Bad Moms 2

Informatie

RegieJon Lucas en Scott Moore
Jaartal2017
Releasedatum30-11-2017
Speelduur101 minuten
DistributeurThe Searchers
CastMila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn

Amy, Kiki en Carla maken zich op voor het kerstfeest. De drie ondergewaardeerde moeders is er alles aan hrlrhrn om de kerst dit jaar zo perfect mogelijk te laten verlopen. Maar als Amy krijgt te horen dat haar veeleisende moeder de kerst bij haar wil doorbrengen, legt dit een behoorlijke extra druk op haar schouders. Al snel blijkt dat niet alleen Amy kampt met het probleem van een aanwezige moeder, want ook de gestoorde moeder van Kiki en de losbandige moeder van Carla besluiten om de feestdagen met hun dochters door te brengen. Het is het aan de dames om alsnog een spetterende kerst te creëren, iets dat al voordat ze begonnen zijn een onmogelijke taak lijkt te zijn.

In augustus 2016 draaide de eerste Bad Moms in de Nederlandse bioscopen. De film, over drie losgeslagen en grofgebekte moeders die er schoon genoeg van hebben om de perfecte moeder uit te hangen, bleek een onwaarschijnlijke succes. Dit jaar is het vervolg al te zien, waarbij de film dit keer geheel in het teken staat van de perfecte kerst. Een mooie timing dus. Voor de film keren Mila Kunis, Kristen Bell en Kathryn Hahn terug als Amy, Kiki en Carla. Om toch voor wat vernieuwing te zorgen worden dit keer Christine Baranski, Susan Sarandon en Cheryl Hines aan de cast toegevoegd als onuitstaanbare, gestoorde en veeleisende moeders van het trio. Van een verhaal is wederom amper te spreken, waarbij de makers de film redelijk gemakzuchtig presenteren als een The Hangover, maar dan met vrouwen. Het zorgt er in ieder geval voor dat flink wat gescholden wordt en dat de dames in de meest hachelijke situaties terecht komen. Toch richt ook deze sequel zich vooral op een vrouwelijke doelgroep en doet de film vooral denken aan een chick flick zoals we die al zoveel vaker, en leuker, hebben gezien.

De geslaagde grappen in de film zijn dan ook op een hand te tellen. Dit komt omdat de film over het geheel genomen veel te plat en banaal is. Goed voorbeeld, en tevens dieptepunt van de film, is wanneer Carla het scrotum van de grootgeschapen stripper Ty Swindel moet harsen en Carla halsoverkop verliefd op hem wordt. Hier daalt de film echt naar een absoluut dieptepunt, waarbij het harsen van de anus als kers op de taart schijnt te dienen. Met ‘A Bad Moms Christmas’ als internationale titel moet er richting het einde nog even gezorgd worden voor de kerstgedachte, maar zelfs een blind paard ziet aankomen dat deze schuilt in het verbeteren van de relatie tussen moeders en dochters. Al moet gezegd worden dat Christine Baranski hierbij nog een aardige rol heeft als Ruth, de moeder van Amy, een ijzige, onuitstaanbare soort Grinch-achtige vrouw. Het is dan ook jammer dat Cheryl Hines dan weer dusdanig onuitstaanbaar is als Kiki’s moeder, dat je het liefst de zaal verlaat voor een uit de hand gelopen plaspauze.

Voor de rest leunt de film op flauwe grappen, veel gezuipen en rare dingen doen waarbij vooral het woord ‘fuck’ gezegd dient te worden. Het eerste half uur lijkt het er wat dat betreft zelfs op dat de makers trachten een nieuw wereldrecord neer te zetten. Nu toonde menig groot filmmaker aan dat dit geen probleem hoeft te zijn, maar hier pakt het behoorlijk storend uit. Hoe verder de film vordert, hoe meer het gevoel je bekruipt waar het nou allemaal voor nodig is. Het lijkt bijna of dit cliché scheldwoord het enige woord is dat moeders de hele dag door uitkramen. Nergens wordt je ook maar enigszins verrast, zelfs niet als de cast aan het eind nog zorgt voor een verschrikkelijke, bijna musicalachtig dansje onder de ondertiteling. Wellicht dat de vrouwelijke doelgroep hier nog plezier aan beleeft, maar voor de mannelijke kijker komt de aftiteling ongetwijfeld als een verlossing.

Bad Moms 2 is zo banaal en stikt van de clichés dat de film faalt op ieder vlak. Wellicht valt er nog wat te genieten voor een groep meiden die hier alles zien wat ze zelf wellicht zouden willen, maar niet durven of mogen, maar verder is het weinig soeps. Niet alleen de humor stelt teleur, ook de cast weet niet te overtuigen. Als er richting het einde vervolgens wordt toegewerkt naar de kerstgedachte, maakt dit de film als geheel zowaar nog irritanter dan deze al was. Het is dan ook beter om zelf voor de kerstballen en piek te zorgen en deze film te laten voor wat het is. Het was vast de bedoeling dat deze vrouwelijke kruising tussen Magic Mike en The Hangover je schaterlachend over de grond liet rollen, maar hiervoor kan je beter een andere titel uitkiezen.

1 december, 2017

Beoordeling

Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a1e7b66c45d7_selected-products" products="9200000055108972,9200000086202558,9200000055108984,9200000086202560" name="bad moms" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek