Trolls World Tour 4K+3D Dance Party Edition

Informatie

RegieWalt Dohrn
Jaartal2020
Releasedatum24-02-2021
Speelduur90 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastAnna Kendrick, Justin Timberlake, Rachel Bloom, James Corden, Ron Funches en Ozzy Osbourne | Sharon Doorson, Buddy Vedder, Birgit Schuurman, Carlo Boszhard, Vajèn van den Bosch, DJ Hardwell, Emma Heesters, Murth Mossel en Berget Lewis

Het is aangenaam vertoeven in Trollenland tot koningin Poppy er samen met Branch achter komt dat er vele andere trollstammen zijn. Ieder zijn zij te herkennen aan een muziekgenre; techno, funk, klassiek, country, rock en pop. Elke stam heeft een magische snaar die hun specifieke soort muziek aandrijft. Aan alle harmonie dreigt echter een einde te komen als Queen Barb van de rock-stam de andere stammen oproept voor een reünie, met de bedoeling om de andere snaren te stelen en de trollen te verenigen onder de rockmuziek. Koningin Poppy gaat samen met Branch op avontuur met hun snaar en probeert zich te verenigen met Barb en de andere trollen. Maar als zij achter de werkelijke plannen van Barb komt besluit ze om haar te stoppen en met de andere stammen te strijden tegen Barb.

Na het commerciële succes van de komische muzikale animatiefilm Trolls uit 2016 kon een vervolg moeilijk uitblijven. Dat de kritieken amper de middelmaat overstegen vormde daarin geen belemmering want de film wist niet alleen een veelvoud van zijn budget op te brengen, ook waren er de nodige bijkomende inkomsten uit merchandise. Het is allemaal kleurrijk en zoet, maar juist dat valt bij de doelgroep zo goed in de smaak. De release werd gepland voor april 2020, maar zoals iedereen weet gooide de uitbraak van de Corona-pandemie ook hier roet in het eten. Er werd het nodige heen en weer geschoven, wat er uiteindelijk in resulteerde dat de film in vele landen al via een on demand-platform te zien was voordat deze op het witte doek vertoond kon worden. Het zorgde ervoor dat de box-office omzet ronduit tegenvallend was, maar men heeft goede hoop dit via home entertainment dubbel en dwars goed te maken.

Zoals je mag verwachten van een vervolg keert het merendeel van de cast uit de eerste film terug. De belangrijkste personen zijn dan ook opnieuw Anna Kendrick, die al eerder bewees een potje te kunnen zingen in de Pitch Perfect-films, en Justin Timberlake. Omdat het hier een muzikaal spektakel betreft is het niet meer dan logisch dat er niet alleen gekozen is voor acteurs met een muzikale achtergrond, maar ook voor de nodige bekende zangers en zangeressen. Zo horen we Rachel Bloom als de rockende Barb. Zij mag zich wagen aan flink wat Trolls-verbasteringen van rockklassiekers en eigenlijk komt ze daar best goed mee weg. Andere leuke stemrollen zijn er voor James Corden en grootheden uit de muziek als Ozzy Osbourne, George Clinton, Mary J. Blige en Kelly Clarkson. Voor de Nederlandse versie is men redelijk hetzelfde te werk gegaan, al is Sharon Doorson eigenlijk de enige die terug mag keren in haar rol als Poppy. Zo werd Waylon vervangen door Buddy Vedder als Knoest en maken we kennis met Birgit Schuurman, Carlo Boszhard, Vajèn van den Bosch, Emma Heesters en celebs als DJ Hardwell en de zusjes Sarah en Julia Nauta.

Trolls World Tour gaat eigenlijk gewoon verder waar de eerste film was geëindigd. Het is allemaal glitter en geluk in Trollenland, tot Poppy en Branch een verrassende ontdekking doen. Het is allemaal niet bijzonder hoogstaand, maar de mierzoete kleurbom zal ongetwijfeld door menigeen gegeten worden als zoete koek. Daarbij moeten we bekennen dat het erg leuk is om te zien hoe de kids moeiteloos meezingen met de verbasterde hits van weleer. In medleyvorm is er duidelijk weer de nodige aandacht uitgegaan naar de soundtrack, al ontbreekt dit keer een wereldhit als Timberlakes’ Can’t Stop the Feeling!. Toch moet je als liefhebber van de spatzuivere presentatie van het 4K medium deze film ook zeker niet onderschatten. De film wordt door velen dan wellicht afgedaan als kindervehikel, maar door de kleurenpracht in de animatie zijn er maar weinig films waarin de 4K presentatie beter tot zijn recht komt. Dat wordt nog eens geholpen door een uitstekende Dolby Atmos geluidstrack, waarbij het dialoog goed overeind blijft tussen de stampende rock, pop en discokneiters die voorbij trekken.

Extra’s: Naast de 4K Ultra HD disc bevat deze release ook een 3D disc en een gewone Blu-ray disc. Hiernaast is deze Dance Party Edition uitgerust met flink wat bonusmateriaal.
· Dance Party Mode: Na een korte introductie (01:03) is het mogelijk de film te bekijken met de nodige leuke toevoegingen. Zo zijn er songteksten toegevoegd om mee te zingen en danspasjes om mee te dansen. Ook zijn er nog andere leuke interactieve functies, die natuurlijk geweldig zijn voor de kids.
· Tiny Diamond Goes Back to School (03:46) Een korte film rond de eerste schooldag van Tiny Diamond, waarbij hij zich vooral druk maakt over hoe hij indruk kan maken op zijn klasgenootjes.
· Trolls Dance Academy(07:08) Een soort van dansinstructies bij de verschillende muziekgenres die voorbij komen in de film; country, funk, k-pop en reggaeton.
· Trolls World Tourist Map: En interactieve kaart die je meeneemt langs de diverse muzikale koninkrijken in de film.
· Deleted Scenes (19:24) Een zevental verwijderde scènes; Cooper’s Destiny, Let’s Go Save the World, Bicycle Built for Two, Breaktime, Meet the Bounty Hunters, Making New Friends en Cloud 9. Voorzien van introducties door regisseur Walt Dohrn, producent Gina Shay en co-regisseur David P. Smith.
· Trolls Perfect Harmony (04:29) Een featurette over de muziek in de film. Over hoe deze werd ingepast in de film en de artiesten die een bijdragen leverden aan de soundtrack.
· Trolls World Tour Backstage (09:07) Een wat vluchtige, maar toch nog driedelige featurette die je meeneemt achter de schermen. Zo krijgen we meer te weten over het verhaal, de personages en natuurlijk de muziek.
· Audio Commentary: Een informatieve commentaartrack ingesproken door regisseur Walt Dohrn, producent Gina Shay en co-regisseur David P. Smith.

Trolls World Tour 4K/3D Dance Party Edition is een aanstekelijke, kleurrijke en vooral ook muzikale film! Natuurlijk is het verhaal nergens vernieuwend en de boodschap ligt er misschien iets te dik bovenop, maar je moet toch wel een vreselijk ijskonijn zijn als deze vrolijke kleurbom je onberoerd laat. Voor volwassenen helpt een uitstekende 4K presentatie daar zeker aan mee. De kleintjes zullen daarnaast zeker geboeid zijn door de personages, kleuren en muziek, al zijn sommige delen richting het einde van de film wellicht iets te duister voor de jongsten. De film gaat wellicht de boeken in als een box-office flop, maar dat heeft toch vooral aan de timing van de release gelegen en niet zozeer aan de film zelf. Onderaan de streep valt zelfs te concluderen dat deze beter in elkaar steekt dan zijn voorganger. Het zal ons dan ook niet verbazen als er in de komende jaar nog een of zelfs meerdere Trolls-avonturen zullen volgen. Want je weet het… Trolls Just Wanna Have Fun!

Met dank aan Day One MPM en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

27 februari, 2021

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer