Afscheid van mede-oprichter Michel van Beek

In april van dit jaar bestaat Filmdomein vijf jaar. Reden voor een feestje uiteraard, maar het zal er achter de schermen toch iets anders uit zien dan we hadden gehoopt. Afgelopen maand heeft mede-oprichter Michel, uiteraard in goed overleg, besloten om te stoppen met zijn werkzaamheden voor Filmdomein. Niet omdat hij de liefde voor film is kwijtgeraakt, maar meer omdat hij steeds meer merkte dat hij worstelde om de juiste woorden het papier te laten vinden. Vastbesloten om dit te doorbreken was hij genoodzaakt zijn focus ergens anders te leggen. Het is een besluit wat wij uiteraard alleen maar kunnen respecteren.

Begin 2015 benaderde Michel mij om samen een filmsite te starten, dit nadat wij eerder met veel plezier hadden samenwerkt bij een andere site. Daar bleek al snel dat wij qua visie op een lijn met elkaar zaten, maar we ook over dezelfde zaken onvrede hadden en ons beperkt voelden. Tijd voor iets voor onszelf; een project waar we ons volledig in zouden kunnen uitleven. Project M. was geboren, waarbij de M. stond voor zowel ‘movies’ als voor initiatiefnemer ‘Michel’. Een tijdelijk naam uiteraard, want nog voor de lancering werd dit omgedoopt tot Filmdomein. We gingen vol enthousiasme van start en hadden het geluk om direct een kleine groep distributeurs en pr-bureaus achter ons te hebben die we nog kenden van ons eerdere werk.

Het heeft in bijna vijf jaar geleid tot de site die het nu is en ondanks dat ons team ondertussen is uitgebreid met stabiele krachten als Marc en Richard was mijn partner in crime altijd Michel. En om nog maar eens te benadrukken wat een steunpilaar we zien vertrekken is het misschien illustratief om de 449 recensies te noemen die Michel schreef. Daarnaast had hij met Hollands Glorie een geweldige vaste rubriek op de site. Persoonlijk kan ik Michel enkel het allerbeste wensen en wil ik hem vooral bedanken dat hij mij begin 2015 benaderde om eens te brainstormen over een gezamenlijk project. We gaan er goed voor zorgen dude, bedankt voor alles!

Axel

Wil jij Michel zijn recensies en artikelen nog eens teruglezen? Klik dan op deze link.

31 januari, 2020

Meer lezen over

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie