VERWACHTING | The Magnificent Seven

Iedere maand pikken we als redactie er een opvallende titel uit die al een flinke promotiecampagne achter de rug heeft en waarvan de verwachtingen over het algemeen hoog gespannen zijn. In onze zesde editie van deze rubriek, richten we onze pijlen op de remake van wederom een grote klassieker: The Magnificent Seven.

The Magnificent Seven | Regie: Antoine Fuqua | Cast: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onorfio, Byung-hun Lee & Peter Sarsgaard | Speelduur: 132 min. | Release:22 september

De inwoners van het stadje Rose Creek zijn wanhopig als hun veilige thuishaven met harde hand wordt geregeerd door de industrieel Bartholomew Bogue. Om aan hun wanhopige leven te kunnen ontsnappen, schakelen ze de hulp in van zeven bijzondere figuren die een groep vormen van outlaws, premiejagers en gokkers. Deze zeven helden zetten alles op alles om Rose Creek te beschermen en bereiden zich voor op een alles bepaalde strijd.

Vorige maand hadden we met Ben-Hur ook al een remake te pakken in deze rubriek en deze maand is het wederom zo ver. Ook de western-klassieker The Magnificent Seven uit 1960 ontkwam niet aan de remake-zucht van Hollywood, al kan deze remake rekenen op wat zwaarder geschut dan het eerder genoemde Ben-Hur. Zo heeft regisseur Antoine Fuqua (Training Day) ditmaal de touwtjes stevig in handen en is de cast ook niet misselijk met namen als Denzel Washington, Chris Pratt en Ethan Hawke. Maar staat zoveel kwaliteit ook garant voor succes? De redactie van Filmdomein denkt er het volgende over:

Ingrid Kasdorp | “Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog niet in deze film verdiept heb. Voor dit stukje heb ik dus maar even snel de trailer bekeken en mijn interesse is gewekt. Het verhaal klinkt vrij eenvoudig, maar ook erg interessant. Daarnaast ziet de film er zo op het eerste gezicht goed verzorgt uit. Ik ben altijd wel erg benieuwd naar films waarin Ethan Hawke zit. De ene keer zit hij in een topfilm en de keer daarop weer in een misbaksel. In het verleden is gebleken dat Hawke over prima acteerkwaliteiten beschikt. Ik hoop dat hij met deze film weer eens een kaskraker te pakken heeft. De eerste beelden hebben mij in elk geval over de streep getrokken om te film te willen zien.”

Axel Karsdorp | “Een remake van de gelijknamige western uit 1960, die ik overigens nog steeds niet heb gezien. Maar aangezien die op zijn beurt weer een remake was van het Japanse Shichinin no Samurai kan ik mij een voorstelling maken bij het verhaal. Veel aandacht gaat uit naar de indrukwekkende cast. Denzel Washington is altijd ‘een baas’, zoals we dat tegenwoordig zo mooi zeggen. Chris Pratt maakt het de laatste tijd volledig waar met films als Guardians of the Galaxy en Jurassic World. Ethan Hawke draag ik een warm hart toe, al is dat vaak meer de arthouse kant van zijn oeuvre. Byung-hun Lee kan weinig fout doen sinds A Bittersweet Life, al brengt zijn Hollywoodcarrière nog niet het succes dat erin zit. En Vincent D’Onofrio liet in Daredevil al zien nog steeds een geweldige rol te kunnen neerzetten. Aan de cast zal het in mijn ogen dan ook niet liggen, er is genoeg te genieten. Mijn angst zit hem echter in Antoine Fuqua. Hij kwam op mijn vizier met Training Day, maar sindsdien blinkt hij uit in middelmatigheid. Vaak leuke filmpjes en altijd een goede cast, maar nergens de film waarop je hoopt. Ik hoop dan ook dat de ‘hand’ van de acteurs te zien is en Fuqua weer een opleving heeft zoals met zijn beste werk. In dat geval gaat deze remake erg succesvol worden, veel mensen naar de bios trekken en zorg ik dat ik daar eentje van ben!”

Richard Olthof | “Denzel Washington en Chris Pratt in één film? Hoe veel meer overtuigt moet ik nog worden!?! Dat het hier een remake betreft maakt me eigenlijk helemaal niet uit, want de twee mannen zijn sowieso al genoeg reden om naar de bioscoop te gaan. Komt nog eens bij dat ik altijd vertrouwen heb gehouden in regisseur Antoine Fuqua, al heeft de beste man inderdaad na Training Day nog maar weinig echt tofs laten zien al was The Equalizer, eveneens met Washington, toch een verrassend en vermakelijk filmpje. Ik heb het gevoel dat datzelfde gaat gelden voor deze prent, dus dat het helemaal goed komt met deze remake lijkt me dan ook een veilige aanname. Ik zie in ieder geval weinig aan de tot nu toe getoonde beelden dat anders zou impliceren. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou geen zin in een fijne western? Yee-haaa!”

Marc Vulker | “The Magnificent Seven is de tweede zomerse blockbuster remake van een gerenommeerde klassieker. Ben-Hur werd kritisch zeer matig ontvangen en deed het niet best aan de box-office. Een vergelijking met The Magnificent Seven is absoluut niet gegrond, want de western remake van Antoine Fuqua heeft (in tegenstelling tot Ben-Hur) een grandioze sterrencast. Nou is dit ook zeker geen garantie voor succes, maar als je onder meer Denzel Washington, Ethan Hawke en Chris Pratt ter beschikking hebt, is de interesse bij menig liefhebber gewekt. En als de namen het nog niet voor je gedaan hebben, dan is de trailer op zeker een aanrader. Met een regisseur als Fuqua hoef je niet te rekenen op een diepgaand verhaal, maar een film als The Magnificent Seven heeft waarschijnlijk genoeg aan een goede combinatie tussen actie en humor. Het is te hopen dat Fuqua het western genre eer aan doet en niet terug valt op simpele clichés waar het grote gros van zijn films onder te lijden hebben.”

Michel van Beek | “Er staat weer een remake op de planning en ditmaal komt hij in de vorm van de klassieke western The Magnificent Seven. 56 jaar na de film met Yul Brynner en Steve McQueen zijn het Denzel Washington en Chris Pratt die de hoofdrollen vertolken. Beide heren spelen voor het eerst in een western en de verwachting op basis van de trailer zijn hoog gespannen. Sowieso liggen de verwachtingen hoog bij mij, want ik ben dol op westerns en dit genre behoort dan ook tot één van mijn favoriete genres. Hoewel de film geen echte remake is, hoop ik wel dat de kern van het verhaal over ‘the seven’ in tact is gelaten en de punten waarop de aanpassingen plaats vinden een verbetering zijn op het origineel. Hoe dan ook, ik sta te trappelen om naar deze film toe te gaan want ik heb echt het gevoel dat deze film op geen enkel punt zou kunnen falen.”

En welke verwachting heb jij voor The Magnificent Seven? Laat het ons weten in de comments hieronder of spui je mening via Facebook of Twitter!


13 september, 2016

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie