Thunderbirds – Katapult

Informatie

RegieGary & Sylvia Anderson
Jaartal2015
Releasedatum14-09-2016
Speelduur5 x 22 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastVivienne van den Assem, Dragan Bakema, Peggy Vrijens en Charly Luske

In de toekomst bestrijdt International Rescue vanaf hun privé-eiland in de Stille Oceaan de meest uiteenlopende en vreselijke rampen. De vijf Tracy-broers gebruiken de meest geavanceerde technieken en apparatuur om hun missies tot een succesvol einde te brengen. Samen met de hulp van de Briste agent Lady Penelope, haar trouwe bodyguard Parker en de superslimme Kayo nemen Scott, Gordon, Virgil, John en Alan Tracy het niet alleen op tegen de gevaarlijke crimineel “The Hood”, maar doen ze er alles aan om de mensheid te redden als dat nodig is.

De vorige dvd-uitgave van de animatieserie rondom de Thunderbirds bevatte slechts vijf afleveringen en dus was het wachten op nog meer uitgaven met de overige afleveringen van het eerste seizoen. Helaas moeten fans het ook met deze dvd met slechts vijf afleveringen doen, maar aangezien het eerste seizoen uit maar liefst 26 afleveringen van 22 minuten bestaat is de kans vrij groot dat er over een paar maanden weer een nieuwe uitgave in de winkels zal liggen. Tot die tijd moeten we het echter doen met deze dvd die de titel “Katapult” heeft meegekregen.

Net zoals de vorige editie heeft ook hier de titel niet echt een specifieke reden, maar is er wederom gekozen om de uitgave te benoemen naar één van de afleveringen. Overigens wel één van de spannendste afleveringen die op de schijf is terug te vinden waarin de jonge Virgil zich flink moet bewijzen met zijn Thunderbird 3. Sowieso lijkt het alsof de jongste telg van de Tracy-familie meer in de aandacht staat ditmaal al reizen we ook meerdere malen af naar de eenzame Thunderbird 5 waarin Alan zich bevind en de aarde vanaf een afstand in de gaten houdt.

Wie er ditmaal wel een stuk bekaaider van afkomt is de bevallige Lady Penelope die, samen met haar trouwe bodyguard Parker, alleen te zien is in de eerste aflevering op de schijf waarin de Thunderbirds het wederom opnemen tegen “The Hood”. De rode draad door de serie rondom deze geheime organisatie is sowieso lastig te volgen doordat het seizoen is verknipt in verschillende uitgaven. Hierdoor is het maar lastig om de draad als kijker iedere keer weer op te pikken, al moet gezegd worden dat het de jonge kijkers ongetwijfeld weinig zal uitmaken. Daarnaast is uiteraard de prachtige animatiestijl hetzelfde gebleven en nog steeds een groot pluspunt van deze fantastische reboot van de populaire serie uit de jaren ’60.

Extra’s: Ook de tweede uitgave rondom de vernieuwde Thunderbirds moet het doen zonder extra’s en komt dus niet verder dan de vijf afleveringen die op de schijf zijn terug te vinden. Wel zijn er enkele trailers te zien voor aanvang van de serie, maar mogen uiteraard niet echt als toevoeging worden gezien.

Thunderbirds – Katapult is net zoals zijn voorganger een prima reboot van de serie uit de jaren ’60, al blijft het ook bij deze uitgave jammer dat het slechts vijf afleveringen bevat van 22 minuten. Dit neemt niet weg dat het voor de jonge kijkers weer genieten is met vijf spannende avonturen van de Tracy-broers die er wederom alles aan doen om de wereld en de mensen die er op leven te redden. Het mag geen verrassingen heten dat er qua animatiestijl niet zoveel is veranderd ten opzichte van de vorige editie en dat ook ditmaal de nagesynchroniseerde weer meer dan dik in orde is. Verplichte kost dus voor de verstokte fan die met deze schijf weer een stapje dichterbij is om het eerste seizoen compleet te maken. Thunderbirds are Go!

Met dank aan Just Bridge Entertainment voor het recensie-exemplaar.

19 september, 2016

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer