Vechtershart – seizoen 2

Informatie

RegieLourens Blok en Pieter Bart Korthuis
Jaartal2017
Releasedatum25-07-2017
Speelduur500 minuten
DistributeurJust Entertainment
CastWaldemar Torenstra, Imanuelle Grives, Benja Bruijning, Peter Paul Muller, Martijn Fisher, Kimberley Klaver en Loes Haverkort

Het blijven zware tijden voor Nick. Niet alleen worstelt hij met het overlijden van zijn vader, ook is een relatie met zijn ex Selma definitief verkeken. Samen met zijn broer David, die weer clean is nadat hij is behandeld voor zijn drugsverslaving, probeert hij orde op zaken te stellen. Privé lijkt Nick het leven toe te lachen met Kirsten, zeker als hij opnieuw vader lijkt te worden. Betreft zijn liefde voor het kickboksen wordt het hem lastig gemaakt als de markt verder inzakt door het steeds populairder wordende MMA, oftewel Mixed Martial Arts. Het dwingt Nick tot het maken van keuzes. Als David bij hem aanklopt als Bodil hem niet meer terug wil blijkt het dat de broers elkaar harder nodig hebben dan ooit om het hoofd boven water te houden.

Toen BNN eind 2015 de serie Vechtershart lanceerde waren veel mensen wat sceptisch. Zo was hoofdrolspeler Waldemar Torenstra vooral bekend van de Zomerhitte en televisieserie Divorce. Het roept niet direct het beeld op dat je wel verwacht bij een serie over een kickboksen. Torenstra bleek echter een passie te hebben voor de sport en wist menigeen te verbazen met een zwaar afgetraind lichaam en een grote passie voor het project, welke hij zelf mede bedacht heeft. Het scenario is geschreven door Maaik Krijgsman en Pieter Bart Korthuis. Regie is in handen van Lourens Blok en Pieter Bart Korthuis. Het eerste seizoen was bijzonder succesvol, won drie TV Beelden en viel ook internationaal in de smaak met een nominatie voor de prestigieuze Prix Europa 2016. Toch is het na een sterk eerste seizoen maar de vraag of dit niveau opnieuw kan worden gehaald.

Gelukkig kan de serie opnieuw leunen op een talentvolle cast. Zo zien we naast Torenstra, die zich opnieuw op beestachtige wijze heeft afgebeuld voor de rol, opnieuw Benja Bruijning als David, Imanuelle Grives als Selma en Peter Paul Muller als Sjoerd. Een cast die er niet om liegt zeker niet als deze aangevuld wordt met de talenten van onder andere Martijn Fisher, Kimberley Klaver en Loes Haverkort. Toch haalt dit tweede seizoen niet het hoge niveau van het eerste seizoen. Dit komt mede omdat de verhaallijn rond de vader-zoon relatie tussen Nick en zijn vader John is ‘afgerond’ na het overlijden van John. Natuurlijk is het interessant om te zien hoe Nick het leven oppakt, maar het lijkt erop dat de schrijvers teveel zoekende zijn. Het zorgt ervoor dat het sport-element bijna bijzaak wordt.

Toch valt er ook genoeg te genieten. Zo toont de serie zich opnieuw erg actueel. Met het aanstaande gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor is het duidelijk dat men een brug wil slaan tussen de bokswereld en de wereld van Mixed Martial Arts. Dit seizoen springt daar goed op in, door Nick voor moeilijke keuzes te stellen door de afnemende populariteit van het boksen. Andere actuele thema’s die voorbij komen zijn matchfixing en dopinggebruik. Het geeft een interessant kijkje in de sport. Het is dan ook jammer dat er dit seizoen, meer dan in het eerste seizoen, wat soapachtige ontwikkelingen om de hoek komen kijken. Het is te hopen dat de makers zich bij het derde seizoen meer richten op het sport-element en de direct verwante zaken.

Extra’s: Net als bij de release van het eerste seizoen is er geen plek ingeruimd voor bonusmateriaal. Opnieuw spijtig, want zeker de voorbereiding van Torenstra op de fysiek veeleisende rol zou een interessante blik achter de schermen op leveren.

Vechtershart – seizoen 2 zorgt dit keer niet voor de gewenste knock-out, daarvoor leunt dit seizoen teveel op bijna soapachtige ontwikkelingen waardoor het sport-element naar de achtergrond wordt geduwd. Wel speelt de serie opnieuw goed in op de actuele thema’s uit de (kick)bokswereld waarmee we hier een interessant kijkje in krijgen. Ook is de cast opnieuw zeer sterk, waarbij Waldermar Torenste opnieuw zeer overtuigend naar voren treedt als de zwaar afgetrainde Nick Roest, die het zowel binnen als buiten de ring zwaar voor zijn kiezen krijgt. Toch hopen we dat de makers voor het derde seizoen, dat ongetwijfeld komt na het (overigens erg matige) open einde, weer wat scherper uit de hoek komen.

Met dank aan Just Entertainment voor het recensie-exemplaar.

26 juli, 2017

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5971a967d2acf_selected-products" products="9200000077695811,9200000054500378" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer