Blockers

Informatie

RegieKay Cannon
Jaartal2018
Releasedatum24-10-2018
Speelduur102 minuten
DistributeurUniversal Pictures Home Entertainment
CastLeslie Mann, Ike Barinholtz, John Cena, Gideon Adlan, Geraldine Indira Viswanhatha en Kathryn Newton

Julie is al sinds haar kleuterschooltijd dikke vriendinnen met Kayla en Sam, waarbij de ouders van de kinderen ook nog eens goed bevriend zijn met elkaar. Twaalf jaar later mogen de dames hun diploma halen en natuurlijk is het dan ook tijd voor het eindejaarsbal. Julie vindt dat een mooi moment om haar maagdelijkheid op te geven en vertelt Kayla en Sam dat ze het wil gaan doen met haar vriendje Austin. Haar vriendinnen zweren heilig dat ze dit ook willen gaan doen, tot grote ontzetting van de ouders van de dames. Hierop plannen de ouders een heuse geheime nachtelijke operatie om de plannetjes van hun kinderen te dwarsbomen.

Banale humor, kotsen, zuipen en seks zijn ingrediënten die we in dit soort komische films verschrikkelijk vaak hebben langs zien komen. Bekende voorbeelden zijn films uit het verleden als Porky’s, American Pie en Superbad, die dezelfde formule gebruikten maar zeker niet allen even leuk uit de hoek wisten te komen. Het is willekeurige selectie aan vergelijkbare titels die direct weergeven wat je van een film als Blockers mag verwachten. Na een flinke revival aan het begin van dit millennium zien we dergelijke films de laatste jaren wat minder vaak voorbij komen, De vraag rijst dus vooral of mensen nog wel op dergelijke puberale prom night-films zitten te wachten?

Ditmaal mag de voormalig show-worstelaar John Cena laten zien hoe grappig hij wel niet kan zijn. Punt hierbij is dat hij in het verleden al tamelijk onleuk was in films als Trainwreck en Daddy’s Home, dus het affiche spreekt niet bepaald aan. En dan is Blockers ook nog eens het debuut van regisseuse Kay Cannon, een scenarioschrijfster die dan wel weer succes boekte met de Pitch Perfect-films. Gelukkig weet zij ons zo nu en dan te verrassen door best leuk uit de hoek te komen en weet zelfs John Cena zowaar nog eens een keertje geestig te zijn. Toch is het allemaal onderbroekenlol van de bovenste plank, van het type dat maar weinig tot de verbeelding overlaat. Het lijkt hierbij de kunst om zo plat mogelijk uit de hoek te komen, maar daar ook nog origineel in te blijven.

Dat laatste kan al vrij snel een streep door, want in Blockers zien we simpelweg een herhaling van zetten die we al talloze keren eerder en ook beter hebben gezien in andere films. Toch werkt het regelmatig wel en dat maakt het dat Blockers misschien niet de leukste film van het jaar is, maar wel effectief omgaat met zijn humor. Het zorgt er dan ook voor dat je af en toe jezelf erop betrapt dat je toch flink in de lach schiet als kijker. Dit is vooral te danken aan de wisselwerking tussen de ouders en kinderen, wat de meest bizarre situaties met zich meebrengt. Waar de film echter een beetje aan ten onder gaat is de trailer waarmee de film gepromoot is. Werkelijk alle grappige momenten werden daar reeds aangehaald. Neem de scene waarin Mitchell een slang in zijn achterwerk steekt om vervolgens door een trechter verschrikkelijk veel bier naar binnen te gewerkt, misschien hooguit grappig als je het niet ziet aankomen.

Extra’s: De Blu-ray release is goed voorzien qua bonusmateriaal, als is het meer kwantiteit dan kwaliteit door de wat beperkte speelduur..
· Deleted Scenes (10:26) See Ya Later, Suckers, Olds Blocking the Beam en Rudy “The Main Man” Glover.
· Gag Reel (02:39) De welbekende bloopers.
· Line-O-Rama (07:26) Verschillede ad-lip scenes uit de film.
· Rescue Mission (05:14) Een featurette over de hoofdpersoon uit de film, de meest rare scene uit de film en de stunts.
· Prom Night> (06:37) Een kijkje op de sex-pact die de dames uit de film hebben gemaakt.
· The History of Sex with Ike Barinholtz
(02:06) Acteurs nemen een kijkje op de geschiedenis van seks op de wereld.
· John Cena’s Prom Survival Kit for Parents (02:35) John Cena pakt een aantal dingen die nodig zijn voor zijn professionele tas met goodies voor Blockers.
· Chug! Chug! Chug! (03:20) Een kijkje op de scne waarin Joh Cena bier in zijn achterwerk laat gieten.
· Puke-A-Palooza (02:02) Een kijkje op de kotsscenes uit de film.
· Audiocommentaar: van cast en crew.

Blockers is een film vol extreem platte onderbroekenlol, dat hier stiekem soms best grappig is. De film zit vol met Amerikaanse clichés, waarbij we alles al talloze keren hebben gezien en vaak ook vele malen leuker dan hier. Dit zal deels te maken met een onervaren regisseuse, die toch genoeg kennis heeft van het script schrijven om hier toch eigenhandig wat aan te doen. Toch kunnen we niets anders dan constateren dat John Cena eindelijk een keertje grappig is in een film. Niet hoogstaand overigens, maar het zorgt er wel voor dat Blockers een leuke film is die je zo weer vergeten bent, maar ideaal is als je een keer niets beters heb te doen en behoefte hebt om je verstand lekker op nul te zetten. Verder is Blockers effectief in zijn humor en dat is natuurlijk essentieel voor een komedie.

Met dank aan Triple P Entertainment en Universal Pictures Home Entertainment voor het recensie-exemplaar.

26 oktober, 2018

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5bcdb9f402c02_selected-products" products="9200000092658375,9200000092658369" name="Bol.com" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek