The Orville – seizoen 2

Informatie

RegieSeth MacFarlane, Kevin Hooks, Jon Cassar, Robert Duncan McNeill, Rebecca Rodriguez, Kelly Cronin, Jonathan Frakes en Gary Rake
Jaartal2018-2019
Releasedatum11-12-2019
Speelduur675 minuten
Distributeur20th Century Fox Home Entertainment
CastSeth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, Halston Sage, Jessica Szohr, J. Lee, Mark Jackson, Victor Garber, Ted Danson, Bruce Willis en F. Murray Abraham

2418. Het onderzoeksruimteschip USS Orville staat in nog steeds onder commando van Ed Mercer, kapitein namens de planeet aarde. De aarde behoort tot een unie van meerdere planeten met een gezamenlijke vloot. In dit seizoen zien we hoe eerste officier Kelly Grayson begint te daten met Cassius, een leraar aan boord. Het zit haar relatie met Ed behoorlijk onder druk, zeker omdat hij hoopte weer bij elkaar te komen. Ondertussen zet het schip koers richting Moclus voor de Ja’loja van Bortus, een jaarlijkse urineerceremonie bijgewoond door familie en vrienden. Verder wordt de bonte bemanning, bestaande uit zowel mensen als ruimtewezens, niet alleen opnieuw geconfronteerd met de gevaren van het universum, ook alledaagse conflicten zijn de bemanning zeker niet vreemd.

The Orville is een sciencefiction komedie-dramaserie bedacht door Seth MacFarlane, vooral bekend van Family Guy. Dit keer steekt hij zijn liefde voor Star Trek niet onder stoelen of banken. De serie speelt zich 400 jaar in de toekomst af, in het jaar 2418, en volgt de bemanning, zowel menselijk als alien, van een ruimteschip dat geconfronteerd wordt met de gevaren en wonderen van de ruimte. Aan het begin van het eerste seizoen zagen we hoe de planeet is veranderd en de aarde maakt deel uit van de Planetary Union, een vreedzaam interplanetair samenwerkingsverband met een eigen vloot. MacFarlane speelt zelf hoofdpersonage Ed Mercer, die we volgen vanaf het moment dat hij het commando krijgt over het sterrenschip de Orville.

Belangrijke personage naast Mercer is Kelly Grayson, gespeeld door Adrianne Palicki. De twee zijn ex-geliefden, waarbij Mercer uitgerekend zijn ex vrouw aantrof op de Orville als eerste officier. Het zorgde ervoor dat het eerste seizoen vooral ook in het teken stand van het opzij zetten van hun onderlinge strubbelingen. Andere belangrijke rollen zijn er voor Penny Johnson Jerald, bekend van diverse televisieseries als 24 en Castle, Peter Macon, J. Lee en Scott Grimes, die vooral bekend is van American Dad! en zijn eerdere samenwerking met MacFarlane voor Family Guy. Met deze bemanning gaat dit seizoen verder waar het eerste seizoen eindigde. Opnieuw gaat The Orville op allerlei ontdekkingsmissies, waarbij elke afleveringen grotendeels losstaat van elkaar en alles aan elkaar verbonden wordt door een grotere verhaalboog.

Het grote nadeel aan dit seizoen is dat het toch vooral meer is van wat we eerder in het eerste seizoen zagen. Natuurlijk, de personages zijn leuk en interessant, maar hun ontwikkeling is verder minimaal. Toch zitten er wel leuke dingen in, vooral in de onderlinge relaties van de bemanning. Goed voorbeeld is de afwijzing die Ed voor zijn kiezen krijgt als hij tegen Kelly zijn verlangen uitspreekt om weer bij elkaar te komen. Maar ook de relaties tussen Claire en Isaac en Bortus en Klyden kom behoorlijk vaak naar voren. Daarnaast gaat dit seizoen verder in op het contact met de Moclans, de bewoners van planeet Moclus. Toch stelt de grotere verhaalboog, die de serie wel pretendeert te hebben, eigenlijk maar vrij weinig voor. Het is dan ook vooral door de humor en de onderlinge relaties dat dit seizoen beter in elkaar zit dan het eerste seizoen.

Extra’s: Naast de 14 afleveringen, zijn er een paar leuke extra’s als bonusmateriaal aan de dvd release toegevoegd.
· Verwijderde scènes (04:04) Een handvol scènes die op de montagetafel sneuvelden.
· Character Recap: Kelly (01:05) Een terugblik op Cmdr. Kelly Grayson, gespeeld door Adrianne Palicki.
· Character Recap: Bortus (01:26) Een terugblik op Lt. Cmdr. Bortus, gespeeld door Peter Macon.
· Bloopers (02:03) De welbekende bloopercompilatie.
· The Orville at Comic-Con 2019 (16:23) Het panel van eerder dit jaar waarin MacFarlane bekend maakte dat de serie zou worden gaan ondergebracht bij Hulu voor het derde seizoen.

The Orville – seizoen 2 laat zien dat de serie meer is dan simpelweg een Star Trek parodie. De serie kent een prettige luchtige toon en maakt goed gebruik van de meer dan behoorlijke cast, al zien we de humor dit seizoen soms wel langzaam wat veranderen. Nog steeds sterk overigens, maar soms is duidelijk een serieuzere toon waar te nemen. Na die tweede seizoen leek de toekomst van de serie even onzeker, maar Fox vernieuwde de serie toch voor een derde seizoen. Deze staat gepland voor eind 2020 op on demand service Hulu, omdat het seizoen niet op tijd klaar zou zijn voor de mid-season premiere op Fox zelf.

Met dank aan Team Lewis en 20th Century Fox Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

29 december, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5dfc7e8213461_selected-products" products="9200000120394935,9200000097040713" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer