The Longest Ride

Informatie

RegieGeorge Tillman Jr.
Jaartal2015
Releasedatum02-09-2015
Speelduur128 minuten
DistributeurWarner Home Video
CastScott Eastwood, Britt Robertson, Alan Alda, Jack Huston en Oona Chaplin

Sophia is een studente die door haar vriendinnen wordt meegenomen naar het rodeostierrijden. Daar raakt ze door toeval in contact met Luke, een rodeostierrijder die gezien wordt als een tovenaar op de stier. Het is liefde op het eerste gezicht, maar hun liefde wordt al snel op de proef gesteld. Sophia heeft namelijk een droombaan aangeboden gekregen bij een galerie in New York en Luke wil koste wat het kost de top bereiken als rodeostierrijder. Toch lijkt niets hun tegen te houden, tot ze tijdens een stevige regenbui Ira uit een verongelukt auto weten te redden. Terwijl de twijfels hun intrede doen bij Luke en Sophia is het Ira die met zijn verhaal over zijn geliefde het geloof in romantiek overbrengt aan de twee. Maar dan ontdekt Sophia hoe de ware fysieke toestand is na een eerder zwaar ongeval.

The Longest Ride is alweer de tiende verfilming naar een boek van auteur Nicholas Sparks. Het is een reeks die in 1999 begon met Message in a Bottle en die een voorlopig hoogtepunt had met The Notebook. Terugkerende thema’s in de films zijn geloof, liefde, drama en lot. Het zal dan ook niemand verbazen dat, in navolging van de boeken, ook de films gretig aftrek vonden. Maar ondanks dat de films hun weg wel vonden, voornamelijk naar de vrouwelijke kijker, leek de sleet er toch een beetje in te komen de laatste films. Verhaallijnen werden repeterend en grote namen in de cast bleven uit. De verwachtingen voor The Longest Ride waren dan ook wat getemperd.

Zoals vaker in dit soort films worden de hoofdrollen gespeeld door knappe mensen. Zo zien we Scott Eastwood en Britt Robertson in de hoofdrollen als Luke en Sophia. Robertson begon haar carrière al op jonge leeftijd op tv, maar groeide na haar rol in Under the Dome door tot actrice in films. Zo zagen we haar eerder dit jaar nog in Project T. (Tomorrowland) naast George Clooney. Scott Eastwood is, zoals zijn naam al doet vermoeden, de zoon van de legendarische Clint Eastwood. Grote schoenen om te vullen, maar na rollen in diverse films van zijn vader staat hij de laatste tijd stevig op eigen benen. Zo heeft hij een glansrijke carrière als model en laat hij zich ook in deze film van zijn beste kant zien.

Zoals eerder genoemd volgen de films gebaseerd op een boek van Nicholas Sparks vaak een vast pad. Bij deze film is dat niet anders want zelfs de poster bevat de ondertussen standaard ondergaande zon en twee mensen die tot elkaar komen. Toch weet The Longest Ride positief te verrassen. Natuurlijk wint de film geen originaliteitsprijs, want meer dan eens heb je het gevoel dat je alles al eens eerder hebt gezien. Toch kijkt de film heerlijk weg, wat vooral te danken is aan de chemie tussen Robertson en Eastwood. Maar ook oudgediende Alan Alda heeft de nodige sterke scènes. Vooral met Robertson. Wel moeten we een kleine kanttekening bij de leeftijd van zijn personage zetten, want een snelle rekensom brengt ons tot de conclusie dat Ira zeker 90+ moet zijn.

Helaas steekt de normaal zo sterke Jack Huston (Boardwalk Empire) hier toch wat schril tegen af. Zijn acteerprestatie is zeker niet slecht, maar met zijn voorkomen lijkt hij wat miscast tussen de mooie mensen die Eastwood en Robertson zijn. Uiteindelijk is hun relatie de hoofdlijn van de film, waarbij zij in hun relatie duidelijk geïnspireerd worden door het verhaal van Ira en zijn Ruth. Het is zoet, maar anderzijds ook hartverwarmend. Zoals je leest is er niets wat een heerlijke avond met vriendinnen (of je partner) in de weg staat. Of het moet de slechte visagie zijn. Deze valt soms namelijk zo erg op dat Yolanthe bij RTL Late Night wel naturel leek.

Extra’s: Naast de hoofdfilm is de Blu-ray uitstekend voorzien qua extra’s. Om te beginnen komen bij het opstarten van de disc een tweetal trailers voorbij (Paper Towns en Far From the Madding Crowd). Daarnaast is de film voorzien van een audiocommentaar, ingesproken door George Tilman Jr. en Oona Chaplin. Daarnaast vinden we op de disc maar liefst 14 verwijderde én 1 extended scène terug. Het rodeorijden schittert in de film en hieraan zijn dan ook twee featurettes gewijd, met een totaal speelduur van tien minuten. Daarnaast zien we nog een drietal andere featurettes, waarin schrijver Nicholas Sparks je mee neemt door een werkdag, een korte making of van de film en eentje die gewijd is aan de inspiraties voor de film. Het geheel wordt afgemaakt met een gallery en de trailer van de hoofdfilm.

The Longest Ride is een heerlijke film voor wie wil geloven in romantiek. De chemie tussen Robertson en Eastwood spat van het scherm en ook Alan Alda zet een prachtige rol neer. Wat we zien doet sterk terugdenken aan vooral de eerdere verfilmingen van boeken van Nicholas Sparks, maar de twee verhaallijn versterken elkaar goed. Voor wie houdt van dit soort romantische films met een diepere laag is deze film dan ook een regelrechte voltreffer. De Blu-ray excelleert naast de prima hoofdrol op het vlak van extra’s en we kunnen dan ook makkelijk concluderen dat de film een schitterende release heeft gekregen. Iets wat we zelden zien in ons land.

Met dank aan Lewis PR en 20th Century Fox voor het recensie-exemplaar.

4 september, 2015

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer