Venom 4K

Informatie

RegieRuben Fleischer
Jaartal2018
Releasedatum20-02-2019
Speelduur112 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastTom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze en Reid Scott

Journalist Eddie Brock verliest op een dag alles wat hem lief is. Na een pittig interview waarbij hij miljonair Carlton Drake confronteert met de wanpraktijken binnen diens bedrijf The Life Foundation, verliest hij zijn baan, verbreekt zijn vriendin hun verloving en komt hij letterlijk op straat te staan. Daarnaast komt hij nergens meer aan de bak als journalist nu er een negatief verhaal aan zijn naam kleeft. Het tij lijkt te keren als Eddie een gouden tip krijgt van iemand binnen de organisatie van The Life Foundation. Als hij op een avond bij het bedrijf inbreekt, komt hij er achter dat er geëxperimenteerd wordt met mensen die worden blootgesteld aan een buitenaardse levensvorm. Zijn inbraak is echter niet zonder gevolgen als hij in aanraking komt met één van de levensvormen die hem doet veranderen in de krachtige Venom. Samen met de symbioot die nu onderdeel is van zijn lichaam en leven moet Eddie de strijd aangaan met Carlton Drake om te voorkomen dat er nog meer symbioten naar de aarde komen om een einde aan onze planeet te maken.

Sony had een paar jaar geleden nog wilde plannen met de Spider-man franchise, maar na de tegenvallende resultaten van The Amazing Spider-Man 2 uit 2014 verdwenen die als sneeuw voor de zon. Sterker nog, Sony zet de held met spinnenkrachten zelfs buiten de deur door hem uit te lenen aan Marvel Studios zodat deze zijn intrede kon doen in het Marvel Cinematic Universe. Het leek een gouden greep voor zowel Sony als Marvel, want Spider-man Homecoming was in 2017 de meest succesvolle solofilm rondom Peter Parker en zijn alterego. Een goede reden dus voor Sony om de draad weer op te pakken en de portefeuille met Spider-man personages weer snel tevoorschijn te halen voor nieuwe plannen. Nieuwe plannen die resulteerde in een nieuw filmuniversum genaamd SUMC wat staat voor Sony’s Universe of Marvel Characters. Met ander woorden: een universum waarin de Marvel personages wiens rechten bij Sony liggen elkaar tegen kunnen komen om samen te werken of het tegen elkaar op te nemen. Klinkt als een raar plan? Wellicht, maar de start van het nieuwe universum is met Venom alles behalve slecht van start gegaan.

Venom werd op voorhand niet bepaald met open armen ontvangen. De eerste beelden van de symbioot werden enigszins met scepsis ontvangen en dus was het vooral wachten op de eerste reacties. En wat bleek? Venom werd een regelrechte hit en zag de teller uiteindelijk oplopen tot een mooie 880 miljoen Dollar wereldwijd als opbrengst. Een mooi resultaat voor Sony dat weer druk aan het plannen sloeg met een vervolg en de toevoeging van een andere held voor hun nieuwe universum (Morbius the Living Vampire), maar is het succes terecht? Tja, je zou de film af kunnen doen als een onevenwichtige superhelden-film en die conclusie is logisch als je kijkt naar de constante kwaliteit die Marvel Studios presenteert. Maar wat als je die vergelijking niet maakt? Is Venom dan nog steeds een meer dan prima film die zijn succes zeker aan zichzelf te danken heeft?

Eerlijk is eerlijk; Venom is niet de beste superhelden-film die er is, een conclusie die iedereen waarschijnlijk snel zal trekken. Toch heeft de film een groot voordeel ten opzichte van de moordende concurrentie: nergens pretendeert de film om de beste in zijn genre te zijn. Integendeel. Regisseur Ruben Fliescher, bekend van films als Zombieland en Gangster Squad, gaat voor een cocktail van veel actie, geweld en humor en dat werkt. Het maakt van Venom een film die het niet moet hebben van een diepere laag of goed uitgediepte karakters, maar juist van een aaneenschakeling van de zojuist genoemde onderdelen. Dat zal ongetwijfeld niet bij iedereen in de smaak vallen, maar voor wie even geen zin heeft in verhaallijnen die in verband staan met andere films of andere lastige ontwikkelingen is Venom een meer dan vermakelijke uitkomst.

Extra’s: Mede door de toevoeging van de Blu-ray uitgave aan deze release is er overall het nodige aan bonusmateriaal te vinden.
• Venom Mode: Het is mogelijk om tijdens de film informatie te krijgen over het maken van de film of het ontdekken van easter eggs. Deze poppen als tekst in beeld.
• Deleted & Extended Scenes (05:10) Een drietal scenes (Ride to Hospital, Car Alarm & San Quentin Extended) die de uiteindelijke film niet hebben gehaald.
• From Symbiote to Screen> (20:03) Een interessante en uitgebreide kijk op het karakter Venom en hoe deze in de jaren zich heeft ontwikkeld.
• The Anti-Hero (10:01>) Hoe Venom en Eddie samen de held worden en welke geschiedenis hier in de comics aan vooraf is gegaan.
• The Lethal Protector in Action (09:14) Een blik op de actiescènes van de film.
• Venom Vision (07:02) Een blik op de werkwijze van regisseur Ruben Fleischer.
• Designing Venom (05:34) Een spcial over de totstandkoming van het personage.
• Symbiote Secrets (02:40) Een paar verborgen extra’s (easter eggs) worden uit de doeken gedaan.
• Select Scenes Pre-Vis (13:53) Bekijk de storyboards van verschillende scenes uit de film.
• Music Video’s:
‘Venom’ van Eminem (04:56) en ‘Sunflower’ van Post Malone en Swae Lee (02:48), waarbij laatstgenoemde overigens afkomstig is uit Spiderman: Into the Spider-verse.
• Spider-Man: Into the Spider-verse Sneak Peek (03:34) Een korte blik op de succesvolle animatiefilm die eind vorig jaar in de bioscoop verscheen.
• Previews: Aankondigingen van andere titels uit de stal van Sony.

Venom 4K is wellicht niet de beste superhelden-film die er is, maar wel degelijk één van de vermakelijkste! Er valt een hoop op de film van regisseur Ruben Fleischer aan te merken, maar Venom compenseert zijn tekortkomingen door een flinke dosis actie, humor en portie geweld dat regelmatige de grenzen opzoekt van het toelaatbare van de leeftijdskeuring. Daarmee is Venom een prent geworden die garant staat voor een fijn avondje popcornvermaak, maar beter vermeden kan worden voor kijkers die op zoek zijn naar iets meer diepgang. We are Venom!

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

18 februari, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c6475b9b682b_selected-products" products="9200000099815042,9200000099815036,9200000099815028,9200000099815040,9200000099815038,9200000103719885" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer