VERWACHTING | Captain America: Civil War

Welkom bij onze nieuwe rubriek waarin we ons als redactie uiten over de verwachtingen die we hebben van een aankomende titel. Iedere maand pikken we er één titel uit die al een flinke promotiecampagne achter de rug heeft en waarvan de verwachtingen over het algemeen hoog gespannen zijn. We starten onze nieuwe rubriek met de laatste toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe: Captain America: Civil War.

Captain America: Civil War | Regie: Anthony & Joe Russo | Cast: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Jeremy Renner, Paul Rudd, Paul Bettany, Anthony Mackie, Tom Holland & Don Cheadle | Speelduur: 145 min. | release: 28 april

In de derde solofilm rondom Steve Rogers aka Captain America draait het allemaal om de rol van superhelden in de wereld en de verantwoordelijkheid die dit met zich meedraagt. Rogers leidt een groep van nieuwe Avengers, maar als zij betrokken zijn bij het zoveelste incident grijpt de overheid hard in. Onder politieke druk wordt er een beleid opgesteld waarbij superhelden zich moeten verantwoorden voor hun daden. Rogers wil echter de mensheid blijven beschermen zonder bemoeienis van hoger hand, maar dit zet hem lijnrecht tegenover Tony Stark die er juist voor kiest om het plan van de overheid te steunen. Het verdeelt de groep Avengers in tweeën en verwikkelt ze in een strijd waarbij ze lijnrecht tegenover elkaar staan.

De verwachtingen voor Civil War zijn hooggespannen. Niet alleen omdat de strijd tussen Captain America en Iron Man al jaren op het verlanglijst staat van comicliefhebbers, maar ook omdat de trailer (en de vele lovende woorden van betrokkenen) het gevoel meegeven dat we hier met de ultieme superheldenfilm te maken hebben. Maar is dat ook echt zo? Onze redactie gaat in ieder geval met de volgende verwachtingen naar de bioscoop:

Axel Karsdorp | “Na een toch wat matige eerst film en een verrassend sterke tweede film ligt de lat voor de derde film een stuk hoger. Via de trailer zien we een overvloed aan superhelden voorbij komen, waarbij ik vrees dat de focus op Captain America in zijn eigen film misschien iets teveel afgeleid gaat worden. Daarnaast lag de focus vooral op de nieuwe Spider-Man. Je kunt je afvragen of het allemaal niet teveel wordt en bovendien: waren hier niet de films rond The Avengers al voor? Jammer dat Marvel de film niet heeft omgedoopt naar Captain America v. Iron Man. Was ook meteen een mooie por in de onderbuik van concurrent DC Comics. Ik ben in ieder geval voorzichtig en probeer mijn verwachtingen niet te hoog te leggen. Avengers: Age of Ultron onderstreepte namelijk nog maar weer eens de gouden regel dat meer niet altijd zoveel beter is.”

Richard Olthof | “Als groot liefhebber van alles wat met superhelden te maken heeft mag het geen verrassing zijn dat ik enorm uitkijk naar deze derde film rondom Captain America. Het belooft namelijk, op basis van de trailer, een epische strijd te worden waarin het Avengers kamp verdeeld raakt en lijnrecht tegenover elkaar staat. Awesome! Daar bovenop maken we ook nog kennis met een aantal nieuwe helden als Black Panther en de nieuwe Spider-Man wat mij nog veel meer doet uitkijken naar al het moois dat Marvel ons in de 145 minuten dat de film duurt gaat voorschotelen. Ik kan me haast niet voorstellen dat de film een teleurstelling gaat worden, al kan een hoge verwachting uiteraard roet in het eten gooien. Nou ja, vermaken zal ik me sowieso wel!”

Ingrid Karsdorp | “Ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie niet zo onder de indruk was van Captain America. Pas na de tweede kijkpoging van The First Avenger zag ik de potentie van deze superheld. Dat het echt iets kon worden met hem bleek wel in The Winter Soldier. Wat een gave film is dat zeg, zeker in vergelijking met The First Avenger! Na het zien van de trailer van Civil War zijn mijn verwachtingen hoog gespannen. Het lijkt erop dat de stijgende lijn binnen de Captain America-reeks wordt voortgezet. Al ben ik ook een beetje bang dat alle toffe stukken uit de film in de trailer zijn beland. Want hoe vaak zien we dat niet en dat de film dan tegenvalt?”

Jantine van Lierop | “Ik ben niet weg van alle karakters in het Marvel Cinematic Universe, maar als ik zo kijk naar The Avengers-films dan heeft Marvel een goed lopende franchise in handen. Helaas lijkt het, na het zien van de trailer van Civil War, dat mijn favoriet Hawkeye, gespeeld door Jeremy Renner, dit keer minder screentijd heeft. Maar goed, het gaat hier dan ook om een Captain America-film en niet zozeer een Avengers-film. Hoewel je dat gevoel na de trailer wel zal krijgen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de film maar kijk persoonlijk niet uit naar de toevoeging van Spider-Man. Ik ben nooit bijzonder kapot geweest van dat personage, maar wie weet kan Tom Holland, de vertolker van Spider-Man, maar overuigen. Ik kan in ieder geval niet wachten!”

Michel van Beek | “Na een zwakke eerste film kwamen de gebroeders Russo terug met een zeer vermakelijk vervolg. Hoewel ik weinig op heb met de Captain America-films moet ik zeggen dat de trailer best hoop schept, maar de overkill aan superheldenfilms is de laatste tijd wel erg groot. De films volgen elkaar in rap tempo op en daar komt concurrent DC Comics met hun eigen universum nu bij. Jij zou kunnen denken dat ik wellicht een beetje superhelden-moe begin te worden, waardoor ik niet heel erg uitkijk naar het derde deel over een superheld die mij eigenlijk vanaf de eerste minuut al niet boeide.”

Marc Vulker | “Als groot fan van het Marcel Cinematic Universe kijk ik uit naar vrijwel iedere nieuwe release. Kwalitatief zijn ze misschien niet altijd even sterk, maar ze weten nagenoeg altijd te vermaken en dat is hetgeen ik verwacht van een dergelijke blockbuster. Na het zien van de trailer van Civil War is het duidelijk dat de film meer een Avengers 2.5 is dan een stand-alone Captain America-film, waarvan de oorsprong al werd ingeleid in Age of Ultron, waar de onderlinge samenwerking tussen de superhelden scheurtjes begon te vertonen. Eén van de grootste valkuilen van Civil War is in mijn ogen de enorme hoeveelheid karakters die hun opwachting maken. Hopelijk weten de Russo’s hier de juiste balans in te houden en krijgen we geen overvloed van onontwikkelde karakters. Als ze het niveau weten te evenaren van The Winter Soldier, dan is de film wat mij betreft met vlag en wimpel geslaagd.”

En welke verwachting heb jij voor Captain America; Civil War? Laat het ons weten in de comments hieronder of spuug je mening via Facebook of Twitter!


binnenstebuiten_poster 

19 april, 2016

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie