TVdomein | week 23

Sommige mensen hebben de luxe om veel naar de bioscoop te kunnen gaan, maar velen van jullie zien films waarschijnlijk alleen op de televisie. Het team van Filmdomein snapt dit maar al te goed. Het is dan ook daarom dat we elke week een paar films zullen uitlichten die op televisie komen. Vervolgens delen we dit met jullie in onze eigen televisie filmgids, kortgezegd: TVdomein!

We beginnen deze week met een komedie. We zien Jenny Johnson, de ex-vriendin van Matt Saunders. Ze is er niet blij mee dat Matt haar gedumpt heeft en daarom maakt ze nu zijn leven tot een ware hel. Ze maakt daarbij gebruik van haar superkrachten. In de hoofdrol zien we Uma Thurman en Luke Wilson, over welke film we het hebben? Over My Super Ex-Girlfriend, een film die in 2006 in de bioscoop te zien was. Ben jij benieuwd hoe deze strijd tussen ex-geliefden verloopt? Kijk dan vanavond om 20:30 uur naar SBS9.

RTL7 zend deze week twee films uit die al vaker op televisie zijn geweest, maar die je met gemak nog een keertje op kan zetten. Voor iedereen die de films eerder gemist heeft is daar nu de kans ze eindelijk eens te kijken. We raden wel aan om je HD recorder even aan te spreken, want RTL7 maakt er een potje van. Zo is dinsdagavond om 20:30 uur de tweede Dan Brown-verfilming te zien, Angels & Demons. Deze film, met Tom Hanks in de hoofdrol, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dan Brown, al is deze in Nederlands vertaald als Het Bernini Mysterie. Zet je HD recorder maar aan, want RTL7 heeft om onbekende reden ervoor gekozen om woensdag om 20:30 uur The Da Vinci Code uit te zetten, zoals jullie wellicht weten de eerste Dan Brown-verfilming. Voor de mensen zonder HD recorder is er geen man (of vrouw) overboord, het zijn gelukkig twee los van elkaar te kijken films. Toch is het leuk de films als een tweeluik te bekijken omdat ze draaien om dezelfde hoofdpersoon, professor Robert Langdon, die in beide films zijn hersens mag kraken over een op te lossen mysterie. Deze zijn in beide films zo goed geschreven dat je zelf gaat nadenken of dit in de echte wereld ook zo in elkaar steekt. Waar we het precies over hebben? Daarvoor moet je dinsdag en woensdag inschakelen op RTL7.

Donderdag is de avond van de spannende films, met voor ieder wat wils. Zo kan je op Net5 om 20:30 uur naar Déjà Vu kijken met in de hoofdrol Denzel Washington. Dit is een film waar je goed je hoofd bij moet houden anders ben je het verhaal kwijt. Wie meer zin heeft in een fantasievolle actie film, kan om 20:30 uur schakelen naar Veronica. Daar kan je kijken naar de film Push, een film over een groep jongeren met paranormale krachten. Onder deze jongeren zien we een aantal bekende gezichten, denk hierbij aan Dakota Fanning en Chris Evans. Veronica gaat om 22:40 uur verder op dezelfde toon met nog een actiefilm waarbij je fantasie nodig hebt. Wie zijn ogen open kan houden kan zich gaan wagen aan Hellboy 2: The Golden Army. Ben je het hoge fantasy gehalte even zat en heb je zin in bloed en zombies? Glij met je vinger dan richting de zeven van RTL7 op je afstandsbediening. Al een aantal jaren kunnen we zien hoe Alice, gespeeld door Milla Jovovich, vecht tegen gruwelijke zombies. Er zijn inmiddels alweer vijf Resident Evil-films verschenen en RTL7 legt de drempel laag voor de instappers. Ze zenden namelijk de eerste film van de reeks uit. Het is nog even afwachten of ze de overige vier films ook gaan uitzenden, maar in dat geval kan je alvast reikhalzend uit gaan kijken naar het nieuwe (en tevens laatste) deel dat in 2016 in de bioscopen zou moeten verschijnen.

We hopen dat we jullie wat ideeën aan de hand hebben kunnen en je voor deze leuks iets naar jouw gading voorbij hebt zien komen. Kort samengevat is het een week met vrij veel actiefilms, dus wie daar niet van houdt zal even ander vertier moeten zoeken. Wie weet kan je je energie sparen voor volgende week, want dan gaan we weer kijken wat er allemaal voorbij komt op de open kanalen van de Nederlandse televise. Dit was de eerste TVdomein, ik hoop jullie volgende week weer terug te zien!

1 juni, 2015

Auteursinformatie: Jantine van Lierop

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie