The Night Manager

Informatie

RegieSusanne Bier
Jaartal2016
Releasedatum06-09-2016
Speelduur360 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastTom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki, Olivia Colman & Tom Hollander

Ex-militair Jonathan Pine is werkzaam als nachtmanager in een luxe hotel in Cairo. Daar begint hij een relatie met de mooie Sophie die eigenlijk de vriendin is van de gevaarlijke Freddie Hamid. Sophie bezit belangrijke informatie die Hamid linkt aan de filantroop Richard Roper die op dat moment ook in het hotel verblijft. Informatie de ze uiteindelijk met de dood moet bekopen. Pine zint op wraak, maar helaas weet Roper te ontkomen. Vier jaar later krijgt Pine echter een nieuwe kans als hij Roper weer tegen het lijf loopt. Hij gaat, in opdracht van overheidsagent Angela Burr undercover in de organisatie van Roper om hem zo ten val te kunnen brengen, maar stuit al snel op wantrouwen en dubbelspel. Kan Pine zich staande houden in de gevaarlijke organisatie van Roper en zijn wraak nemen op de man die hem kwaad heeft gedaan?

Tom Hiddleston wordt op dit moment gezien als de mogelijk opvolger van Daniel Craig als James Bond en na het zien van de miniserie The Night Manager snappen we wel waarom. De rol van Jonathan Pine heeft veel overeenkomsten met die van de Britse geheim agent, dus wellicht doet Hiddleston hiermee een open sollicitatie naar de meest gewilde rol ter wereld. Het zou in ieder geval geen gekke gedachte zijn voor de producenten van de James Bond-reeks om de serie eens goed te bekijken al zal het vast geen verrassing zijn dat ze dat inmiddels hebben gedaan nu Craig nog steeds lijkt te twijfelen of hij wel terug wil keren en er dus een opvolger zit aan te komen. Wij zijn ieder geval enthousiast!

Gelukkig is niet alleen Hiddleston een groot pluspunt van deze Britse serie, maar is de kwaliteit op alle vlakken erg hoog zoals we dat inmiddels gewend zijn uit het land van de Engelsen. De makers nemen de tijd om het verhaal van Pine rustig op te bouwen waarmee er dus nergens onderdelen gehaast verteld moeten worden en je je als kijker rustig kan onderdompelen in de gevaarlijke wereld waarin de nachtmanager zich bevind. Het helpt ook enorm dat de charismatische Hugh Laurie de charmante filantroop Richard Roper gestalte geeft en daarmee een heerlijke criminele rol aan zijn rijke oeuvre kan toevoegen. Daarnaast zijn ook de bijrollen ingevuld door prima acteurs en actrices als Olivia Colman, Tom Hollander en Elizabeth Debicki.

De basis van de serie is terug te vinden in het gelijknamige boek van de succesauteur John Le Carré die uiteraard meer succesvol verfilmde boeken op zijn naam heeft staan. Tot een film van The Night Manager was het echter nooit gekomen, maar een serie is dezer dagen uiteraard geen slechte vervanger meer. Sterker nog, de serie wist zich voor maarliefst 11 Emmy’s te nomineren en er met twee uiteindelijk naar huis te gaan. Geen slechte score, al hadden er wellicht meer beeldjes in kunnen zitten als de concurrentie met series als Game of Thrones niet zo moordend was geweest. The Night Manager is in ieder geval een heerlijke serie die prima in elkaar zit en voor Bond-liefhebbers wellicht nog net dat beetje extra’s in huis heeft.

Extra’s: de serie is met zijn zes aflevering verdeeld over twee schijfjes, maar helaas was er blijkbaar geen ruimte meer voor een leuke toevoeging. Zonde natuurlijk, want we hadden graag geweten hoe men het verhaal van Le Carré naar een zesdelige serie wist om te toveren.

The Night Manager is de zoveelste kwaliteitsserie van de Britten die weer heerlijk kijkvermaak weet te bieden. Hiddleston doet met zijn rol van infiltrant een open sollicitatie naar de rol van James Bond, maar doet dit zeker niet onverdienstelijk en is zonder twijfel een goede opvolger voor Craig, mochten de producenten een nieuwe kandidaat zoeken. Maar naast Hiddleston beschikt de serie ook over een heerlijk charmante Hugh Laurie als filantroop Richard Rooper, zit het verhaal weer meer dan prima in elkaar en wordt de tijd genomen om het boek van John Le Carré eer aan te doen. The Night Manager is zonder twijfel een grote aanrader!

Met dank aan Just Bridge Entertainment voor het recensie-exemplaar.

1 oktober, 2016

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer