Zombieland: Double Tap 4K

Informatie

RegieRuben Fleischer
Jaartal2019
Releasedatum25-03-2020
Speelduur99 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastWoody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Rosario Dawson, Zoey Deutch en Luke Wilson

Tien jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film hebben Tallahassee, Columbus, Wichita en Little Rock zich aardig aan weten te passen aan het leven in Zombieland en hebben zij een nieuw thuis gevonden in het verlaten Witte Huis. Toch nemen de persoonlijke spanningen flink toe. Zo heeft Columbus voor zichzelf besloten dat hij Wichita een huwelijksaanzoek wil gaan doen, maar heeft zij juist de angst dat ze teveel met elkaar verstrengeld zijn geraakt. Op haar beurt heeft Little Rock steeds meer het gevoel dat ze klein wordt gehouden door Tallahassee. Het resulteert erin dat de zusjes besluiten om er samen vandoor te gaan. Columbus en Tallahassee besluiten een poging te doen het team te herenigen en volgen de dames richting Graceland. Tijdens hun reis ontdekken ze echter dat de zombies, die ze tot nu toe altijd de baas waren, steeds moeilijker uit te schakelen zijn.

In 2009 was Zombieland een succes op alle vlakken. Niet alleen werd de film geprezen door critici, ook het publiek bezocht in grote getalen de film. Het zorgde ervoor dat het budget ruimschoot werd terugverdiend. Als gevolg van het succes maakten Rhett Reese en Paul Wernick, de schrijver van de eerste film, snel plannen voor een mogelijk vervolg waarvoor overliepen van ideeën. Ondanks dat men achter de schermen steeds actief bezig bleef met het project, duurde het toch maar liefst tien jaar voordat de film er dan uiteindelijk kwam. Zo was Jesse Eisenberg lange tijd onzeker over de status van het project en was Woody Harrelson eigenlijk helemaal niet zo happig op een sequel en had hij vooral zijn vraagtekens bij relevantie van nog een zelfde soort film.

Toch ging in juli 2018 uiteindelijk de kogel door de kerk; Zombieland: Double Tap kreeg groen licht, Ruben Fleischer zou opnieuw regisseren en Eisenberg, Harrelson, Emma Stone en Abigail Breslin zouden allen terugkeren. Eigenlijk is het opvallend dat men zo graag een vervolg wilde maken. Natuurlijk, de film was een succes, maar Eisenberg en vooral Stone hebben zich ondertussen sterk ontwikkeld als acteur. Daarnaast leek het verhaal gewoon rond met de eerste film. De enige juiste conclusie lijkt dan ook te vinden in het feit dat de cast en crew een geweldige tijd hebben gehad met zijn allen en ze het feestje nog even dunnetjes over wilden doen. En dat is eigenlijk precies het verhaal van deze film. Het nieuwe is er wel vanaf, maar de mensen die genoten hebben van de eerste film zullen zich ongetwijfeld goed vermaken met dit vervolg.

En zo werd 2019 niet alleen het jaar van de tiende verjaardag van Zombieland, ook was er een feestje betreft de release van vervolgfilm Double Tap. De titel is hierbij overigens een verwijzing naar een van de regels van Eisenbergs’ personage, waarbij je bij twijfel over het echt dood zijn van de ondoden beter voor de zekerheid van een extra kogel kan kiezen. Even lijken de makers een nieuwe weg in te slaan, door dubbelgangers te introduceren van Columbus en Tallahassee, maar gelukkig wordt daar al vrij snel weer afscheid van genomen. Wat volgt is weinig anders dan een herhalingsoefening, maar opnieuw wel een zeer vermakelijke. Toch overtreft dit vervolg op geen enkel vlak zijn voorganger. Zo is het hippiedorp met hoge toren een fijne locatie voor de finale, maar wint het pretpark uit de eerste film met afstand. Het is allemaal zo vermakelijk dat we eigenlijk onmogelijk erg negatief over de film kunnen zijn, maar het ook zeker niet de film is waar men al tien jaar op zat te wachten.

Extra’s: Mede door de toevoeging van de Blu-ray uitgave aan deze release is er het nodige aan bonusmateriaal op de 4K-release te vinden.
· Audiocommentaar: Een lekker diepgaand commentaar van Ruben Fleischer, die flink wat anekdotes vertelt evenals technische perspectieven.
· Bloopers & Extra Takes (04:52) Diverse humoristische momenten uit de opnames.
· Alternatieve & Verlengde Scenes (12:42) Een negental verwijderde scenes; The Beast Is Gone, Van Ride, Would Have Never Met, In Bed, Breakfast at Babylon, Car Ride, Melting Gun, There’s a Party Tonight en Alternate Proposal.
· De Dubbelgangers (07:02) Een blik op de personages die de dubbelgangers spelen van Columbus en Tallahassee, gespeeld door Thomas Middleditch en Luke Wilson.
· Een Dag met Bill Murray (03:11) Een korte feature over Bill Murray, waarbij zowel zijn aandeel in de eerste film als de sequel worden behandeld.
· De Vervoermiddelen van Zombieland (04:14) Een blik op alle toffe voertuigen die we zien in de film.
· De Regels van de Zombiefilm (09:10) Net als dat Columbus diverse regels heeft om te overleven in Zombieland, zijn er ook regels op de set en op locatie bij het filmen van een sequel.
· Hoe Maak je Babylon (05:04) Een blik van binnen én buiten het hippie bouwwerk.
· Vers Bloed (04:51)  Een paar minuten gewijd aan de nieuwe personages voor deze film.
· Single Take Dubbelganger Gevecht (02:18) Een enkele camera die de gehele belangrijke vechtscène filmt zoals hij was.
· Zombieland Ad Council (00:32) Hoe wapen je je tegen een apocalyse.

Zombieland: Double Tap 4K is een feest der herkenning, maar mist de frisheid en originaliteit van de eerste film. Waar veel sequels de mist in gaan door simpelweg hun voorganger op alle vlakken te willen overtreffen, is het haast teleurstellend dat dit vervolg dat nergens doet. Het is eigenlijk allemaal vooral meer van hetzelfde, maar dan wel van het fijne soort. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar de chemie tussen de hoofdrolspelers maakt een hoop goed. Er wordt wel gepoogd om wat vernieuwing in het verhaal te brengen, zoals met de introductie van twee dubbelgangers, maar eigenlijk is de film nog het best te genieten als deze niks meer wil zijn dan een tiende verjaardagtoegift op de nog steeds ijzersterke eerste film. Het maakt deze Double Tap tot een vermakelijke reünie van cast en crew, maar het maakt ook duidelijk dat er op deze manier weinig ruimte is om de franchise verder uit te bouwen.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

19 maart, 2020

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5e6329e977c13_selected-products" products="9200000125175040,9200000125175042,9200000125175036,9200000125184392,9200000115950167" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer