TVdomein | week 25

Het is alweer zondag en dat betekent TVdomein. Vandaag gaan we weer films bekijken die in de aankomende week op de Nederlandse televisie te zien zullen zijn. Het wordt een week vol met komediefilms en we trappen af met een Nederlandse komedie.

Veel van jullie zullen inmiddels deze film al wel gezien hebben, maar toch blijft hij keek op keer grappig. Schakel maandag dan ook gerust om 20:30 uur naar Veronica om daar naar de eerste New Kids-film te kijken: New Kids Turbo. De crisis heeft toegeslagen, zo ook in het Brabantse dorpje Maaskant. De hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie zijn door misverstanden allemaal hun baan kwijt geraakt. En erger nog, hun uitkeringen zijn stopgezet. Ze besluit daarop het enige te doen wat voor hun logisch is: nergens meer voor betalen. Dat is het moment dat alles uit de hand loopt. Het klinkt misschien niet als een komedie, maar de heren uit Maaskantje kunnen niks doen zonder dat je daarom moet lachen.

Op dinsdag kijken we om 20:30 uur ook naar Veronica. We gaan dan namelijk terug in de tijd, naar het jaar 1984. In dat jaar kwam de eerste Police Academy-film uit en dat werd zo’n succes dat we in tien jaar daarna nog zeven vervolgen hebben kunnen zien. Maar zoals bij veel films blijft het eerste deel het grappigst. Door een tekort aan agenten wordt in deze film besloten dat de eisen voor toelating tot de politieacademie moeten worden versoepeld. Hierdoor kunnen mensen die hiervoor eigenlijk niet geschikt zijn toch agent worden. Iets wat dan weer leidt tot grote ergernis bij de instructeurs. Als je je vermaakt hebt met de film kan je op donderdag weer verder bij dezelfde zender op dezelfde tijd. Dan wordt namelijk het tweede deel uitgezonden, direct gevolgd door het derde deel.

Woensdagavond is het op Net5 Ladies Night! We kunnen dan om 20:30 uur kijken naar de romantische komedie 10 Things I Hate About You. Daarin is Cameron verliefd op Bianca, maar is er tevens een groot probleem. Zolang Bianca’s zus Kat niet uitgaat, mag ook zij niet uitgaan. Het probleem is alleen dat niemand de taak op zich nemen om Kat mee uit te nemen, want ze is nogal een feeks. Toch wil de stoere Pat het, tegen betaling, wel proberen. Maar dan zonder het eigenlijk te willen, wordt Kat verliefd op Pat en lijkt de Feeks te veranderen in een lieve jonge meid. Hoe dit afloopt kunnen we woensdagavond gaan zien.

Na drie dagen lang komediefilms te hebben gekeken, gaan we op de donderdagavond kijken naar een actiefilm. Eentje die ondertussen de status van klassieker heeft verdiend en die speelt in de Romeinse tijd en vol zit met gladiatoren. In de gloriedagen van het Romeinse Imperium, wordt de grote keizer Antonius Marcus Aureleus vermoord door zijn eigen zoon Commodus. De nieuwe zelfbenoemde keizer houdt van bloedvergieten, evenals het Romeinse volk. In een arena gemaakt voor gevechten laat hij de beste gladiatoren tot de dood tegen elkaar vechten. Een van deze gladiatoren is Maximus, voorheen de generaal van keizer Aurelius, maar door Commodos gedegradeerd. Maximus zint op wraak en doet er alles aan om de beste gladiator te worden en zo op een dag dichtbij genoeg bij Commodus te komen om hem te vermoorden. We hebben het natuurlijk over Gladiator. Vanaf 20:30 uur kan je inschakelen op Net5 om deze geweldige film te bekijken, maar bereid je voor op een lange zit, want mede door een overvloed aan reclame’s is de film pas om 23:35 uur afgelopen.

Wie van sciencefiction houdt kan vrijdag om 20:30 uur inschakelen op SBS9. Zij zenden dan de film E.T. the Extra-Terrestrial uit, die natuurlijk geregisseerd is door een van de beste regisseurs ooit: Steven Spielberg. E.T. is een klein schattig wezentje dat per ongeluk op de Aarde achterblijft en vriendschap sluit met het vereenzaamde jongetje Elliot. De twee maken de leukste en raarste dingen mee en weten hiermee jong en oud te ontroeren. De film bevat één van de bekendste quoots, namelijk ‘E.T. phone home.’ Net als Gladiator is deze film een ware klassieker en feitelijk eentje die iedereen wel een keer gezien moet hebben. Laat je niet afleiden door de ondertussen wat gedateerde speciale effecten. De film stamt uit 1982 en toen trok men nog niet alles uit de computer zoals vandaag de dag gebeurt.

We kunnen deze week genoeg lachen, de buikspieren worden weer goed getraind. Maar naast alle komedie hebben we ook nog wat serieuzere films. Het is een week waarin er weer genoeg voorbij komt. Volgende week zondag zijn we er weer met een nieuwe TVDomein, ben je benieuwd wat je dan kan kijken op de Nederlandse televisie? Je leest het hier bij Filmdomein!

14 juni, 2015

Auteursinformatie: Jantine van Lierop

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie