TVdomein | week 26

Afgelopen week hebben we, door het koudere weer, met z’n allen voor de televisie gezeten en ook het begin van deze week gaan we waarschijnlijk veel binnen door brengen. De zon laat zich namelijk niet zo veel zien. Heerlijk alternatief voor de mensen die last hebben van hooikoorts, maar voor ieder ander wat minder. Als je wilt weten wat er aankomende week op de Nederlandse televisie te zien is, als de buitenwereld van de regen in de drup raakt, zit je hier goed. Het is namelijk weer tijd voor TVdomein!

De week begint goed, want Veronica zendt om 20:30 uur een goede actiefilm uit: The Dark Knight Rises. Christian Bale speelt de rol van Bruce Wayne, oftewel Batman, in deze film. Het is derde en afsluitende deel in de The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan en in deze laatste film moet Batman het opnemen tegen Bane, een gemaskerde terrorist. Maar Batman is niet meer dezelfde Batman als voorheen, door de gebeurtenissen in The Dark Knight zijn de mensen tegen hem gekeerd. Gaat het hem lukken om de meedogenloze Bane te verslaan? Wie de eerste twee delen van de trilogie films niet heeft gezien, is het handig om te weten dat de hoofdlijn van deze film op zichzelf staat. Toch raden we je aan om de gehele trilogie te kijken omdat alles als geheel dan nog meer indruk zal maken. Daarnaast zijn de andere films ook gewoon erg goed, als je van superhelden films houdt natuurlijk.

Laten we ook vooral dinsdag niet vergeten voor diegene die vorige week zo genoten heeft van Police Academy-films. Dan kan je deze week lekker in de sfeer blijven. Veronica gaat namelijk verder waar ze vorige week gebleven zijn. Dinsdagavond om 20:30 uur zenden ze het vierde deel uit met meteen daar achteraan het vijfde deel. De laatste twee delen, deel zes en zeven, kan je donderdagavond vanaf 20:30 uur bekijken en daarmee hebben we in twee weken tijd alle zeven films gezien van deze hilarische komediereeks.

Woensdagavond gaan we met de voetjes van de vloer. Net5 zendt om 20:30 uur de dansfilm Step Up uit. Toen Step Up in 2006 uitkwam waren er al meerdere dansfilms uitgekomen, maar toch heeft Step Up voor een nieuwe hype gezorgd. Zo zijn er niet alleen vervolgfilms uitgekomen, zoals onder andere Step Up 3D en Step Up All In, maar ook andere filmmaatschappijen zagen in dat dit soort films voor veel geld kunnen zorgen. Hierdoor zagen films als Make It Happen en een remake van Footloose het levenslicht. Toch blijft de eerste Step Up film, met Channing Tatum in de hoofdrol, het beste. Wie van dansen houdt en zin heeft in een muzikale avond zit woensdagavond goed bij Net5, want meteen achter Step Up zenden ze ook Step Up 2 uit.

Om voor een beetje afwisseling in de week te zorgen kan je donderdagavond om 20:30 uur afstemmen op RTL7. In The Day The Earth Stood Still moet de Aarde gered worden. Niet van zichzelf of van een ramp, maar van de mens. Wij zijn, in de ogen van alien Klaatu, namelijk de reden dat het zo slecht gaat met de Aarde. Gelukkig zijn er ook nog goede mensen onder ons, zoals wetenschapper Helen. Zij wilt Klaatu laten inzien dat de mens een tweede kans verdient. Het is misschien niet de beste film met Keanu Reeves in de hoofdrol, maar toch zeker goed voor een vermakelijke avond en de vrouwen zien weer eens een aantrekkelijke alien.

We sluiten de week af op vrijdagavond bij RTL5. Zij zenden dan de romantische actiefilm This Means War uit. In deze film strijden twee goed uitziende CIA-agenten om de liefde van het zelfde meisje. Doormiddel van de nieuwste technologieën en wapens proberen ze elkaar af te troeven. De CIA-agenten worden gespeeld door niemand minder dan Chris Pine en Tom Hardy.Laatstgenoemde heb je deze week al kunnen zien, alleen dan een stuk minder herkenbaar. Hij speelt namelijk Bane in The Dark Knight Rises. Reese Witherspoon speelt het meisje die maar niet kan kiezen tussen de twee heren en dat de twee heren hun vriendschap en baan voor haar op het spel zetten lijkt haar niks uit te maken. Voor wie ze uiteindelijk zal kiezen houden we nog even geheim. Je kan er zelf achter komen als je om 20:30 uur inschakelt op RTL5.

Het is een goede week, er is voor ieder wat wils op televisie. Of je nu houdt van actie of komedie deze week heeft het allemaal. Ben je benieuwd wat volgende week brengt? Kom dan volgende week zondag weer terug voor een nieuwe TVdomein.

21 juni, 2015

Auteursinformatie: Jantine van Lierop

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie