The Choice

Informatie

RegieRoss Katz
Jaartal2016
Releasedatum24-06-2016
Speelduur111 minuten
DistributeurEone Entertainment
CastTeresa Palmer, Benjamin Walker, Maggie Grace & Tom Welling

Rokkenjager Travis ontmoet op een dag zijn nieuwe buurvrouw Gabby en valt als een blok voor haar. Gabby moet echter niks hebben van de vlotte Travis en heeft bovendien een serieuze relatie met de ambitieuze Ryan. Maar als Ryan voor zijn werk een aantal dagen van huis moet zijn springt er ook bij Gabby een kleine vonk over. Ze leert een andere kant van Travis kennen waardoor ze steeds dichter tot elkaar groeien. Het zorgt ervoor dat Gabby voor een moeilijke keuze te staan tussen de twee mannen in haar leven waarop ze haar huis ontvlucht. Maar kan ze wel weglopen van haar ware gevoelens?

Bij het horen van de naam van schrijver Nicholas Sparks gaat bij menigeen, vooral vrouwelijke filmliefhebbers, al snel een belletje rinkelen. De succesvolle auteur heeft namelijk veel verfilmingen van zijn romans op zijn naam staan die min of meer allemaal hetzelfde stramien volgen op het pad van de liefde. Het grootste succes boekte Sparks met de verfilming van The Notebook, maar helaas was dat succes niet weggelegd voor The Choice met hoofdrollen voor Benjamin Walker en Teresa Palmer.

Er zijn meerder facetten aan te stippen waarom The Choice niet hetzelfde resultaat heeft geboekt als The Notebook. Zo valt of staat een film met charismatische hoofdrolspelers en die hebben de makers niet gevonden in Walker en Palmer. Vooral eerstgenoemde, die bekend werd door zijn titelrol in Abraham Lincoln: Vampire Hunter, kan zijn emoties maar moeilijk uiten. Het maakt het voor de kijker uitermate lastig om in zijn gevoelens mee te gaan. Teresa Palmer komt iets beter uit de verf, maar echt overtuigen doet ook zij niet. Het grootste struikelblok van de film is echter de ongeloofwaardigheid en voorspelbaarheid die te vaak de kop opsteekt. Het vraagt daarmee soms veel van de kijker en geeft de film daarmee bovendien een veel te braaf tintje mee.

De fervente aanhangers van de verfilmingen van Sparks hoeven dus geen verrassingen te verwachten. Wat dat betreft voelt de film teveel aan als een herhaling van zetten en zal het daarmee waarschijnlijk alleen de echte fans kunnen bekoren. Maar laten we eerlijk zijn: voor wie een avondje met vriendinnen op de planning heeft staan, met een fles rosé, chocola en tissues is deze titel uitermate geschikt. Voor een ieder die wat meer diepgang verwacht van films die draaien om onmogelijke liefdes doet er goed aan om het eerder genoemde The Notebook nog eens op te pikken, daar krijg je zeker geen spijt van.

Extra’s: Helaas heeft eOne Entertainment de keuze (snapt u hem?) gemaakt om de film als een kale editie in de winkelschappen te leggen. Geen enkel probleem voor een titel als The Choice, want de doelgroep zal ongetwijfeld weinig behoefte hebben aan featurettes en verwijderde scenes.

The Choice biedt weinig nieuws onder de zon en is één van de vele films rond een onmogelijke liefde die, hoe kan het ook anders, toch niet zo onmogelijk blijkt te zijn. Wat dat betreft had het fijn geweest als de makers nog enigszins de moeite hadden genomen om de kijker te verrassen, maar deze meest recente Sparks-verfilming biedt weinig variatie op het bekende recept. Het helpt ook niet dat er weinig uitstraling komt van de hoofdrolspelers die hun emoties maar moeilijk op de kijker kunnen overbrengen. The Choice is leuk voor een avondje met vriendinnen op de bank en voor liefhebbers van Sparks, maar voor ieder ander is het vooral een film om aan je voorbij te laten gaan.

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

10 juli, 2016

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer