Unforgettable – seizoen 4

Informatie

RegieMatt Earl Beesley, Jace Alexander, Paul Holahan, Jean de Segonzac e.a.
Jaartal2016
Releasedatum06-07-2016
Speelduur542 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastPoppy Montgomery, Dylan Walsh, James Hiroyuki Liao, Dallas Roberts, Alan Anthony, E.J. Bonilla en Kathy Najimy

Carrie Wells wordt tijdens het onderzoek naar twee drugskoeriers geconfronteerd met het verleden, als uit het niets opeens haar echtgenoot ten tonele verschijnt. Opgejaagd door haar verleden krijgt zij hulp van haar steun en toeverlaat én partner Al, als zij zich samen ontfermen over de zaken waar haar uitzonderlijke gaven goed bij van pas komen. Het zijn de zaken waarbij veel op het spel staat, voor de inwoners van New York, maar dit keer misschien vooral ook wel voor Carrie zelf.    

In september 2011 ging de serie Unforgettable van start, gebaseerd op het korte verhaal The Rememberer van J. Robert Lennon. Na dit seizoen annuleerde CBS een tweede reeks, waarna men een maand later op dit besluit terugkwam. Uiteindelijk liep de serie 48 afleveringen, verspreid over drie seizoenen, maar in september 2014 besloot CBS om opnieuw de stekker uit de serie te trekken door de teruglopende kijkcijfers. Waar definitief het doek leek gevallen besloot A&R anders. Zij namen de serie over van CBS en kwamen eind november van het vorig jaar met een vierde seizoen.

Ondanks dat de serie voor zijn vierde seizoen overging naar een andere zender, kan men wel rekenen op grotendeels dezelfde cast. Zo keert Poppy Montgomery terug als het hoofdpersonage detective Carrie Wells, die lijdt aan Hyperthymesia. Ze heeft hierdoor een buitengewoon gedetailleerd visueel geheugen, wat haar helpt bij het oplossen van moorden. Hierin wordt ze gesteund door haar vroegere vriend en partner Al Burns, gespeeld door Dylan Walsh. Helaas lijkt de koek tussen de twee op, de chemie waar de eerdere seizoenen zo op rustte is ver te zoeken.

Verder zien we in dit seizoen wat oude bekenden terug, die steeds op een kort verblijf mogen rekenen. In tegenstelling tot bij eerdere seizoenen is er geen rode lijn te bekennen, maar bestaat dit seizoen vooral uit losse verhaallijnen welke niet bepaald uitblinken in kwaliteit. Wat verder opvalt is dat de vechtscènes slecht in elkaar zitten, waarbij vooral Montgomery door de mand valt. Iets waar zij overigens amper voor verantwoordelijk gehouden kan worden, want ze wordt opzichtig vervangen door een stunt-dubbel.

De schrijvers van de show liepen vast over van vertrouwen in de show, aangezien zij kozen om dit seizoen af te sluiten met een cliffhanger. Wellicht hadden zij een vijfde seizoen al in gedachten, al is het nog maar de vraag of het daar ooit van komt. De kijkcijfers liepen namelijk nog verder terug en ondanks een vaste schare fans werden de laatste vier afleveringen er in een avond doorheen gejaagd, waarna A&E besloot om het vijfde seizoen te laten voor wat het is. Alles lijkt er nu dus op dat de kijker achtergelaten wordt met een cliffhanger waar je u tegen zegt en men nooit een passend slot zal zien. Een vreemd einde voor een interessante serie.

Extra’s: Op de vier discs tellende uitgave zijn niet veel extra’s aanwezig. Een making of had voor de fans zeker niet misstaan, maar in plaats daarvan moeten we het doen met wat verwijderde scènes en bloopers. Grootste gemis is toch wel een alternatief einde, wat wellicht wel voor een bevredigend einde van de serie had gezorgd.

Unforgettable – seizoen 4 betekent het slot van deze serie, zonder dat deze daadwerkelijk zorgt voor een bevredigend einde. Dat is spijtig, want ondanks dat de serie dan wellicht geen hoogvlieger is, kijkt de serie heerlijk weg. Dit gezegd hebbende, moeten we echter wel concluderen dat de prestatiedruk wellicht te groot is gebleken. Oude bekenden lijken een verplicht nummertje om kijkers te behouden, maar matige scripts en belabberde vechtscènes zorgen ervoor dat je als kijker met weemoed terugverlangt naar de eerdere seizoenen. Unforgettable is niet zo onvergetelijk als de titel doet vermoeden en de vraag naar een vijfde seizoen zal na het zien van dit seizoen snel verstommen.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

2 augustus, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer