The Walking Dead – seizoen 7

Informatie

RegieGreg Nicotero, Alrick Riley, David Boyd, Darnell Martin, Michael E. Satrazemis, Rosemary Rodriguez, Jeffrey F. January, Kari Skogland en Michael Slovis
Jaartal2017
Releasedatum25-11-2017
Speelduur640 minuten
DistributeurEntertainment One Benelux
CastAndrew Lincoln, Norman Reedus, Steven Yuen, Lauren Cohen, Danai Gurira & Melissa McBride

Rick en de andere overlevenden van Alexandria maken kennis met de meedogenloosheid van Negan en de Saviors. Waar Negan in eerste instantie een vijand lijkt om goed het hoofd te kunnen bieden, blijkt al snel het tegenovergestelde als hij op bloederige wijze laat blijken wie de leiding over de wereld heeft. Rick en de anderen buigen voor zijn heerschappij, maar er gloort gelukkig hoop aan de horizon. Carol en Morgan belanden namelijk bij een nieuwe vreedzame groep die zichzelf The Kingdom noemen. Ook zij gaan gebukt onder het bewind van Negan, maar wellicht kunnen ze samen met Alexandria terugslaan. Lukt het Rick en de anderen om Negan een halt toe te roepen om te kunnen overleven in een wereld die nog vele gevaren kent?

Het valt niet te ontkennen dat het zevende seizoen van het nog steeds enorm populaire The Walking Dead indrukwekkend van start gaat. De eerste aflevering hakt er meteen goed in met de bloederige dood van twee belangrijke hoofdpersonages. Het zet superschurk Negan, gespeeld door Jeffrey Dean Morgan, meteen goed op de kaart. Helaas blijkt al snel dat het sterke begin niet wordt doorgetrokken om te resulteren in een ijzersterk seizoen, aangezien de afleveringen die volgden niet de opgebouwde spanning wisten vast te houden. Het resultaat: een hoop geklaag van fans, waarvan een deel de serie zelfs de rug toekeerde.

Waar het dan precies mis gaat met dit zevende seizoen? Aan de sterke cast die met Jeffrey Dean Morgan een meer dan memorabele toevoeging heeft gekregen ligt het in elk geval niet. De oorzaak ligt meer in de structuur van de afleveringen. Zo is er voor gekozen om iedere aflevering te laten draaien om slechts één of twee personages. Daarmee word enerzijds de mogelijkheid geboden om dieper op bepaalde personages in te gaan, maar anderzijds verloor de kijker al snel het overzicht over het geheel. Zo komt het voor dat bepaalde personages slechts in twee of drie afleveringen te zien zijn. Het zorgt dat de spanning wegebt naarmate het seizoen vordert.

Het maakt al met al het zevende seizoen niet de sterkste van de serie. De makers zullen er nog een flinke kluif aan krijgen om het tij voor de serie te keren in het aankomende achtste seizoen. Er is in ieder geval een hoop verandering beloofd en dat is ook zeker nodig om niet nog meer kijkers te verliezen. Het zou eeuwig zonde zijn als deze succesvolle serie op een dergelijke belabberde wijze aan zijn einde zou moeten komen, want de serie verdient beter. Dit zevende seizoen was in ieder geval zonder twijfel een wake-up call voor de makers en het lijkt er op dat ze die ter harte hebben genomen.

Extra’s: Zoals ieder seizoen is ook deze uitgave tot de nok toe gevuld met extra’s. Iedere aflevering is voorzien van audiocommentaar, maar de meest interessante extra’s zijn terug te vinden op de vijfde en laatste schijf uit de set:
• Deleted & Alternate Scenes (19:07) Een verzameling van scenes die op de montagetafel zijn gesneuveld of in ingekorte versie uiteindelijk op tv te zien waren.
• Inside The Walking Dead (55:52) Een samenvatting van iedere aflevering, waarin wordt stil gestaan bij de personages of het thema van de betreffende aflevering.
• The Making of The Walking Dead (46:30) Iedere aflevering heeft een korte special meegekregen waarin vooral de techniek in de schijnwerpers staat.
• In Memorian (7:19) Zoals ieder jaar is er ook dit keer weer een special terug te vinden op de schijf waarin de personages die het einde niet hebben overleefd centraal staan.
• A Larger World (10:14) Making of over de sets die gemaakt zijn om de wereld van The Walking Dead tot leven te wekken.
• Breaking & Rebuilding (5:07) Een diepere blik op de verandering die Rick dit seizoen doormaakt van verslagen man tot eentje vol met wraak en een plan.
• A New Chapter of Fear (5:04) De bloederige en intense opening van dit seizoen wordt nog eens apart belicht.
• Top Walkers (8:29) De meest memorabele walkers van dit seizoen worden nog even op een rijtje gezet.
• Warior Women (7:36) De powervrouwen van dit seizoen worden besproken in deze special.
• The Writers of The Walking Dead (4:01) Een kort gesprek tussen de schrijvers die het hebben over waarom ze het zo leuk vinden om voor deze serie te schrijven.

The Walking Dead – seizoen 7 zal niet de boeken in gaan als het sterkste seizoen van de populaire serie. Het zevende seizoen kenmerkt zich door afleveringen die zich meermaals concentreren op één op twee personen waarmee het overkoepelende geheel al snel uit het oog wordt verloren. De makers krijgen er dan ook nog een beste kluif aan om het tij te keren tijdens het achtste seizoen. Gelukkig maakt Jeffrey Dean Morgan in zijn rol als Negan een hoop goed en is de nieuwe groep The Kingdom een interessante toevoeging waarmee dit zevende seizoen voor fans op zich nog prima te kijken is, maar het is duidelijk dat het roer om moet in de toekomst.

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

20 oktober, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_59e9a051830d7_selected-products" products="9200000077110296,9200000077110242,9200000072402001,9200000072401999" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer