The Hitman’s Bodyguard

Informatie

RegiePatrick Hughes
Jaartal2017
Releasedatum15-12-2017
Speelduur118 minuten
DistributeurDutch Filmworks
CastRyan Reynolds, Samuel L. Jackson, Selma Hayek, Gary Oldman, Tine Joustra, Elodie Yung & Barry Atsma

Michael Bryce heeft weinig te klagen met zijn ogenschijnlijk perfecte leventje als de beste bodyguard ter wereld met een triple A-status. Aan al dat succes komt abrupt een eind als een belangrijke klant voor zijn ogen wordt vermoord en hij zijn prestigieuze titel in één klap kwijt raakt. Als aan lager wal geraakte bodyguard krijgt hij jaren later de kans om zijn status weet terug te verdienen als hij de opdracht aanneemt om een nieuwe cliënt veilig van Londen naar Den Haag te brengen. Klein detail: het betreft zijn aartsvijand en professioneel huurmoordenaar Kincaid. Kincaid moet in Den Haag getuigen tegen de Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich, die er op zijn buurt weer alles aan doet om te voorkomen dat Kincaid Den Haag zal bereiken. Zal het Bryce lukken om zijn haat tegen Kincaid aan de kant te zetten en zijn opdracht tot een succesvol einde te brengen?

Het was vorig jaar wereldnieuws in ons eigen kikkerlandje toen bleek dat Hollywood-sterren Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson in onze hoofdstad waren voor de opnamen van een nieuwe actiefilm. Speedboten raasden door de grachten, auto’s vlogen over de smalle bruggetjes en meerdere explosies maakte van Amsterdam een bijzonder actierijk terrein. Het resultaat was een paar maanden later te zien in de vermakelijke actiefilm The Hitman’s Bodyguard die niet onverdienstelijk wist te scoren aan de internationale box-office. Toch zullen er heel wat zaken zijn waar vooral het Nederlandse publiek een wenkbrauw bij zal optrekken.

Het is fijn om te zien dat dit keer niet een Oost-Europese stad voor onze hoofdstad door hoeft te gaan, wat het des te vreemder maakt dat er toch heel wat zaken nog steeds niet blijken te kloppen. Het zal kijkers ongetwijfeld vreemd doen opkijken als blijkt dat politieauto’s voorzien zijn van blauwe blokken in plaats van de kenbare schuine strepen, de markering boven de snelwegen niet helemaal conform de waarheid is en er blijkbaar een simpel pontje tussen Nederland en Engeland blijkt te liggen. Het zijn zaken die waarschijnlijk alleen het Nederlandse publiek zal storen, aangezien het details zijn waar de rest van de wereld niet bij stil zal staan. Waarom sommige zaken toch anders worden gepresenteerd dan zij werkelijk zijn is overigens niet helemaal duidelijk, maar eigenlijk doet dat er ook niet helemaal toe.

The Hitman’s Bodyguard weet namelijk meer dan genoeg te vermaken om makkelijk over die onjuistheden heen te stappen. Het belangrijkste wapenfeit bij een film die draait om twee tegenpolen die noodgedwongen moeten samenwerken is uiteraard de chemie tussen de twee hoofdrolspelers en gelukkig is daar in dit geval weinig mis mee. Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson blijken een gouden combinatie te zijn die de film zijn meeste pluspunten oplevert. Hun chemie weet alle foutjes, de soms ietwat karikaturale bijpersonages en plotgaten prima te verhullen en maakt van The Hitman’s Bodyguard een meer dan prima actiefilm die zijn volle lengte weet te vermaken.

Extra’s: Ondanks de film in het buitenland een goed gevuld release krijgt en een flink deel van de film in Nederland werd opgenomen, moeten we het hier doen met een ietwat kale release. Zeker special rond het filmen in Nederland was natuurlijk erg leuk geweest.
Big Action in a Big World (07:53) Een blik op de diverse sets die te zien zijn in de film.

The Hitman’s Bodyguard zou je kunnen afrekenen op een hoop onjuistheden, niet te missen plotgaten of karikaturale bijpersonages, maar door de gouden chemie tussen hoofdrolspelers Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson valt er vooral een hoop te genieten. Het maakt The Hitman’s Bodyguard een zeer vermakelijke actiefilm die ook nog eens voor een groot gedeelte in ons eigen land is opgenomen. Het is dan ook spijtig dat de Nederlandse release niet wat uitgebreider is en er een vrij kale editie op Blu-ray in de schappen is komen te liggen.

Met dank aan Dutch FilmWorks voor het recensie-exemplaar.

3 januari, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a3f82c36ba1a_selected-products" products="9200000073280387,9200000073280389,9200000084878302" name="bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer