VERWACHTING | Doctor Strange

Iedere maand pikken we als redactie er een opvallende titel uit die al een flinke promotiecampagne achter de rug heeft en waarvan de verwachtingen over het algemeen hoog gespannen zijn. In onze zevende editie van deze rubriek, richten we onze pijlen op de nieuwe toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe: Doctor Strange.

Doctor Strange | Regie: Scott Derrickson | Cast: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen & Tilda Swinton | Speelduur: 115 min. | Release:27 oktober

De succesvolle carrière van chirurg Dr. Stephen Strange komt abrupt tot een einde door een verschrikkelijk auto-ongeluk. Strange overleeft het, maar kan zijn handen niet meer gebruiken. Vastberaden om weer volledig te herstellen, vertrekt Strange richting de plaats Kamar-Taj. Daar komt hij in aanraking met magie waarmee hij kan herstellen, maar ook de wereld kan redden van kwaadaardige krachten die vastbesloten zijn om de realiteit op aarde te vernietigen.

Na het spektakel van Captain America: Civil War was het weer een paar maanden wachten tot nieuw superheldengeweld uit de stal van Marvel en vanaf deze week is het eindelijk weer zo ver! Dr. Strange beleeft dan zijn première waarmee niet alleen acteur Benedict Cumberbatch zijn intrede doet in de wereld van Marvel, maar we ook voor het eerst kennismaken met magische krachten. Een goede zet van Marvel om de boel fris te houden of een gevaarlijke keuze die het zo zorgvuldig opgebouwde universum in de problemen zal brengen? De redactie van Filmdomein denkt er het volgende over:

Richard Olthof | “De verwachting is uiteraard hoog bij iedere nieuwe film van Marvel en dat is bij Doctor Strange dus niet anders. Komt nog eens bij dat er een acteur van formaat aan het rijtje van grote namen wordt toegevoegd wat eigenlijk nog meer doet uitkijken naar zijn samenwerking met de andere superhelden van Marvel in toekomstige producties. Ik zelf kende Doctor Strange overigens niet van de comics, maar wat geeft het. Guradians of the Galaxy was ook onbekend, maar pakte geweldig uit. En dat gaat zonder twijfel ook gebeuren met deze titel!”

Marc Vulker | ” Regisseur Scott Derricksen heeft met onder meer Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, Mads Mikkelsen en Tilda Swinton een absolute sterrencast tot zijn beschikking. Derricksen is voornamelijk een bekende in het horrorgenre, dus het is nog maar de vraag hoe hij omgaat met een superheld. Al zal Marvel hoofd Kevin Feige ook hier wel een flinke lepel in de pap hebben, en is recent gebleken dat er niet altijd een ervaren regisseur nodig is voor een succesvolle stripverfilming (Guardians of the Galaxy, Ant-Man). Doctor Strange gaat denk ik vooral excelleren op visueel vlak. De trailer zag er enorm kleurrijk uit met indrukwekkende beelden die ook een beetje doen denken aan Christopher Nolan’s Inception. Of de film net zo’n groot publiek weet te trekken is nog maar de vraag, maar mijn verwachting is dat Marvel met Doctor Strange de kritisch positieve lijn door zal trekken. “

Ingrid Karsdorp | “Nog nooit eerder heb ik zo uitgekeken naar een Marvel-film. Na het zien van de eerste beelden van Doctor Strange was ik al onder de indruk. Maar toen ik een trailer in de bioscoop zag wist ik het zeker; deze film MOET ik echt zien. Met het verhaal lijkt de film zich te kunnen onderscheiden van andere Marvel-films en ook de special effects zien er super uit. Bepaalde beelden doen mij zelfs denken aan Inception en daar is zeker niets mis mee. Daarnaast wordt de hoofdrol vertolkt door Benedict Cumberbatch. Hij is wat mij betreft één van de beste acteurs van dit moment en is zo’n acteur die bijna nooit teleurstelt. Naast hem zien we grote namen als Mads Mikkelsen en Rachel McAdams. Kortom, Doctor Strange heeft alle ingrediënten om een topper te worden!”

Michel van Beek | “Buiten het feit dat ik weinig op heb met films uit de Marvel stal, ben ik wel een groot fan van Bennedict Cumberbatch. Om niet zijn hele oeuvre hier de revue te laten passeren, zette Cumberbatch een weergaloze rol neer als Khan in Star Trek Into Darkness. Nu speelt hij dus de rol van de geheimzinnige Doctor Strange, waarvan ik overigens helemaal niets weet. Gezegd moet worden dat de trailer er bijzonder goed uitziet, maar wat ik ervan moet verwachten weet ik absoluut niet. Marvel kennende zal het wel weer een film worden vol actie en spektakel. Of dit mij direct naar de bioscoop weet te trekken is nog maar de vraag, want ik heb de laatste jaren mijn buik wel een beetje vol van de eindeloos uitgerekte Marvelfilms. Maar wie weet wordt Doctor Strange wel de uitzondering op de regel voor mij.”

Axel Karsdorp | “Benedict Cumberbatch, die naam is voor mij al genoeg reden om de verwachtingen rond een film behoorlijk op te krikken. Als daarnaast ook ene Mads Mikkelsen op de titelrol staat mag een film op dusdanig veel acteertalent rekenen dat je alleen maar hoopt dat alle andere factoren goed zijn, want dan zou je (op papier) toch een film moeten kunnen hebben die vele jaarlijstjes zal halen. Daarnaast is een superhelden film natuurlijk allang niet meer een ondergeschoven kindje, waarin hooguit een overbetaalde ster eens opdraaft met wat ongezonde tegenzin. Marvel heeft qua kwaliteit een naam hoog te houden en is zeer gewild onder iedere zichzelf respecterend acteur. En waar de laatste avonturen van bijvoorbeeld Captain America meer en meer een Avengers-feestje werden, is Doctor Strange weer te zien als een losse film. Iets dat als een behoorlijke verademing kan werken. Grootste zorg heb ik over regisseur Scott Derrickson, die zich tot op heden vooral specialiseerde in met gemengde kritieken ontvangen horrorfilms. Maar goed, het is een Marvel film, vooral een product van de studio dus, waarbij je vraagtekens kan hebben bij de daadwerkelijke invloed van de regisseur op het eindproduct. Ik heb er zin in!”

En welke verwachting heb jij voor Doctor Strange? Laat het ons weten in de comments hieronder of spui je mening via Facebook of Twitter!


26 oktober, 2016

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie