DOSSIER FILMDOMEIN | Tom Hiddleston: Te be Bond or not to be Bond?

Normaal gesproken wagen we ons op Filmdomein niet aan vage geruchten die met een flinke korrel zout genomen moeten worden. Maar als het om de nieuwe vertolker van James Bond gaat, dan hebben we toch allemaal onze mening klaar over wie wij de beste vinden die Daniel Craig kan opvolgen. Op dit moment lijkt het haast zeker dat Craig niet voor een vijfde film zal terugkeren en acteur Tom Hiddleston het stokje van hem zal overnemen. Een goede keuze om de wereldberoemde Britse spion te spelen of is dit bij voorbaat al gedoemd om te mislukken?

Na de opnamen van Spectre, de vierentwintigste Bondfilm, gaf Daniel Craig vrijwel meteen aan dat hij met deze film zijn carrière als James Bond wilde afsluiten. Een succesvolle carrière die hij in 2006 startte met het zeer goed scorende Casino Royale, waarna ook nog het iets minder goed ontvangen Quantum of Solace volgde in 2008. Het hoogtepunt in zijn rol van James Bond behaalde hij in 2012 met Skyfall, de best verdiende Bondfilm allertijden. Maar nu Craig de vijftig nadert lijkt het er op dat hij het tijd vindt om verder te kijken dan de rol die hem wereldberoemd maakte. Ondanks de flinke cheque van maar liefst 68 miljoen Pond die de producenten hem voor hielden om voorlopig nog even aan te blijven. De tijd lijkt dus rijp dat er een nieuwe James Bond in aantocht is!

Zoals altijd gonst het van de geruchten over mogelijke kandidaten om het stokje van Craig over te nemen. Clive Owen (Children of Men, Sin City) werd vaak genoemd, maar ondanks zijn charmante uiterlijk lijkt hij met zijn leeftijd, inmiddels 51, niet de meest ideale acteur om zijn intrede in de reeks te doen. Een jongere acteur is dus een logischere keuze, waardoor ook een andere favoriet eigenlijk al afvalt. Want ondanks dat James Bond een blank uiterlijk heeft, leken weinig mensen er moeite mee te hebben als Idris Elba (Luther, Pacific Rim) de rol op zich zou nemen. Helaas is Elba met zijn 43 ook niet meer de jongste, maar als we naar het verleden kijken dan was Roger Moore met zijn 46 ook niet de jongste meer toen hij James Bond in 1973 voor het eerst speelde in Live and Let Die.

Een andere favoriet is Henry Cavill die op dit moment gestalte geeft aan Superman. Hij was de topfavoriet al tien jaar geleden samen met Daniel Craig, maar werd toen nog te jong bevonden. Inmiddels is Cavill 33 jaar en daarmee heeft hij dus een prima leeftijd. Maar het lijkt er op dat zijn verplichting richting de man van staal roet in het eten gooit om de Britse spion te kunnen vertolken. Hier op de redactie wordt ook de naam van Tom Hardy (Mad Max: Fury Road) genoemd, maar ondanks dat Hardy een prima acteur is, lijkt het maatpak van James Bond hem niet helemaal goed te zullen passen. En dus lijkt er nog maar één kandidaat over te zijn: Tom Hiddleston.

Tom Hiddleston wordt wereldberoemd als hij de rol van Loki op zich neemt in de eerste film rond de superheld Thor in 2011. Een rol die hij nogmaals mocht vertolken als hij de eerste echte grote schurk mag spelen die het opneemt tegen de Avengers in 2012. Maar dat Hiddleston meer in zijn mars heeft dan grote Hollywood blockbusters bewijst hij wel met het sprookjesachtige Crimson Peak en de miniserie The Night Manager die op veel positieve reacties kunnen rekenen. Vooral de rol in The Night Manager lijkt haast een open sollicitatie naar de rol van James Bond aangezien hij zich in deze serie ook bezig houdt met spionage.

Het is uiteraard wachten op een officiële aankondiging van de producenten of Tom Hiddleston inderdaad de opvolger van Craig zal worden. Niks is op dit moment zeker en wie weet is er zelfs nog een kans dat Daniel Craig alsnog één keer in zijn smoking zal kruipen. Maar mocht Craig definitief vaarwel zeggen tegen de serie, dan zien wij in Hiddleston de ideale opvolger om de wereldberoemde reeks voort te zetten.

Mocht jij nog een andere kandidaat in gedachten hebben of het totaal niet eens zijn met onze keuze, laat het ons dan vooral weten via de comments hieronder, via Facebook of via Twitter!

31 mei, 2016

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie