Will & Grace – the revival – seizoen 2

Informatie

RegieJames Burrows
Jaartal2018-2019
Releasedatum07-08-2019
Speelduur360 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastEric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally, Sean Hayes, David Schwimmer, Matt Bomer, Alec Baldwin en Minnie Driver

Als Grace campagne voert om president te worden van de New York Society of Interior Designers, loopt ze Noah tegen het lijf. Dan verdwijnt Karen, juist nadat ze hulp heeft gezocht bij haar vrienden. Maar omdat de liefde lonkt bij Grace, Will is begonnen aan zijn nieuwe carrière en Jack druk bezig om alles rond zijn huwelijk te ontlopen, realiseren allen pas waarom zij weg is als Malcolm vertelt dat hij Stanley heeft vertelt van hun affaire. Het duurt niet lang voordat Karen de scheidingspapieren krijgt. Het is zeker niet het enige waar de vrienden zich druk om maken. Zo wil Grace het appartement voor zichzelf om seks te hebben met Noah, heeft zij het lastig om de relatie van haar zus en een nieuwe cliënt te accepteren, gaat Will wanhopig op zoek naar een date voor naar Jack’s bruiloft en besluiten Will en Grace om samen op dieet te gaan.

De laatste jaren zien we met regelmaat dat men in film- en televisieland liever een oud succes nieuw leven inblaast, dan dat men iets nieuws bedenkt. De voorbeelden zijn talrijk. En het is niet dat we hier iets op tegen hebben, maar het is altijd maar de vraag of het nog eer kan doen aan de successen van weleer. Sommige series doen er dan ook misschien beter aan om het verleden te laten rusten. Dit gold niet voor Will & Grace, waarbij de originele cast en crew het aandurfde om de serie weer nieuw leven in te blazen. Sinds september 2017 beleeft de serie met veel succes een revival op de Amerikaanse zender NBC. Al snel kwam het nieuws naar buiten dat de revival een drieluik zou betreffen en het zal de fans tevreden stemmen dat na een eerder toegezegde verlenging met 13 afleveringen, er zelfs nog vijf bij zijn gekomen. Naar verluid blijft het hier ook daadwerkelijk bij en dus moeten de liefhebbers er maar zolang van genieten als de hereniging duurt.

In het eerste seizoen van de revival, officieel seizoen negen, pikte de serie de draad na elf jaar weer op in de huidige tijd. Oftewel, elf jaar nadat wij de geliefde personages voor de laatste keer zagen. Je zou dan denken dat men vooral keek naar de ontwikkeling van de personages, maar al snel bleek dat er bar weinig veranderd was. Op zich niets mis mee, want het maakte voor de liefhebbers alsof ze in een warm bad stapten. De chemie tussen McCormack, Hayes, Messing en Mullally bleek nog steeds aanwezig. Wel kreeg de serie het wat lastiger toen de nieuwigheid van de herlancering er vanaf was en de kijkcijfers langzaam terugliep. Een tendens die dit seizoen werd doorgezet. Wellicht heeft het vooral te maken met de politiek getinte humor, die toch wat anders van toon is dan in de originele run. Natuurlijk is Trump een makkelijk doelwit en werkt het allemaal zeker op de lachspieren, maar het is soms bijna wat ongemakkelijk.

Wat ook niet helpt dit seizoen is het soms onzinnige plot, waarbij vooral op zich grappige dingen worden opgerekt tot een haast volledige verhaallijn. Dat is jammer, want er valt gelukkig ook weer genoeg te genieten. Zo zien we soms een geïnspireerde cast en is de chemie aanwezig als altijd. Daarnaast worden dit seizoen twee nieuwe personages geïntroduceerd; voormalig Friends-ster David Schwimmer speelt een sterke bijrol als de nieuwe vriend van Grace en Matt Bomer speelt de nieuwe liefde van Will. Voor Schwimmer schittert en hij lijkt hierbij opzettelijk ver weg te blijven van zijn succesvolle personage Ross. Het onderstreept zijn veelzijdigheid, maar belangrijker nog, hij blijkt bovendien een goede chemie te hebben met Debra Messing. En ook de gastrollen van internationale beroemdheden zijn weer present als altijd. Zo zien we onder andere Minnie Driveren Alec Baldwin voorbij komen. Na een knappe terugkeer kunnen we niets anders constateren dat de liefhebbers nog steeds op hun wenken worden bediend, maar de rek er wel ook een beetje uit is en cast en crew er slim aan doen om deze revival bij drie seizoenen te houden.

Extra’s: Naast de 18 afleveringen zijn er nog een tweetal extra’s toegevoegd aan de twee discs tellende dvd release.
· Gag reels (08:37) Een werkelijk hilarische bloopercompilatie.
· Deleted scenes: Enkele verwijderde scènes, die op zich weinig toevoegen aan de afleveringen.

Will & Grace – the revival – seizoen 2 heeft nog steeds zijn momenten, maar nu de nieuwigheid van de terugkeer er vanaf is houdt de serie zich met moeite staande. Na elf jaar was deze revival een nieuw hoofdstuk in één van de meest succesvolle en geliefde sitcoms. Dat het eerste nieuwe seizoen direct weer tot het beste behoorde wat op dat moment op televisie te zien was, was veelzeggend. Helaas wordt die lijn hier niet helemaal doorgetrokken. Natuurlijk, er is nog genoeg te zeggen en er zijn zeker weer van die magische momenten, dit keer vooral afkomstig door de medewerking van David Schwimmer als nieuwe liefde van Grace. Maar toch is het beduidend minder dan we in het eerste seizoen van de revival zagen. Op politiek vlak oogt de humor soms wat geforceerd en er zijn wat verhaallijnen die onnodig groot worden gemaakt en die de serie geen goed doen. Het is voor de liefhebbers nu vooral te hopen dat de geplande drie seizoenen van deze revival niet net te veel zijn en de serie toch nog weet af te sluiten op een hoogtepunt.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

14 augustus, 2019

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d4a70ab44094_selected-products" products="9200000111956197,9200000091370734,9200000080601761" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer