresteerd nadat hij dertig jaar op de vlucht is geweest. In de gevangenis gaat Reddington niet alleen op jacht naar degene die hem erin heeft geluisd, ook moet hij zich verdedigen tegen alle misdaden waarvoor hij vervolgd wordt. Ondertussen maakt de task force jacht op dokter Hans Koehler, een plastisch chirurg die menig gezocht crimineel onherkenbaar wist te maken, en de mysterieuze Bastien Moreau, een terrorist die misschien wel meer weet over de identiteit van de man die wij kennen als Reddington.   

The Blacklist is een serie die al sinds deze van start ging, op 23 september 2013, miljoenen kijkers aan de buis weet te kluisteren. Met het alweer het zevende seizoen in aantocht is dit een geschikt moment om het geheugen nog even op te frissen met de home entertainment release van seizoen 6. Net als eerder is dit weer hard nodig, want er gebeurt genoeg. Net als eerdere seizoenen telt ook dit seizoen 22 afleveringen, waarbij een terugkerend nadeel is dat het overgrote deel hiervan wordt ingeruimd voor een willekeurig plotje over iemand die op mysterieuze wijze op de blacklist is beland. Dit blijft keer op keer een punt van kritiek, want ondanks dat de relatie tussen Liz en Reddington een behoorlijke vlucht heeft genomen, stagneert deze interessantste verhaallijn veel te veel. Het leidt niet alleen af, ook komt het de kwaliteit van de serie niet ten goede. Toch zal de nieuwsgierigheid blijven en zullen er maar weinigen om afhaken.

Net als eerdere seizoenen pakt ook dit seizoen de draad op direct na de spectaculaire afsluiter van het vijfde seizoen. Het mysterie van de botten in de koffer is dan wellicht opgelost, het mysterie rond Reddington is er niet bepaald kleiner om geworden. Of moeten we eigenlijk zeggen; de man die we kennen als Reddington, want na de openbaring aan het eind van vorig seizoen staat vast dat hij een bedrieger is. In lijn van de verwachtingen wordt deze wending dit seizoen verder uitgewerkt. Zo maken we kennis met dokter Hans Koehler, plastisch chirurg van criminelen, en wordt ook Katarina Rostova er weer bij gehaald. Dit keer zou zij weet hebben gehad van de gedaanteverandering van de bedrieger Reddington, iets wat alleen maar meer toevoegt aan het mysterie rond zijn persoon natuurlijk. Want wie is hij nou echt en waarom houdt hij Liz zo aan het lijntje. Zijn trouwe metgezel Dembe weet de waarheid, maar ondanks dat hij Reddington stimuleert om Liz de waarheid te vertellen blijven zijn lippen stijf op elkaar.

In bovenstaande vinden we ook direct het meest interessante van dit seizoen. Want natuurlijk worden er weer de nodige namen van op de zwarte lijst geplaatst waar men jacht op moet maken. De benaderde positie van Reddington dwingt hem meer dan ooit om mensen te laten zoeken voor eigen gewin. Naast dit vermakelijk kat-en-muisspel tussen Reddington en Liz zijn er ook dit seizoen weer wat zijplotjes waar het seizoen mee wordt gevuld. De belangrijkste is de relatie tussen Aram en Samar, die elkaar in het vorige seizoen definitief gevonden leken te hebben, maar ook dit seizoen weer de nodige hobbels moeten overwinnen. En zo is er weer 22 afleveringen lang genoeg om de kijker mee te vermaken, of op zijn minst te laten smachten naar meer. Enige bijsmaak die keer op keer maar weer blijft hangen is dat er zoveel lijntjes worden gecreëerd om de boel nog wat verder op te rekken. Je blijft tenslotte toch maar weer kijken. En dat is jammer, want The Blacklist had nog zoveel sterker kunnen zijn zonder al deze vulsels.

Extra’s: Naast de 22 afleveringen van dit seizoen zijn er enkele interessante extra’s aan de Blu-ray release toegevoegd.
· Verwijderde en uitgebreide scenes: Verscheidene verwijderde en extended scènes, die op zich interessant kunnen zijn voor de verstokte fan, maar verder weinig toevoegen.
· Gag Reel (03:33) De welbekende verzameling aan versprekingen en andere bloopers.
· Achter The Blacklist: Seizoen 6 (21:53) Harry J. Lennix, die Harold Cooper speelt, neemt ons mee achter de schermen van de serie aan de hand van interviews met cast en crew.
· Cast & Crew commentaar bij afleveringen: Een audiocommentaar bij aflevering 14 (The Osterman Umbrella Company), door Amir Arison en Sean Hennen, en aflevering 18 (The Brockton Collega Killer), door Orlando Machado Jr. en Sam Christopher.
· Dark Figures: Secrets & Deceptions (08:32) Een feature exclusief voor de Blu-ray release.

The Blacklist – seizoen 6 is een nieuw hoofdstuk in het ontmaskeren van de mysterieuze bedrieger Raymond Reddington. Waar men eerst vijf seizoenen heeft toegewerkt naar de onthulling dat hij daadwerkelijk een bedrieger is, lijkt het erop dat we nu in een te laag tempo moeten toezien hoe zijn werkelijke identiteit wordt onthuld. Met de aankondiging van een zevende seizoen lijkt het einde voorlopig nog niet in zicht en ergens is dat best jammer. Het lijkt er namelijk op dat de serie in een wat compactere vorm nog een stuk sterker had kunnen zijn. De basis is namelijk waanzinnig interessant, al zullen vele kijkers zich wel storen aan het opzichtig rekken van de serie door de blacklisters die opduiken uit alle hoeken en gaten. Mede hierdoor telt ook dit seizoen weer meer dan twintig afleveringen. Fans zullen er niet om malen, maar toch is het zonde, want The Blacklist is boeiend en verslavend en seizoen zeven kan niet snel genoeg beginnen!

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

9 oktober, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d9d807c296bf_selected-products" products="9200000115916861,9200000115916855,9200000095515280,9200000095515278,9200000079291874" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer