The Magicians – seizoen 4

Informatie

RegieChris Fisher, Elie Smolkin, John Scott, Meera Menon, James L Conway, Salli Richardson-Whitfield, Joshua Butler, Carol Banker en Shannon Kohli
Jaartal2019
Releasedatum11-09-2019
Speelduur540 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastSummer Bishil, Jason Ralph, Stella Maeve, Olivia Taylor Dudley, Hale Appleman, Arjun Gupta, David Call, Rick Worthy en Jade Tailor

Nu hun geheugen is gewist en de groep feitelijk vreemden zijn voor elkaar, zijn ze kwetsbaarder dan ooit. Uit Castle Blackspire is Het Monster ontsnapt en heeft bezit genomen van Eliot. Kady komt te weten over de alternatieve persoonlijkheden en brengt Penny, Margo en Jason samen om hen te waarschuwen voor de beschermende spreuk. Uiteindelijk ontdekt Julia dat het de permanente batterij van Fogg is die de betovering stand houdt. Ze weet ieders herinnering te herstellen door deze te overbelasten. De bende herenigt zich en ontdekt dat Eliot bezeten is. Ondertussen is Het Monster op zoek naar onderdelen om een lichaam te bouwen, om vervolgens alle vrienden van Quentin te vermoorden.

The Magicians is een fantasytelevisieserie van Syfy en gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Lev Grossman. In de serie wordt een jonge briljante eindejaarstudent gevolgd als hij gaat studeren bij Brakebills University, de belangrijkste school in Noord-Amerika die gespecialiseerd is in magie. Samen met zijn vrienden ontdekt hij al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen werkelijk bestaat en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid. Samen moeten ze de wereld beschermen tegen kwaadaardige wezens, maar het is belangrijk te weten dat magie in The Magicians een eindige hulpbron is. Dit vierde seizoen draait vooral om de prijs die de personages hebben moeten betalen voor hun daden. Welkom in een knotsgekke wereld die speelt met de regels van het genre.

Het derde seizoen van de serie eindigde met het wissen van de geheugens van de geliefde karakters, waarna ze een nieuwe identiteit aannemen. En dan is nog Alice, die zich bewust is van de gevaren voor de groep, maar zit opgesloten in een gevangeniscel van de bibliotheek. De magie is weliswaar terug, maar tegen een prijs. Toch is het dan ook licht verrassend dat juist die situatie zich al vrij vroeg in het seizoen weer wordt opgelost. Toch is er ook nog Het Monster, dat in het vorige seizoen ontsnapte uit Castle Blackspire. In dit alles is het dit seizoen Summer Bishil die de show steelt door haar Margo Hanson keer op keer de juiste mix van vertrouwen, kunde en lef mee te geven. Het lijkt er dit seizoen zelfs op dat Margo meer en meer de rol van Quentin aan het overnemen is als belangrijkste personage.

Identiteit is een van de grote thema’s van dit seizoen en dat opent direct de nodige deuren. Anderzijds is de boodschap van het omarmen van imperfecties, omdat die juist maken tot wie we zijn. Goede en vooral ook actuele uitgangspunten voor een karakter gedreven serie. Het is dan ook jammer dat de laatste afleveringen dit jaar niet tot de sterksten behoren, dit in tegenstelling tot eerdere jaren. Het komt allemaal wat gehaast over en sommige kwesties die al afleveringen lang spelen lossen zich opeens als sneeuw voor de zon op. Toch is er een twist die we niet zagen aankomen, want het lijkt erop dat we het bij het reeds aangekondigde vijfde seizoen moeten stellen zonder een van de belangrijke personages.

Extra’s: Naast de 13 afleveringen, die netjes zijn verspreid over 4 dvd discs, is er geen bonusmateriaal aanwezig op deze release.

The Magicians – seizoen 4 blijft door het slimme schrijfwerk nog even fris als altijd. Nog altijd weer The Magicians een fijne balans te vinden tussen de slimmigheden die passen bij de sciencefictionserie, komedie en sterk geschreven personages. Het is jammer dat deze serie van Syfy soms wat missers maakt op het vlak van special-effects, maar goed, dat zien we zelfs in de grote series van dit moment weleens. Het is dan ook vooral het heerlijke absurdisme en rake humor waarmee de serie scoort. The Magicians weet het te presteren om ook in het vierde seizoen niet in te zakken en zich nog steeds staande te houden als een van de beste en mafste series van het televisielandschap.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

9 september, 2019

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d6fc54683821_selected-products" products="9200000115190541,9200000096039365,9200000082256021,9200000076320202" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer