Bad Neighbours 2

Informatie

RegieNicholas Stoller
Jaartal2016
Releasedatum09-11-2016
Speelduur92 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastSeth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne en Chloë Grace Moretz

Mac en Kelly Radner zijn zwanger van hun tweede kind en besluiten hierop om te gaan verhuizen naar een Vinexwijk. Alles loopt voorspoedig en gelukkig zijn ze hiermee ook van de studenten af die hun leven zo wisten te verzieken. Echter, als er serieus geïnteresseerde kopers een kijkje komen nemen voor het huis van Mac en Kelly wordt hun ergste nachtmerrie werkelijkheid. Er nemen studenten van de meisjesstudentenvereniging Kappa Nu hun intrek in het naaste huis en Mac en Kelly zijn bang dat ze hun huis niet meer kunnen verkopen. Alsof dit niet erg genoeg was besluit Teddy, de voormalige bewoner van het studentenhuis, om de meiden te helpen om het leven van Zac en Kelly opnieuw tot een hel te maken.

In 2014 ‘verrijkte’ regisseur Nicholas Stoller het filmlandschap met het uiterst flauwe, maar vooral banale Bad Neighbours. Het verhaal draaide om een echtpaar dat samen met hun pas geboren baby woont in een leuk huisje in een rustige buurt, maar die opeens een einde aan hun rust zien komen als een studentencorps het huis naast dat van hun betrekt. Stoller besloot om dit kunstje nog eens dunnetjes over te doen, maar dan met een studentencorps vol meiden. Dat klinkt vooral als een erg onorigineel idee en de film is dan ook vrijwel een complete herhaling van de eerste film. Wie dan ook hoopt dat de humor van een hoger niveau is komt bedrogen uit. Die hoop kan namelijk al bij de eerste scène overboord. Zo komt Kelly er tijdens de seks achter dat ze zwanger is kotst ze vervolgens het hele gezicht van Mac onder. De toon is gezet.

Buiten dit soort poep-en-pieshumor zoekt de film echt de grens van het toelaatbare op. Zo vindt het dochtertje van Mac en Kelly de dildo van Kelly en loopt ze hier vervolgens de hele film mee rond. Dit soort dingen zijn wellicht hilarisch bedoeld, maar eigenlijk vooral erg smakeloos. Als de meiden de huur niet kunnen betalen van hun riante huis komt Teddy in beeld. Hij wist in de eerste film als het bloed onder de nagels van het echtpaar te halen en het moet gezegd worden dat deze rol van Zac Efron hier een stuk geestiger is dan in de eerste film. Het personage Morgan wordt daarnaast weer op hoogst irritante wijze ingevuld door Chloë Grace Moretz, die met deze film opnieuw een uiterst matige rol kan toevoegen aan haar C.V. Verder wordt de herhaling nog maar eens op pijnlijke wijze onderstreept door de terugkerende scène met de airbags. Maar het moet worden gezegd, ondanks al deze minpunten zijn er dit keer zeker een aantal grappen waarbij je het niet kan laten om in de lach te schieten.

Extra’s:
Deleted Scenes(24:14): Never Drink the Punch, Projecting the Future, I’m Not Gonna Cry, We’re Not Bros Anymore, Future Pranks, Airbag Redux, You Are So Vascular, Do the Handshake,It’s Not Safe, Shelby Fights the Raiders, A Normal, Friendly Conversation, and Holes Before Poles.
Gag Reel (4:24) De welkende verzameling bloopers.
Line-O-Rama (4:48) Alternatieve dialogen uit de film.
Nu Neighbors (8:09) Een blik op het schrijven van het script, de uitdagingen die inherent zijn aan het maken van een vervolg, de evolutie van de eerste film, de komedie grens overschrijden, stunt werk en het potentieel voor extra franchise posten.
The Prodigal Bros Return (5:01) Een snelle blik op enkele van de mannelijke personages in de film en een paar keuze momenten worden herzien.
Girls Rule (6:14) Een kijkje op enkele van de belangrijkste vrouwelijke personages, de perceel punten rondom hen, en sommige van de keuze momenten waarin te zien zijn.
The Ultimate Tailgate (5:09) Het maken van een van de sleutelscènes uit de film.
Audio Commentaar Mede schrijver en regisseur Nicholas Stoller en Producer James Weaver praten over de film.

Bad Neighbours 2 biedt weinig meer dan een herhaling van de zetten die we al zagen in de eerste film. Opnieuw heeft de smakeloze humor de overhand, al moet gezegd worden dat de film soms net iets grappiger uit de hoek weet te komen dan zijn voorganger. Toch rijst al snel de vraag waarom ervoor gekozen is voor een dusdanig gemakzuchtig vervolg. Feitelijk zien we een kopie van de eerste film, maar is het mannelijke studentencorps vervangen voor een groep meiden. Maar toch, zeker onder tieners zal deze film opnieuw goed vallen. Dus behoor jij tot deze groep en heb jij je goed vermaakt met de eerste film, dan is het zeker aan te raden om ook deze film te bekijken. Bad Neighbours is verder vooral een film vol onderbroekenlol die vooral is gemaakt voor liefhebbers van wansmaak.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

24 november, 2016

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek