Promo | Binnenstebuiten / Inside Out

Van een avontuurlijke ballonvlucht in de wolken tot een monsterlijke metropool, de Academy Award-winnende regisseur Pete Docter heeft een groot publiek naar unieke en tot de verbeelding sprekende oorden gebracht. In de originele Disney•Pixar film Binnenstebuiten neemt hij ons mee naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd.

Het verhaal
Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Inside Out
Binnenstebuiten zal overigens ook te zien zijn in de originele Engelse versie, de titel is dan Inside Out. Wat altijd opvalt bij films van Disney•Pixar is dat deze niet volgestouwd zitten met een stemmencast vol bekende namen. Het zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt door de gedachte van ‘waar ken ik die stem nou van’, maar dat je gewoon heerlijk kan genieten van de film. Maak hieronder alvast kennis met Fear, Sadness, Disgust, Anger en Joy.

De regisseur
Regisseur Pete Docter kreeg de inspiratie voor deze film van zijn dochter, door haar te observeren tijdens haar opgroeien. Hij beleefde zijn regiedebuut met Monsters, Inc., de populaire Disney•Pixar film die genomineerd werd voor een Academy Award voor beste animatiefilm. Voor Toy Story, de eerste lange film van Pixar, heeft Docter niet alleen samen met John Lasseter en Andrew Stanton het verhaal en de personages ontwikkeld, maar deed hij ook dienst als supervising animator. Hij heeft als storyboard artist gewerkt aan A Bug’s Life en heeft een eerste scenische synopsis voor Toy Story 2 geschreven. Voor zijn werk aan Disney•Pixar’s WALL•E werd hij, als een van de belangrijkste creatives van Pixar Animation Studios, genomineerd voor een Academy Award.

Leuke weetjes
• Voor de film overwogen de schrijvers maar liefst 27 emoties, waaronder vertrouwen, rust en verrast. Uiteindelijk bleven er dus maar vijf over.
• De film werd gemaakt met een relatief gezien kleine crew van 45 mensen. Ter vergelijking: voor Up maakte men gebruik van een team dat twee keer zo groot was.
• De Pixar-traditie, waarbij een korte animatiefilm voor de film wordt afgespeeld, zal worden voortgezet met de korte animatiefilm Lava.
• De stem van de jonge Riley is voor Engelse versie ingesproken door Mary Gibbs, eerder het meisje dat de stem van Boo insprak voor Monsters, Inc.

Zoals je al leest is er weer genoeg te beleven in dit nieuwe avontuur van Disney•Pixar. Helaas zal je tot 15 juli geduld moeten hebben, want dan gaat de film pas in heel het land in de bioscopen draaien en vast ook bij eentje bij jou in de buurt. Hou onze site goed in de gaten, want vanaf 13 juli mogen wij in samenwerking met Disney•Pixar twee superleuke prijzenpakketten van deze film weggeven.


binnenstebuiten_poster 

29 juni, 2015

Meepraten over dit artikel

Geef een reactie