We Are Your Friends

Informatie

RegieMax Joseph
Jaartal2015
Releasedatum25-12-2015
Speelduur96 minuten
DistributeurDutch Filmworks
CastZac Efron, Wes Bentley, Emily Ratajkowski en Jon Bernthal

Duik onder in de wereld van elektronische muziek en het nachtleven van Hollywood, het leven van de drieëntwintig jarige Cole. Overdag hangt hij met zijn jeugdvrienden, maar ’s avonds werkt hij aan die ene track die de wereld zal veroveren. Alles verandert als hij bevriend raakt met James Reed, een gevestigde dj die hem onder zijn hoede neemt. Een nieuwe kans voor Cole, maar dan ontmoet hij Sophie, de te jonge vriendin van James. Hij valt als een blok voor haar. Terwijl hun verboden liefde opbloeit dreigt hij alleen wel belangrijke vrienden te verliezen. Hij zal moeten kiezen tussen liefde, loyaliteit en zijn eigen carrière.

Regisseur Max Joseph kennen we vooral van de MTV show Catfish. Daarin in hij de cameraman en medepresentator naast Nev Schulman. We Are Your Friends is niet alleen het regiedebuut van Josep, ook was hij samen met Meghan Oppenheimer verantwoordelijk voor het verhaal. Je kan daarom gerust stellen dat de film een persoonlijk project is geworden voor Joseph. Ondanks zijn jarenlange ervaring als cameraman, kan je echter goed merken dat dit zijn eerste film is. Hier en daar is het camerawerk namelijk rommelig en ook is het verhaal voorspelbaar. Toch zijn er ook de nodige positieve te noemen. Zo richt de film zich op een duidelijk doelgroep en zorgt het gebruik van animaties door de film heen ervoor dat het verhaal nergens saai wordt.

Al snel wist Joseph wie hij wilde casten voor de rol van Cole. Zac Efron is dan ook geen rare keuze, gezien de doelgroep van jongeren die net aan hun studentenleven beginnen. Voor velen een tijd met de nodige muzikale feestjes. Efron is een jongen die vooral bekend staat om zijn looks en niet om zijn acteerwerk, al probeert hij hier de laatste jaren (veelal geforceerd) wat verandering in te brengen. Zijn tegenspeelster is Emily Ratajkowski die de rol van Sophie op zich neemt. Ratajkowski is een mooie dame, en is ondanks haar aanwezigheid in een paar films dan ook vooral bekend als model. De gevestigde dj in het verhaal wordt gespeeld door Wes Bentley. Bentley is al in veel films te zien geweest, maar heeft zijn grote doorbraak is vooralsnog uitgebleven.

Om in deze tijd een film te maken over de wereld van dj’s is een slimme en makkelijke keuze. Dj’s komen namelijk van over heel de wereld, het enige wat je nodig lijkt te hebben in de moderne tijd is een laptop en een beetje gevoel voor ritme. Oftewel het leven dat het personage uit de film zo graag zou willen hebben. Vooral wij Nederlanders laten zien dat wij er goed in zijn, denk bijvoorbeeld maar eens aan Armin van Buren, Tiesto en Afrojack. Ook Nicky Romero hoort in dit rijtje thuis en het is dan ook leuk om hem in een kleine rol te zien waarin hij gewoon zichzelf kan spelen. Een slimme marketingtruc voor zowel hem als de film. De soundtrack en de rest van de muziek is gecomponeerd door Fat Segal die vooral bekend is door zijn werk voor de Britse tienerdrame Skins.

Extra’s: Naast drie trailers die te zien zien bij het opstarten van de Blu-ray zijn er geen extra’s te vinden. Buiten een taalkeuze is zelfs nieteens een menu te vinden op de schijf. Een nogal karige uitvoering dus.

We Are Your Friends is een film die puur door de aanwezigheid van Zac Efron een grote hit is geworden. Hij zorgt ervoor dat je de film een keer gezien wilt hebben en hij doet dan ook precies waar hij goed in is. Zijn goede lijf met een mooie kop erop zorgen ervoor dat de film geen Oscar zal winnen, maar voor Max Joseph is dit zeker geen slecht regiedebuut te noemen. De film is een vermakelijke zit geworden, al moet gezegd worden dat het verhaal niet al te verrassend is. Daar had toch wat meer mee gedaan kunnen worden. Toch zit er zelfs een boodschap in de film, want de film had anders makkelijk een slechte reclame geweest voor het gebruik van drugs tijdens het uitgaan.

Met dank aan Dutch Filmworks voor het recensie-exemplaar.

27 december, 2015

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Jantine van Lierop