Thunderbirds – Ring van Vuur

Informatie

RegieGary & Sylvia Anderson
Jaartal2015
Releasedatum19-04-2016
Speelduur110 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastVivienne van den Assem, Dragan Bakema, Peggy Vrijens en Charly Luske

In de toekomst bestrijdt International Rescue vanaf hun privé-eiland in de Stille Oceaan de meest uiteenlopende en vreselijke rampen. De vijf Tracy-broers gebruiken de meest geavanceerde technieken en apparatuur om hun missies tot een succesvol einde te brengen. Samen met de hulp van de Briste agent Lady Penelope, haar trouwe bodyguard Parker en de superslimme Kayo nemen Scott, Gordon, Virgil, John en Alan Tracy het op tegen de gevaarlijke crimineel “The Hood” die er op uit is om de wereld te vernietigen. Lukt het de broers om de crimineel te stoppen?

Met de huidige trend in Hollywood waarin de ene klassieker na de andere een reboot krijgt om klaargestoomd te worden voor een nieuwe generatie is het op z’n zachts gezegd verrassend te noemen dat het tot 2015 heeft geduurd eer dat de wereldberoemde Thunderbirds er aan moesten geloven. Let wel, het gaat hierbij om een nieuwe serie, waarmee we dus voor het gemak de live-action poging uit 2004 even over het hoofd kunnen zien. En dat is maar goed ook, want de alom geliefde poppenserie uit de jaren ’60 had wel een betere herinterpretatie verdiend. En die is er nu gelukkig met deze nieuwe digitale versie die in Nederland op Zapp te zien is.

Ondanks dat het eerste seizoen van deze reboot maar liefst 26 afleveringen van 22 minuten telde, zijn er slechts vijf terug te vinden op deze eerste dvd-bundel. Een aparte keuze, maar daarmee is de kans groot dat er in de toekomst meer bundels zullen volgen. Bovendien beperkt de uitgave zich hiermee maar tot één schijfje in plaats van een dikke verpakking met meerdere dvd’s aan de binnenzijde. Gelukkig is er wel gekozen om gewoon de eerste vijf afleveringen van het eerste seizoen op de schijf te zetten en er niet een verkapte “best of”-editie van te maken. Daarmee is in ieder geval de opbouw van de afleveringen enigszins logisch gebleven voor de herintroductie van de helden, al wordt de eerste aflevering niet echt gebruikt om de totstandkoming van de Thunderbirds uit de doeken te doen. De International Rescue bestaat gewoon en is klaar voor actie!

Het mag geen verrassing zijn dat de avonturen van de broers ditmaal compleet uit de computer zijn komen rollen. Gelukkig hebben de makers er wel bewust voor gekozen om de charme van de poppenserie te behouden. Dit zien we onder andere terug in het rechthoekige uiterlijk van de personages, die ietwat stugge loopjes en de achtergronden die aanvoelen als ze als maquettes in elkaar zijn gezet. Niet alleen een goede keuze om de charme vast te houden, maar ook om de serie niet dat beetje bijzonders mee te geven om niet te verzanden in het grote aantal gelijkwaardige animatieseries. Bovendien is de serie daarmee niet alleen leuk voor nieuwe kijkers, maar ook voor fans van de originele serie die zich ongetwijfeld ook prima zullen vermaken met deze eerste avonturen van de nieuwe Thunderbirds.

Extra’s: De uitgave is op zich al aan de karige kant met slechts vijf van de 26 afleveringen op een enkele schijf, daarbij ontbreekt het helaas ook aan extra’s bij deze eerste boxset. Een kijkje achter de schermen was misschien leuk geweest, al is het maar de vraag of de doelgroep daar wel op zit te wachten.

Thunderbirds – Ring van Vuur is een prima reboot van de serie uit de jaren ’60 die de charme van de poppenserie overeind houdt en dat prima weet te mixen met de modernste technieken op animatiegebied. Daarmee is de serie meer dan geschikt voor jonge kijkers die zullen genieten van de avonturen van de Thunderbirds en zeker ook voor hun vaders die met veel plezier zullen meekijken. Het is wel jammer dat de uitgave slechts vijf afleveringen heeft waarmee de speelduur ietwat aan de korte kant is. Het is te hopen voor fans van de serie dat Just Entertainment de overige afleveringen ook snel op dvd zal uitbrengen zodat het eerste seizoen snel compleet gemaakt kan worden.

Met dank aan Just Bridge Entertainment voor het recensie-exemplaar.

9 mei, 2016

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer