TVdomein | Week 28

We staan weer aan het begin van een nieuwe week en dan nemen wij bij Filmdomein altijd even de televisieweek door. Na een snikheet weekend komt er weer wat koeler weer aan, misschien het moment om je tuinstoel weer even in te ruilen voor je bankstel. Er komen namelijk weer de nodige goede films op de televisie. Van komedie tot horror, voor ieder wat wils.

Op zondag trapt Net 5 om 20.30 uur af met de inmiddels legendarische film Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. In dit eerste deel van de trilogie komt Hobbit Frodo in het bezit van een magische ring. Maar deze ring is niet zomaar een magische ring, want deze is gesmeed door de kwade heer Sauron. Nu is het zaak om de ring zo snel mogelijk te vernietigen voordat heer Sauron terug kan keren en hij Midden-Aarde voor eeuwig in duisternis hult. Heb je geen zin in dit toch drie uur durende epos, dan kan je overschakelen naar RTL 7. Om 21:30 uur zenden ze de daar namelijk sciencefiction-film Skyline uit. Daarin wordt een groep vrienden na een feest gewekt door een mysterieus blauw licht. Dit licht is onweerstaanbaar voor mensen, maar als ze daarnaar toe gelokt worden, verdwijnen ze plotseling van de aardbodem. Al snel ontdekken ze dat dit het werk is van een buitenaards ras dat de wereld wil overnemen.

Op maandag kan je om 20.30 uur op Veronica kijken naar de spannende thriller The Cold Day of Light, met hierin niemand minder dan Bruce Willis. Will is heerlijk op vakantie waar uit het niets zijn familie word ontvoerd. Als hij op onderzoek gaat, komt hij erachter dat er een connectie is tussen de overheid en de ontvoering. Sla je deze thriller liever even over? Dan biedt RTL 7 een goed komisch alternatief. Om 21.30 uur zenden zij de hilarische film National Security uit. Een politie agent en een nietsnut die afgewezen is op de politieschool ontmoeten elkaar per toeval bij een verkeersincident, waarna de twee als beveiligingsagenten moeten samenwerken om een grote smokkeloperatie tegen te gaan. Mocht ook dit niet je kopje thee zijn, dan komt Veronica om 22.15 uur met The Last Boy Scout. Een privédetective wordt daarin door een vriendin van een football-ster ingehuurd om haar te beschermen. Als ze toch wordt vermoord komt detective Hallenbeck (wederom Bruce Willis) achter een grote operatie en is zijn leven niet meer zeker.

Op dinsdag kan je lekker wegzwijmelen op NET 5 met The Twilight Saga: New Moon. In deze tweede film uit de Twilight-reeks herstelt Bella zich van een vampierenaanval, als ze door een ongelukje begint te bloeden en steun zoekt bij Jakob. Je kan je natuurlijk ook voorbereiden op de nieuwe Terminator-film. RTL 7 zendt om 21.30 uur namelijk Terminator 3: Rise of the Machines uit. Judgement Day is voorkomen en de machines moeten met een nieuw plan komen. Ze sturen een nieuwe cyborg terug in de tijd, alleen nu in de vorm van een mooie tiener, die natuurlijk niet zo lief is als ze eruit ziet. Wil je vandaag liever op de Nederlandse toer? Dan kan je bij NPO3 terecht. Zij zenden dan om 22.00 uur de Nederlandse romkom Liever Verliefd uit. Als Anna door haar vriendje Dirk wordt gedumpt, zweert ze alle mannen af. Maar dan komen Rob en Sander in haar leven en dan moet ze de keuze maken voor wie ze gaat kiezen.

Als we de week doormidden zagen kan je op NET 5 terecht voor de zwoele zomerse film Cocktail met Tom Cruise. Als Brian uit het leger komt is het verschrikkelijk moeilijk om een baan te vinden in New York. Als hij als barman aan de slag gaat ontmoet hij Douglas, die hem de fijne kneepjes van het vak leert. Je kan natuurlijk ook ook in de sfeer van gisteren blijven en verder gaan met de vierde Terminator-film. RTL 7 zendt om 21.30 uur namelijk Terminator Salvation uit, waarbij je midden in de oorlog tussen mens en machine valt. Lukt het John Connor en Kyle Reese om de machines te verslaan? Natuurlijk zijn er ook nog wat alternatieven, zo heeft Net5 een heerlijke komische jaren 80 klassieker in petto. Om 22.35 uur zenden ze The Secret of my Succes uit met Michael J. Fox in de hoofdrol. De goed geschoolde boerenzoon Brantley Foster wil bij zijn zoektocht naar een baan niet onderaan de ladder te beginnen en speelt al snel een dubbelrol van hoge manager en postbode.

Op donderdag kan je om 20.30 uur de film Big zien op RTL 7. Hierin doet Josh op de kermis bij een machine de wens om groter te zijn. De volgende dag wordt hij wakker en ontdekt hij dat zijn wens is uitgekomen. Hij is in het lichaam van een 30-jarige beland terwijl hij geestelijk nog steeds pas 13 is. Net5 zendt om 20.30 uur de prachtige film The Shawshank Redemption uit. Als Andy Dufresne levenslang achter de tralies belandt voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar, moet hij zijn onschuld zien te bewijzen bewijzen. Geheel tegen zijn wil belandt Andy in een witwaspraktijk en hierdoor is de directeur van de gevangenis niet van plan om Andy ooit nog te laten gaan. Als alternatief kan je inschakelen op Veronica, zij zenden vanaf 20.30 uur namelijk Lethal Weapon 3 en 4 uit, dus humor en actie zijn gegarandeerd.

Op vrijdag kan je op SBS 6 om 20.30 uur kijken naar The Bourne Ultimatum. Spion Jason Bourne wordt nog steeds over de hele wereld opgejaagd door een groep huurlingen van de overheid. RTL 8 pakt om 20.30 uur uit met de met 5 Oscar bekroonde film American Beauty. Hierin komt Lester Burnham in zijn midlifecrisis en stopt hij met werken, begint hij te trainen en wordt hij verliefd op de vriendin van zijn dochter. Op RTL 7 kan je om 21.30 uur inschakelen voor de indrukwekkende film Warrior met Tom Hardy. Twee broers die elkaar in jaren niet hebben gesproken komen oog in oog met elkaar te staan op een freefight toernooi. Beide broers zijn vastberaden om te winnen, dus ook van elkaar. Ben je al die serieuze films een beetje zat, dan valt er ook nog genoeg te lachen op de vrijdagavond. Om 22.20 uur kan je op Veronica genieten van Jim Carrey in Me, Myself & Irene. Agent Charlie blijft met zijn zoons alleen achter als zijn vrouw er vandoor gaat met een ander, hij probeert positief te blijven, maar raakt toch overspannen. Als hij als gevolg hierdoor aan de medicijnen gaat, blijkt hij ook nog eens een gespleten persoonlijkheid te hebben, wat voor de nodige doldwaze situaties zorgt.

Dit was het dan alweer voor de TVdomein van deze week. Volgende week zijn we er natuurlijk weer om je te voorzien van de beste films die op de televisie voorbij komen. Tot dan!

5 juli, 2015

Auteursinformatie: Jantine van Lierop

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie