TVdomein | week 24

Afgelopen maandag zijn we begonnen met TVdomein en dit wekelijkse artikel zal voortaan standaard op zondag verschijnen. Raad eens, welke dag is het vandaag? Jawel, zondag! Dat betekent dus een nieuwe TVdomein, waarin we het over films hebben die op de nationale televisie te zien zullen zijn in de aankomende week. We beginnen deze week met films van top regisseur Steven Spielberg.

Televisiezender Veronica is deze week slim bezig. Ze beginnen maandagavond om 20:30 uur met Jurassic Park van Steven Spielberg. In 1993 kwam deze actiefilm vol met dinosaurussen uit in de bioscoop en vele kinderen hebben er nachtmerries aan over gehouden. Want wie zou het wel fijn vinden om achterna gezeten te worden door levensechte dinosaurussen? Op dinsdag gaat Veronica verder de trilogie, want dan zenden ze The Lost World: Jurassic Park uit om 20:30 met daarop volgend meteen het (voorlopig) laatste deel, Jurassic Park III. Deze laatste is misschien ook wel de minste uit de reeks maar mag ook zeker niet ontbreken als je ze allemaal wilt zien. Waarom is Veronica dan slim bezig? Donderdag 11 juni komt Jurassic World uit in de Nederlandse bioscopen. Zo kan je alle films in een week tijd kijken.

Op maandagavond kan je niet alleen naar dinosaurussen kijken maar ook naar een grote witte haai. We kennen allemaal wel het deuntje wat bij deze film hoort, gemaakt door John Williams (nee niet de donkere John Williams van RTL4). Over welke film we het hebben? Over Jaws natuurlijk! Deze klassieker is eveneens geregisseerd door Steven Spielberg. En het wordt de kijker gemakkelijk gemaakt, je hoeft namelijk niet eens van zender te wisselen. De grote witte haai terroriseert Veronica vanaf 22:55 uur, gelijk na Jurassic Park.

Heath Ledger is helaas niet meer onder ons, maar heeft wel tal van leuke, en mooie, films achter gelaten. Dinsdagavond zend RTL7 de film A Knight’s Tale uit, een komedie/avonturenfilm uit 2001 met Ledger in de hoofdrol als William. Hij is maar een gewone boer in de middeleeuwen, maar is vastbesloten om zijn droom om ridder te worden waar te maken. Of hem dit gaat lukken moeten we dinsdag gaan bekijken. Als je van films houdt die zich in de middeleeuwen afspelen moet je vooral blijven kijken naar RTL7, want na A Knight’s Tale kan je de film Ironclad kijken. Deze film speelt zich af in Engeland waarin Koning John wraak wil nemen tegen zijn vijanden. Baron d’Aubigny verdedigt het strategische kasteel Rochester met hand en tand.

Als je deze week nog geen genoeg hebt gekregen van grote dinosaurussen zit je donderdagavond bij Veronica weer goed. Daar is namelijk King Kong te zien en ondanks dat deze film niet om dinosaurussen draait komen ze er wel in voor. De reusachtige gorilla doet er alles aan om de blonde Ann te beschermen tegen alles wat er op hun pad komt. Of je nu jong of oud bent, we weten bijna allemaal hoe deze film afloopt. Dit komt mede doordat de film al drie keer is verfilmd. Veronica zendt de laatste versie uit die in 2005 uitkwam. Als je deze film wilt kijken bereid je dan voor op een lange zit, de film duurt namelijk maar liefst drie uur. Maar omdat er natuurlijk reclame tussen de film zit, ben je vanaf 20:30 uur tot 00:05 uur zoet.

Op vrijdag luiden we het weekend in met een romantische komedie. RTL5 zendt dan de film Friends With Benefits uit. Justin Timberlake en Mila Kunis spelen als Dylan en Jamie de hoofdrol in de film. Ze hebben genoeg van relaties en willen alleen nog maar ongecompliceerde seks. Dus besluiten ze na een wilde avond, gewoon vrienden te blijven, want dat hadden ze afgesproken. Verliefd worden gebeurt niet, of toch wel? Ook al houd je niet van romantische komedies, de hoofdrolspelers zijn niet vervelend om naar te kijken. Kruip met je vriend of vriendin maar lekker op de bank tegen elkaar aan en geniet van een avondje romantiek.

Dit was hem al weer voor deze week. Een week vol grote monsters die onze dromen kunnen terroriseren. Maar we sluiten de week af met liefde waardoor je het weekend rustig in gaat. Volgende week zondag weer een nieuwe TVdomein.

7 juni, 2015

Meer lezen over

Auteursinformatie: Jantine van Lierop

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie