The Flash – seizoen 6

Informatie

RegieGregory Smith, Chris Peppe, Sarah Boyd, Marcus Stokes, Menhaj Huda, Danielle Panabaker, Chad Lowe, Michael Nankin, David McWhirter, Stefan Pleszczynski, Sudz Sutherland, Brent Crowell, Eric Dean Seaton, Alexandra La Roche, Jeff Byrd, Amanda Tapping en Philip Chipera
Jaartal2019-2020
Releasedatum09-06-2021
Speelduur803 minuten
DistributeurWarner Bros. Home Entertainment Benelux
CastGrant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Hartley Sawyer, Danielle Nicolet, Jesse L. Martin en Tom Cavanagh

Niets is sneller dan Barry Allen, of wel? Want hoe snel ook, de tijd lijkt hem in te halen en hij lijkt zijn lot niet te kunnen ontlopen. Terwijl een dreigende crisis de stad Central City nadert, verwerken Barry en zijn vrouw Iris West-Allen het verlies van hun dochter Nora, die ook een speedster was. Alsof dat niet erg genoeg is, ontdekken Barry en Iris dat Monitor Nora’s boodschap heeft vernietigd en Flash eerder dreigt te verdwijnen dan verwacht. Terwijl Barry worstelt om de gebeurtenissen voor en na de crisis het hoofd te bieden, probeert hij Team Flash voor te bereiden op een toekomst zonder hem. Ondertussen krijgen ze te maken met een nieuwe reeks bedreigingen die dodelijker zijn dan de vorige.

Na een wat minder derde en vierde seizoen, wist The Flash voor het vijfde seizoen terug te keren naar de hoge standaard van de eerste seizoenen. Toch valt niet te ontkennen dat de zogenaamde “Arrowverse” franchise van The CW de nodige scheurtjes heeft vertoond. Elk van deze gecombineerde programma’s, of dat nou Legends of Tomorrow, Supergirl of Arrow is, heeft wel te maken gehad met hetzelfde mankementen; namelijk dat de shows teveel actie en spektakel bevatten, en veel te weinig aan sterk geschreven verhaallijnen. Door een overdaad aan irrelevante subplotjes viel het in sommige gevallen dan ook amper nog te rechtvaardigen als er weer een seizoen met meer dan 20 afleveringen werd neergezet. Toch bood het vijfde seizoen de verknochte liefhebber weer een hoopvolle toekomst.

Een van de grootste problemen van dit seizoen, is het alsmaar groeiende Team Flash. En al deze leden hebben weer het nodige aan de hand. Natuurlijk, het is nodig om op voort te borduren, maar het is steeds weer hetzelfde liedje. De formule begint wat dat betreft een beetje uitgekauwd te raken. En zoals altijd zien we weer de nodige “villain of the week”-afleveringen tussen het overkoepelende verhaal door, waar je je keer op keer niet indruk kan onttrekken dat hier toch vooral ook fillers bij zitten om maar weer op 20 of meer afleveringen per seizoen te komen. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Zo is een van de leukste afleveringen van dit seizoen de James Bond rip-off-achtige aflevering “License to Elongate, overigens geregisseerd door Danielle Panabaker die Caitlin Snow speelt. Ook Natalie Dreyfuss maakt indruk en met haar Sue Dearborn-personage weet ze keer op keer de scène naar zich toe te trekken.

Het coronavirus zorgde er voor dat veel series stil kwamen te liggen, of er doken andere problemen op. Ook The Flash wist hier niet aan te ontkomen en moest eerder stoppen dan gepland. Zo zou dit seizoen oorspronkelijk 22 afleveringen tellen, maar werd dat teruggebracht naar 19. Het resulteerde ook in een ander verloop in het verhaal, of beter gezegd: dit seizoen heeft een andere cliffhanger dan beoogd. Gelukkig biedt het wel een interessant uitgangspunt voor het zevende seizoen. Deze is sinds maart van dit jaar van start gegaan in de Verenigde Staten en met ook al de bevestiging van een achtste seizoen op zak, kunnen we gerust stellen dat we voorlopig nog niet van The Flash af zijn.

Extra’s: Naast de 19 aflevering is er wat bonusmateriaal te vinden op de Blu-ray release. Helaas is het lang niet meer zoveel als we zagen bij eerdere seizoenen. Ook ontbreekt hier de Crisis On Infinite Earths-disc, die wel bijgesloten is bij importreleases.
· Exclusive Episode: Kiss Kiss Breach Breach Noir (42:29) Een exclusieve zwart-wit versie van deze aflevering, met optioneel commentaar van showrunner en uitvoerend producent Eric Wallace
· The Best of DC TV’s Comic Con Panels San Diego 2019 (51:05) Het beste van diverse panels op de Comic-Con in San Diego, met leuke commentaren en beelden van achter de schermen.
· Deleted Scenes (14:39) Verspreid over de vier dics zijn de nodige verwijderde scènes te vinden.
· Gag Reel (07:11) De welbekende bloopercompilatie.

The Flash – seizoen 6 is opnieuw een solide, maar ook wederom vrij formulematige voortzetting. Wel heeft dit seizoen wat meer drive dankzij het grootse “Crisis On Infinite Earths”- crossover event. Toch wordt het niveau van de eerste twee seizoenen nergens gehaald, al is het gelukkig allemaal wel een stuk beter dan seizoenen drie en vier. Het maakt het vooral tot een goed moment om eens te gaan bedenken hoe men een bevredigend eind kan maken aan deze serie. Het grootste probleem met alle The CW superheldenseries is namelijk dat het allemaal zo formulematig is, dat je als kijker zonder problemen een seizoen kan missen om vervolgens weer aan te haken. Nu is daar op zich helemaal niets mis mee, maar de lat zou, zeker gezien het grootse overkoepelende geheel, hierin iets hoger mogen liggen. Toch is The Flash zonder meer heerlijk entertainment voor de liefhebber.

Met dank aan Day One MPM en Warner Bros. Home Entertainment Benelux voor het recensie-exemplaar.

3 juli, 2021

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer