The Flash – seizoen 3

Informatie

RegieJesse Warn, Ralph Hemecker, Armen V. Kevorkian, Stefan Pleszczynski, C. Kim Miles, JJ Makaro, Kevin Smith, Dermott Daniel Downs, Rachel Talalay, Millicent Shelton, Harry Jierjian, Rob Hardy, Alexandra La Roche, Gregory Smith, Nina Lopez-Corrado, Tom Cavanagh, Hanelle Culpepper, David McWhirter en Michael Allowitz
Jaartal2017
Releasedatum11-10-2017
Speelduur920 minuten
DistributeurWarner Home Video
CastGrant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Tom Cavanagh, Jesse L. Martin, Keiynnan Lonsdale en Neil Sandilands

Na het redden van zijn moeder om te worden gedood door de Reverse Flash, keert Barry terug naar het heden en weet hem in een kooi te krijgen die zijn snelheid dempt. Barry hoopt dat hij zijn leven nu weer als vrij man kan leven, en hoop wat meer tijd te kunnen doorbrengen met Iris. In de nieuwe tijdlijn zijn Barry’s ouders allebei nog in leven en heeft Joe een slechte verstandhouding met Wally en Iris, en heeft hij grote problemen op zijn werk. Er is ook een nieuwe Flash in Central City genaamd Kid Flash die worstelt met zijn eigen nemesis, Edward Clariss, beter bekend als “The Rival”. Barry begint zijn herinneringen aan de oorspronkelijke tijdlijn te verliezen, omdat de nieuwe tijdlijn permanent lijkt te worden. Langzamerhand realiseert hij zich dat de nieuwe tijdlijn slecht is voor iedereen die dicht bij hem staat en voelt hij zich genoodzaakt om terug te keren naar het verleden om zowel tijdlijn als zijn herinneringen te herstellen. 

Het derde seizoen van The Flash leek een echte test voor het Arrowverse universe van netwerkzender The CW. Hun andere paradeplaatje Arrow zakte na de eerste twee seizoenen ver weg, waardoor het bijna niet meer te redden leek van de ondergang. The Flash onderging een soortgelijke horde dit jaar. Het derde seizoen begon merkbaar onevenwichtiger dan de vorige twee, wat suggereert dat de beste dagen van Barry Allen misschien achter hem zouden liggen. Gelukkig is de serie in staat geweest om zich te herpakken, daar waar The Arrow blijft aanrommelen. Naar het einde van dit seizoen toe, was het een lange weg om de knulligheden en fouten die daarvoor gemaakt waren goed te maken.

Seizoen 2 eindigde met een spannende cliffhanger, waarbij Barry (Grant Gustin) terugkeerde in de tijd, de sterfgevallen van zijn ouders ongedaan maakte en een alternatieve tijdlijn creëerde, beter bekend als de Flashpoint. Dit is tevens de titel van de seizoen opener, maar afgezien van een paar kleine verschillen had deze wereld bijzonder weinig verschillende met de bekende tijdlijn. Het was interessant om te zien hoe Barry kort het gelukkige leven leidde waar hij altijd van droomde, maar verder werd de eerste helft van het seizoen voornamelijk gevuld met de bekende conflicten met de Reverse-Flash en Zoom uit voorgaand seizoen. Flashpoint bracht ons ook twee nieuwe schurken, Doctor Alchemy en Savitar, maar beide hadden vrij weinig om het lijf, waarbij laatstgenoemde pas min of meer tot leven komt in de laatste fase van het seizoen.

Het is teleurstellend dat de makers wederom geen spannende en samenhangende opbouw van het seizoen konden verzorgen. Het duurde weer lange tijd in het seizoen voordat het echt interessant en vernieuwend begon te worden, wat toch inherent staat aan een seizoen met meer dan 20 afleveringen. The Flash blijft gelukkig nog wel steeds een serie die draait om karakterdrama, met genoeg aandacht voor de grote hoeveel personages die de revue passeren. De karakters, acteurs en verhalen van The Flash blijven het meest interessante wat DC op serie vlak te bieden heeft, maar de vraag is hoelang dit nog vermakelijk blijft. Er ontwikkelen zich altijd talloze subplots die of totaal niet relevant zijn of compleet afgeraffeld worden. De seizoenen openen vaak fris en interessant en eindigen altijd met een hoog tempo en gigantische cliffhangers. Maar alles wat daar tussenin gebeurd is formulewerk met erg weinig vernieuwing.

Extra’s: Naast de 23 aflevering zit de Blu-ray release stampvol met extra’s. Wat dat betreft een zéér complete release!
• Villain School: The Flash Rogues (07:42) Een extra feature over alle schurken die in dit seizoen van The Flash voor komen.
• Allied: The Invasion Complex (The Flash) (09:49) Een blik op het aandeel van Flash tijdens de 4-delige cross-over afleveringen tussen Supergirl, The Flash, Arrow en DC’s Legends of Tomorrow.
• Rise of Gorilla City (09:08) De twee Gorilla Grod gecentreerde afleveringen behoren tot de visueel indrukwekkendste van het seizoen. Deze extra gaat dieper in op deze aflevering en de creatie van Gorilla City.
• The Flash: Hitting the Fast Note (04:08) Een blik op hoe de muzikale cross-over met Supergirl ontwikkeld is.
• The Flash: I’m Your Super Friend (02:43) Een muziekvideo afkomstig uit de speciale musical aflevering ’Super Friend’.
• Harmony in a Flash (15:34) Een uitgebreide blik op de score van componist Blake Neely, die de muziek verzorgde voor de muzikale cross-over.
• Synchronicity in a Flash (20:59) Een algemene blik op de volledige muzikale score van de serie, die een groot aandeel heeft.
• The Flash: 2016 Comic-Con Panel (29:50) Een registratie van de jaarlijkse San Diego Comic-Con.
• A Flash in Time: Time Travel in the Flash Universe (21:47) Een ruime blik op het nieuwe element van de show “tijdreizen”.
• A Conversation with Andrew Kreisberg and Kevin Smith (03:55) Een kort audio interview met regisseur Kevin Smith die enkele afleveringen voor zijn rekening nam.
• Deleted Scenes (12:28) Een collectie van verwijderde scenes die zich per aflevering op de betreffende schijfjes bevinden.
• Gag Reel (04:04) Een overzicht van bloopers en blunders tijdens de productie.

The Flash – seizoen 3 is duidelijk een stap achteruit ten opzichte van de goede eerste twee seizoenen. Het seizoen bestaat nog steeds uit liefst 23 afleveringen wat de kwaliteit simpelweg niet ten goede komt. Het is niet zozeer dat er echt slechte afleveringen in dit seizoen zitten, maar er zit te weinig progressie in en blijft last houden van repetitief formulewerk. Het derde seizoen opent sterk en interessant met de introductie van de alternatieve tijdlijn ‘Flashpoint’ en het gebruikelijke drama rondom Barry blijft zich goed ontwikkelen. Dit komt vooral ook door de prima cast, wat één van de sterkste punten van de serie is. Seizoen 4 is inmiddels al van start gegaan en de gemiddelde fan van de serie zal zich niet zo snel storen aan alle hierboven genoemde punten, maar het wordt nu wel een keer tijd voor een frisse wind om alle kijkers tevreden te houden.

Met dank aan Warner Home Video voor het recensie-exemplaar.

1 november, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_59e9e507b9957_selected-products" products="9200000075451777,9200000075451779,9200000080004276,9200000080004278,9200000081663683" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer