VERWACHTING | Kong: Skull Island

Iedere maand pikken we als redactie er een opvallende titel uit die al een flinke promotiecampagne achter de rug heeft en waarvan de verwachtingen over het algemeen hoog gespannen zijn. Ditmaal richten we onze pijlen op de terugkeer van een legendarisch filmmonster: Kong: Skull Island.

Kong: Skull Island | Regie: Jordan Vogt-Roberts | Cast: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John C. Reilly, John Goodman, Toby Kebbel & John Ortiz | Speelduur: 120 min. | Release: 10 maart

Een mysterieus en nog niet ontdekt eiland trekt de aandacht van een groep ontdekkingsreizigers in de jaren ’60. Ze denken een nieuwe en paradijselijke wereld te hebben ontdekt, maar niks is minder waar. Het prachtige en verraderlijke eiland is het domein van een mythische koning: de gigantische gorilla Kong…

De originele King Kong uit 1933 is nog steeds een klassieker van formaat, die pas in 2005 met de remake van Peter Jackson (Lord of the Rings) een remake kreeg die het origineel eer aan deed. Daarna bleef het echter angstvallig stil rondom de legendarische filmaap, tot het moment dat een ander filmmonster in 2014 zijn rentree op het witte doek maakte: Godzilla. Het zette studio Legendary Pictures er toe aan om een filmuniversum op te zetten die zou draaien om deze legendarische monsters met een uiteindelijke confrontatie tussen de twee als gevolg. Uiteraard moest King Kong daarbij eerst nog een film krijgen die om hemzelf zou draaien en daarvan is Kong: Skull Island het resultaat. Maar maakt de aap hiermee een goede rentree of was het beter geweest om dit legendarische monster met rust te laten? De redactie van Filmdomein denkt er het volgende over:

Richard Olthof | “De originele King kong uit 1933 staat hoog op mijn lijst van favoriete films allertijden en ook de versie die Jackson in 2005 maakte viel goed in de smaak. Toch heb ik bij deze versie van Kong een beetje een ‘eerst maar eens zien’-gevoel. Toch kan ik niet ontkennen dat ik met veel plezier naar de bioscoop zal afreizen om deze versie van de legendarische aap te aanschouwen. Al is het maar voor het heerlijke spektakel wat ons ongetwijfeld te wachten staat. Komt nog eens bij dat de film de opmaat is naar de confrontatie tussen Kong en dat andere filmmonster Godzilla dat in 2019 moet verschijnen. Misschien kijk ik stiekem nog wel meer daar naar uit dan deze stand-alone film over King Kong.”

Axel Karsdorp | “King Kong is de enorme fictieve gorilla die eens in de zoveel jaar weer eens te zien is in de bioscopen. Klassiek is natuurlijk de versie uit 1933, die remakes kreeg met een modernisering in 1976 en een prachtige ode aan het origineel van Peter Jackson uit 2005. Met die laatste film nog vers in de herinnering kijk ik persoonlijk met een goed gevoel terug op de gorilla. De nieuwe film is geen nieuwe remake en dat stemt mij positief, want deze zou met de eerder genoemde films volstrekt overbodig zijn. In het voordeel van de film spreekt dat de technieken weer wat verder gevorderd zijn en de film mag rekenen op een zeer behoorlijke cast, met ofwel grote namen, ofwel namen die behoorlijk hot zijn en dat neigen te gaan worden. Toch heb ik enige scepsis betreft de wat onervaren regisseur, wat mij dan toch doet vermoeden dat dit echt een product wordt dat door de studio in banen geleid gaat worden en daardoor wellicht teveel op veilig zal spelen. Ik hoop dat de film mij daarin kan verrassen!”

Marc Vulker | “Nadat Peter Jackson zijn legendarische The Lord of the Rings trilogie voltooid had, kondigde hij een remake van King Kong aan, waar iedereen uiteraard reikhalzend naar uit keek. De film werd een groot financieel succes en ook kritisch werd hij enthousiast ontvangen. Kort na de release verschenen direct geruchten (zelfs IMDb pagina’s met poster artwork) dat Jackson binnen enkele jaren twee vervolgen zou maken. Jackson zag af van enig vervolg, maar drong wel bij filmmaatschappij Legendary Pictures aan om Guillermo del Toro als regisseur te strikken. Of del Toro er wel of niet voor open stond is niet bekend, Legendary koos voor de totaal onbekende Jordan Vogt-Roberts en de film kreeg Kong: Skull Island als nieuwe titel. Skull Island zal wederom een reboot van het origineel uit 1933 worden, maar met enkele creatieve aanpassingen. Met o.a. Tom Hiddleston en verse Oscar winnares Brie Larson (Room) in de gelederen heeft de film voldoende potentie, maar op basis van de trailer verwacht ik niet dat Jacksons’ versie geëvenaard of laat staan overtroffen gaat worden. Skull Island wordt de tweede film uit de zogenaamde MonsterVerse franchise, die over een jaar of drie moet uitmonden in een Godzilla vs. Kong clash. Het is te hopen dat de onervaren Vogt-Roberts beter werk verricht dan Gareth Edwards deed met het matige Godzilla uit 2014, maar ik heb er nog niet bijster veel vertrouwen in.”

Michel van Beek | “Als er iets is waar ik gek op ben, dan zijn het wel monster-movies. Films als Godzilla, Jurassic Park en natuurlijk King Kong doen het altijd goed bij mij. Bij het zien van de trailer van Kong: Skull Island werd ik dan ook erg enthousiast, want het ziet er geweldig uit. Gezien we hier niet met een remake te maken hebben, maar een nieuw avontuur dat gebaseerd is op het verhaal uit 1933, doet dan ook direct goed. Het verhaal speelt zich in 1971 af en aan de beelden te zien, dan zien we direct de sfeer dat menig Vietnam-film met zich meebracht. Buiten het feit dat het met de sfeer in de film wel goed zal zitten, wordt alles ook nog eens groots gepresenteerd. Precies zoals dat hoort in een film over ’s werelds beroemdste aap. Na de geweldige over-de-top Godzilla-film uit 2014, is het weer de beurt aan Kong. Of de film Peter Jacksons versie van het klassieke verhaal naar de kroon zal gaan steken is nog maar de vraag. Maar dat ik echt naar deze film uitkijk, is een ding dat heel zeker is. Laat Kong op Skull Island maar komen, want ik ben er klaar voor. Tot op het bot bewapend met popcorn en bier!”

Ingrid Karsdorp | “Dit jaar verschijnt de zoveelste film over de enorme gorilla King Kong. Opnieuw zou je dus kunnen stellen dat de inspiratieloosheid in Hollywood de kop op steekt. Echter blijf ik het verhaal omtrent de enorme gorilla interessant vinden. Daarnaast ziet deze film er op het eerste gezicht (kijkende naar de trailers) erg goed uit. Ondanks dat dit de zoveelste film over King Kong is, is mijn interesse dus gewekt. Wellicht helpt het ook dat er een aantal sterke namen van acteurs op de filmposter staan. Bij het zien van de naam van Samuel L. Jackson hoop ik altijd gewoon dat hij weer een brute rol speelt zoals in Pulp Fiction. Hij is zo’n acteur die bepaalde zinnen kan brengen zoals geen ander dat kan. Daarnaast valt mijn oog zeker op de naam van Tom Hiddleston. Hij is zo’n acteur die er geweldig uitziet en puike rollen kan neerzetten. Volgens mij is Kong: Skull Island de ideale film om in de bioscoop te zien. Dat wordt dus weer een avondje oppas regelen.”

En welke verwachting heb jij voor Kong: Skull Island? Laat het ons weten in de comments hieronder of spui je mening via Facebook of Twitter!


6 maart, 2017

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie