VERWACHTING | Alice Through the Looking Glass

Iedere maand pikken we als redactie er een opvallende titel uit die al een flinke promotiecampagne achter de rug heeft en waarvan de verwachtingen over het algemeen hoog gespannen zijn. In onze tweede editie van deze nieuwe rubriek, richten we onze pijlen op het vervolg van Alice in Wonderland uit 2010: Alice Through the Looking Glass.

Alice Through the Looking Glass | Regie: James Bobin | Cast: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohan, Rhys Ifans & Alan Rickman | Speelduur: 113 min. | Release: 26 mei

In het vervolg op het zeer succesvolle Alice in Wonderland uit 2010 moet Alice zich wederom wagen aan de bijzondere wereld die bekend is als Wonderland. Haar goede vriend The Mad Hatter is spoorloos verdwenen en om hem terug te vinden moet Alice de tijd terug kunnen spoelen. Hiervoor moet ze zich wenden tot de gevaarlijke Time die andere plannen heeft met Wonderland. Hij wil graag de tijd snel vooruit spoelen om de magische wereld te veranderen in een dor landschap. Kan Alice hem stoppen en tegelijkertijd haar vriend redden?

De eerste film van regisseur Tim Burton was in 2010 een gigantisch succes wat Disney meteen deed besluiten om werk te maken van een vervolg. Burton haakte af als regisseur en maakte plaats voor de nog onbekende James Bobin wat de verwachting al enigszins temperde. De trailer belooft in ieder geval weer veel visueel spektakel, maar kreeg Alice daarmee een waardig vervolg? De redactie van Filmdomein denkt er het volgende over:

Michel van Beek | “In de trailer zijn de duistere tinten van regisseur Tim Burton weer flink zichtbaar, dus dat belooft een flink visueel spektakel te worden! Maar kan hij (als producent) een goed vervolg maken op het klassieke Disney-verhaal? Ik denk dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken, want de bizarre, maar creatieve hersenspinsels van Burton stellen eigenlijk nooit teleur. Ik ben in ieder geval klaar voor een terugkeer naar Wonderland en ga er vanuit dat dit vervolg net zo’n daverend succes zal gaan worden als zijn voorganger.”

Marc Vulker | “Toen een jaar of acht geleden werd aangekondigd dat Tim Burton een live-action verfilming van Alice in Wonderland ging regisseren was iedereen dolenthousiast inclusief ondergetekende. Toch was de verhaallijn wat rommelig en was de rol van Johnny Depp iets aan de grote kant waarmee Alice meer een bijrol kreeg toebedeeld. Er bleef een wrange nasmaak dat er veel meer in had gezeten. Nu het vervolg er bijna aankomt kan ik niet anders dan sceptisch blijven. Ook na het zien van de kleurrijke trailer ben ik er nog verre van overtuigd dat deze sequel mij wel weet te overtuigen.”

Jantine van Lierop | “Persoonlijk heb ik nooit iets gehad met het verhaal van Alice in Wonderland. Ik vond het als kind maar een raar verhaal en totaal niet interessant. Toch kon de film uit 2010 mij zeker verrassen met een zeer leuke Johnny Depp als Mad Hatter. De trailer van dit vervolg belooft weer een mooie film te worden en zag er goed uit. Maar ik ben bang dat alle mooie scenes al voorbij zijn gekomen waardoor de film zelf uiteindelijk zal tegenvallen.”

Richard Olthof | “Ik ben niet zo’n fan van de flamboyante stijl van Burton, dus heel enthousiast was ik al niet bij de eerste live-action Alice. Ik zal toegeven dat ik achteraf aangenaam verrast was door de film uit 2010, maar keek ik ook uit naar een vervolg? Neuh… niet echt. Ik snap ook echt niet dat die er uiteindelijk wel is gekomen, want volgens mij kan deze film niet anders dan tegen vallen. Ik gun Disney alle succes, maar ik denk niet dat dit vervolg net zo sterk gaat presteren als zijn voorganger.”


Axel Karsdorp | “Ondanks dat Alice in Wonderland zeer kleurrijk vermaak bood, was het voor mij persoonlijk niet direct een hoogvlieger. Een mening die veel critici met mij deelden. Wat wel opviel was dat de film bij het grote publiek nog aardig succesvol was. Het zorgt er dan ook voor dat een vervolg vast met open armen ontvangen gaat worden. Nou ben ik persoonlijk niet zo weg van sequels, de kwalitatief goede zijn tenslotte op één hand te tellen. Ik wacht dan ook met enige scepsis de eerste berichten/ recensies af van de film, waarna ik pas zal besluit of de film de moeite voor een gang naar het witte doek waard is voor mij.”

Ingrid Karsdorp | “Ik vraag me af of ruim vijf jaar na Alice in Wonderland een vervolg wel echt nodig is. Naar mijn idee was het verhaal van deze film mooi afgerond. Het verhaal van Alice Through the Looking Glass klinkt inspiratieloos en trekt mij niet echt meteen. Mijn verwachting is dus niet hooggespannen voor deze film, daarbij komt ook nog eens dat de regie niet opnieuw in handen ligt van Tim Burton. Als je het verhaal van voorganger Alice in Wonderland hoort, dan koppel je automatisch meteen zijn naam hieraan. Visueel was alles spectaculair en kleurrijk weergegeven. Ik ben benieuwd of regisseur James Bobin hetzelfde voor elkaar krijgt bij Alice Through the Looking Glass. Als ik op beelden uit de trailer af moet gaan, dan ben ik bang dat dit hem niet helemaal gelukt is.”

En welke verwachting heb jij voor Alice Through the Looking Glass? Laat het ons weten in de comments hieronder of spui je mening via Facebook of Twitter!


24 mei, 2016

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie