Tracers

Informatie

RegieDaniel Benmayor
Jaartal2015
Releasedatum16-09-2015
Speelduur93 minuten
DistributeurEntertainment One Benelux
CastTaylor Lautner, Marie Avgeropoulos

De New Yorkse fietskoerier Cam heeft geld geleend bij de Chinese maffia. Als het hem niet lukt om het geld op tijd terug te betalen komt hij in de problemen. Opgejaagd fietst hij door een ongeluk tegen de freerunner Nikki aan. Er blijkt meteen een klik tussen de twee en Cam wil meer van haar én parkour te weten komen. Als Cam door Nikki wordt geintroducteerd in de groep waarmee ze de intensieve sport beoefend, komt hij echter alleen maar verder in de problemen. Lukt het Cam om al zijn problemen op te lossen en Nikki voor zich te winnen?

Taylor Lautner is natuurlijk welbekend van The Twilight Saga, films waarin we hem leerden kennen als iemand die als een magneet werkt op jonge meiden. Toch zijn deze films inmiddels al weer een paar jaar oud en waar Robert Pattinson en Kristen Stewart het imago van tieneridool redelijk van zich af hebben weten te schudden, blijft Lautner hangen in dat imago. Toch zou hij met zijn uiterlijk, fitheid en karate verleden zeker niet misstaan als actieheld. Eerder deed hij hier dan ook een gooi naar met de film Abduction. Het werd echter een verkrampte, en ook mislukte, poging om een actieheld te zijn. Toch probeert hij het opnieuw, dit keer met deze door hem zelf geproduceerde film.

In Tracers speelt hij de rol van Cam, een jongen wiens jeugd is getekend door problemen. Zo heeft hij een paar keer vastgezeten in de gevangenis en heeft hij het niet makkelijk in zijn poging te overleven in New York. Helaas oogt zijn vertolking wat ongeloofwaardig. Zo is ziet hij er, ondanks het ruwe baardje, nog steeds iets te lief en leuk (lees: metroman) uit om een dergelijk crimineel verleden te hebben. Toch speelt hij zijn rol zeker niet onverdienstelijk en kan je goed merken dat hij helemaal in zijn element is met het parkour. Zijn tegenspeelster in de film is Marie Avgeropoulos, die de rol van Nikki op zich heeft genomen. Voor velen is ze vrij onbekend, al zou je haar gezien kunnen hebben in I Love You, Beth Cooper. Helaas is haar personage, evenals eigenlijk alle personages naast die van Lautner, niet goed uitgewerkt. Iets wat overigens niet te wijten is aan Avgeropoulos, die haar rol meer dan degelijk invult met de middelen die ze tot haar beschikking heeft.

Regisseur Daniel Benmayor heeft voor hij voor Tracers tekende drie nietszeggende films geregisseerd. Zodra er in de film ruimte wordt gemaakt voor wat rustigere scènes en er zelfs een liefdesscène voorbij komt, merk je al gauw dat de film het moet hebben van de actie. Het is dan ook deze vlotte actie die ervoor zorgt dat de film nergens saai wordt. De stunts die in beeld komen zien er goed uit en je hebt bij een aantal parkourscènes als kijker echt het gevoel dat je mee rent. Helaas is het in de huidige tijd allemaal weinig verrassend en komt de film door het wat raar wiebelen van de camera soms zelfs wat amateuristisch over. Ondanks dat Lautner een sportieve achtergrond heeft en hij veel stunts zelf heeft gedaan nadat hij zich heeft verdiept in de parkourwereld, is er voor een aantal stunts gekozen voor een stuntdubbel. Op zich niet zo vreemd, want mensen die een beetje verstand hebben van rennen over daken op deze manier weten dat het erg lastig is zonder uiteindelijk gewond te raken.

Extra’s: De Blu-ray bevat helaas geen extra’s, er is zelfs geen menu te vinden op de schijf. We krijgen enkel een drietal trailers voorgeschoteld van andere releases voor de hoofdfilm start. Dit is zonde, want zeker een making of van de parkourscènes was vast heel interessant geweest.

Tracers is een film met veel snelheid, maar het verhaal bevat te veel clichés om ergens verrassend te zijn. Parkour is op dit moment helemaal hot, maar het is duidelijk dat het geen basis is om er een hele film over te maken. Lautner doet in zijn rol als Cam erg zijn best, maar slaagt er niet in om je te laten geloven dat hij een crimineel verleden heeft. Toch zit de vaart er flink in en dat, samen met de beperkte speelduur van anderhalf uur, zorgt ervoor dat de film nergens saai wordt. Toch is Tracers vooral een film geworden voor de fans van Lautner die wegzwijmelden bij zijn voorkomen in The Twilight Saga, helaas een stempel die hij ook met deze film niet van zich af weet te schudden.

Met dank aan Entertainment One Benelux voor het recensie-exemplaar.

19 september, 2015

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Jantine van Lierop