All The Devil’s Men

Informatie

RegieMatthew Hope
Jaartal2018
Releasedatum06-12-2018
Speelduur100 minuten
DistributeurSource 1 Media
CastMilo Gibson, Sylvia Hoeks, William Fichtner, Gbenga Akinnagbe, Elliot Cowan en Joseph Millson

Voormalig Navy SEAL Jack Collins werkt als premiejager voor verschillende opdrachtgevers over de hele wereld. Als hij de opdracht krijgt om in Londen de afvallige CIA-agent McKnight op te sporen en te elimineren, verloopt deze zaak niet zoals geplant. Niet alleen heeft Collins te kampen met persoonlijke demonen, ook stelt staat de zaak onder leiding van CIA bemiddelaar Leigh die een persoonlijke rekening blijkt te hebben te vereffenen met het doelwit. Om de zaak nog lastiger te maken voor Collins heeft McKnight een team om zich heen verzamelt dat qua tactisch vernuft niet onderdoet voor Collins en zijn partners. De strijd mondt uit in een dodelijk kat-en-muis spel, waarbij niemand zijn leven zeker is en waarbij Collins snel moet handelen voordat McKnight voor goed verdwenen is.

Op papier lijkt het erop dat All The Devil’s Men alles in zich heeft om een meer dan aardige thriller te worden. Zo is de hoofdrol door Milo Gibson, een van de zonen van Mel Gibson. Hij begon zijn carrière onder de vleugels van zijn vader met een rol in Hacksaw Ridge en ondanks dat hij verder vrij onervaren is lijkt hij gezegend met de juiste genen. Gibson wordt bijgestaan door veteraan William Fichtner en onze eigen Sylvia Hoeks. Hoeks timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg betreft een internationale carrière, die een behoorlijke boost heeft gekregen sinds zij een grote rol wist te bemachtigen in Blade Runner 2049. Regisseur van dienst is de relatief onervaren Matthew Hope, die tot op heden nog weinig schokkende films wist af te leveren. Toch lijkt alles op papier een keer de juiste kant op te vallen voor Britse regisseur. Met nadruk op dat dit lijkt.

De film opent in Marrakech, Marokko, waar Collins de jacht heeft geopend op een doelwit. De flitsende montage kan helaas niet verhullen dat er maar weinig deugt aan de opzet van alles. De aankleding is matig, de montage eerder chaotisch en dan is er nog de compleet verkeerd gekozen overdreven bombastische soundtrack. Het zorgt vooral voor een erg goedkope uitstraling. Een goed voorbeeld is een achtervolging, waarbij we duidelijk zien dat straten zijn afgezet en er publiek toekijkt hoe alles verloopt. Als de klus is geklaard verplaatst de film zich naar Londen, maar helaas wordt het er allemaal niet beter op. Noem ons chauvinistisch, maar Hoeks is eigenlijk de enige die haar best doet om het niveau nog iets omhoog te krikken. Hoofdrolspeler Milo Gibson moet het dan ook vooral hebben van een beetje overdreven gevaarlijk om zich heen kijken, waarbij hij niet wordt geholpen door slecht geschreven dialogen. Het zorgt ervoor dat de vaart er het eerste uur maar niet in wil komen.

Het zorgt ervoor dat het geduld van de kijker behoorlijk op de proef wordt gesteld. Toch is het laatste half uur van de film nog redelijk amusant, hoewel er van een goede uitwerking nog steeds geen sprake is. Zo spelen de schietpartijen zich voornamelijk af op open terrein, waarbij je eerder het gevoel krijgt dat de cast zich waagt aan een potje paintball dan dat er daadwerkelijk een hevig vuurgevecht aan de gang is. Maar ook de logica in de beslissingen van de personages ontbreekt veelal. Als iemand in het nauw is gedreven zou je verwachten dat diegene snel geëlimineerd wordt, maar meer dan eens wordt er op een opdreven wijze voor gekozen om de wapens te dumpen en het aan te laten komen op een vuistgevecht. Pas als McKnight uiteindelijk in beeld komt wordt de focus van Collins en Leigh hierheen verlegd, wat ervan zorgt dat de eindscène nog wel enigszins genietbaar is. Helaas is het kalf op dat moment al verdronken.

Extra’s: Op de Blu-ray van deze film is geen bonusmateriaal te vinden.

All The Devil’s Men heeft een gevaarlijke titel en lijkt op papier nog best vermakelijk, maar al snel blijkt de film op vele fronten tekort te schieten. De synopsis klinkt op papier best spannend en de trailer is ook nog redelijk, maar het houd allemaal niet over. De soundtrack is te bombastisch en met een rommelige montage van het toch al magere camerawerk lijkt de film nog het meest op een goedkope jaren 80 productie. Het zijn zaken waar je anno 2018 simpelweg gewoon niet meer mee wegkomt. Wat ook niet helpt is dat de acteerprestaties op een dramatisch dieptepunt liggen, waarbij enkel Sylvia Hoeks er nog wat van lijkt te willen maken, en de film in de eerste helft gewoonweg maar niet op gang komt. Nergens lijkt er ook maar enige vorm van vakkundigheid de kop op te steken. Gelukkig wordt de film in de slotfase nog wel iets amusanter, maar het kan de film niet meer redden. Het maakte All the Devil’s Men tot een productie waar wellicht meer in had gezeten als er een regisseur met meer ervaring aan het roer had gestaan.

Met dank aan Source 1 Media voor het recensie-exemplaar.

18 december, 2018

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5c18b105b6151_selected-products" products="9200000094966688,9200000094966682" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek