TVdomein | week 27

Het is zondag en het weekend is bijna weer voorbij. Hoe kunnen we het beste het weekend afsluiten? Door ons alvast te verheugen op een lekker filmpje voor na werktijd! Tijd voor TVdomein!

Maandagavond is er keuze genoeg. Heb je zin in een romantische thriller, waarin ook nog gezongen wordt? Dan zit je goed bij SBS9, zij zenden namelijk zwijmelfilm The Bodyguard uit, waarin we Whitney Houston en Kevin Costner in de hoofdrol zien. Houd je meer van een epische film en vooral lange film? Dan zendt RTL7 de film Alexander voor je uit, al hopen we wel dat je de geschiedenisboeken thuis laat, want er is soms een behoorlijk loopje met de waarheid genomen. Wil jij liever een vlucht nemen van de werkelijkheid van je werkdag? Dan duiken ze op Veronica in de wereld van sciencefiction met Battleship. Beetje jammer is het als je een brede smaak hebt, want al deze films beginnen om 20:30 uur.

Veronica is de laatste tijd goed bezig met het uitzenden van filmreeksen. Police Academy is achter de rug en op dinsdag pakken ze om 20:30 uur de Lethal Weapon-reeks op. In deze reeks zien we Mel Gibson en Danny Glover in de hoofdrol als Riggs en Murtaugh, twee agenten die worden gedwongen om samen te werken. Dat belooft wat, want alles wat ze doen doen ze op een totaal andere manier, toch vinden ze een manier om samen te werken. Nadat de eerste film is afgelopen kan je precies even een rondje toilet houden, al moet je wel zorgen dat je op tijd terug bent. Om 22:40 uur knalt Veronica namelijk gelijk het tweede deel erachteraan. Donderdagavond is het recept ongeveer hetzelfde. Dan kan je om 20:30 uur terugkomen voor het derde deel, met daar achteraan het vierde deel. Zo heb je de kans om in twee dagen alle vier de film weer eens te zien!

Woensdagavond maken we tijd voor een avondje romantiek. Net5 zendt om 20:30 uur de film Pretty Woman uit met Julia Roberts en Richard Gere in de hoofdrol. Door de rol van prostituee te spelen brak Roberts destijds door bij het grote publiek. Alle romantische clichés komen voorbij, in deze film die op een leuke manier verwijst naar het sprookje Assepoester. Wil je na het zien van deze film even blijven hangen in de wereld van Roberts en Gere? Dat kan, blijf vooral zitten op Net5, want na Pretty Woman zenden zij Runaway Bride uit. De chemie tussen Roberts en Gere spat in deze film dan misschien niet meer zo van het scherm als in Pretty Woman, maar goed… kan je erna lekker je bedje in.

Donderdag wordt er een flinke scheut comedy aan de romantiek toegevoegd. Om 20:30 uur wordt op RTL8 namelijk The Family Man met Nicholas Cage uitgezonden. Cage speelt Jack Campbell, een man die alles voor elkaar lijkt te hebben. Althans, dat zegt hij zelf. Hij heeft een genoeg geld, een goede gezondheid en lol in zijn leven. Op zich zou je het dan best met hem eens kunnen zijn, toch? Maar dan wordt hij op eerste kerstdag (ja ja, RTL8 biedt kerst in de zomer!) wakker in een veel te kleine woning met een heel ander leven. Opeens moet hij een leven leiden met een vrouw, kinderen en een hond. Zou Jack al die jaren dan toch iets gemist hebben?

Vanaf vrijdagavond lijkt het erop dat RTL5, net als Veronica, een filmreeks bij de kladden grijpt om de kijker te vermaken. Om 20:30 uur trappen ze namelijk af met het eerste deel van de Bourne-trilogie, oftwel The Bourne Identity. Daarin wordt een man gevonden op zee met twee kogels en een banknummer in zijn lijf. Hij blijkt te lijden aan geheugenverlies, maar voor hij dat goed en wel beseft wordt het nummer nagetrokken en breekt de pleuris uit. Hij besluit op onderzoek uit te gaan, terwijl hij op de hielen lijkt te worden gezeten door vriend en vijand. Het is nog maar de vraag of RTL5 in de komende tijd ook de andere twee films uitzend (dit als we even uitgaan van de films (met?) Matt Damon), maar mocht dat zo zijn… bewaren we dat voor een nieuwe TVdomein..

Dit was hem namelijk alweer voor deze week. Ben je benieuwd of volgende week weer een variërende week wordt? Kom dan vooral terug, want je leest het bij Filmdomein!

28 juni, 2015

Auteursinformatie: Jantine van Lierop

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie