Boulevard

Informatie

RegieDito Montiel
Jaartal2015
Releasedatum03-11-2015
Speelduur88 minuten
DistributeurParadiso Filmed Entertainment
CastRobin Williams, Kathy Baker, Bob Odenkirk, J. Karen Thomas

Nolan Mack is een man die het allemaal heeft. Hij heeft een lieve vrouw, een goede baan bij een bank en een mooi huis. Toch is er een grote afstand tussen Nolan en zijn vrouw ontstaan, waardoor het koppel in een sleur terecht is gekomen. Tot op de dag dat de zachtaardige Nolan de onstuimige Leo ontmoet. Na hun eerste ontmoeting begint Nolan gevoelens voor de jonge Leo te krijgen, iets dat hij kosten wat het kost stil probeert te houden. Na een reeks ontmoetingen met Leo dringt Nolan steeds dieper in het trieste leven van Leo door. Iets dat problematisch voor zijn baan en zijn lange huwelijk dreigt te worden.

Op 11 augustus 2014 maakte acteur Robin Williams een einde aan zijn leven. Iets dat de hele filmwereld direct op zijn kop zette. Boulevard is één van de laatste films die Williams maakte en helaas is het direct één van de meest saaie en slechtste films uit de prachtige carrière van deze prima acteur. Met wereldprestaties in films als Dead Poets Society en Good Will Hunting bewees Williams dat hij bij de grote der Aarde hoorde. Aan Williams zijde zien we Roberto Aguire de rol van Leo vertolken, iets dat deze nu nog tweederangs acteur niet eens zo slecht doet. Aguire speelde tot nu toe alleen nog maar in vrij niets zeggende films waarbij de film Struck By Lightning zijn bekendste is. Buiten dit feit om zien we direct dat de cast meer dan hun best doen en aan de acteerprestaties ligt het dan ook niet.

Het probleem ligt hem in het tergend trage en oninteressante verhaal. Hoewel de film krap anderhalf uur duurt, heb je na een half uur al het gevoel dat de film veel langer bezig is. We zien Nolan worstelen en om de één of andere onverklaarbare reden keert hij op zijn dagelijkse route naar huis zijn auto om, om naar de dames van lichte zeden te kijken. Hierbij rijdt Nolan de tippelende Leo bijna aan en zachtaardig als Nolan is draait hij zijn raam open om te vragen of alles goed met hem is. Leo vraagt om een ritje en Nolan neemt het besluit om Leo mee te nemen naar een motel. Eenmaal in het motel aangekomen betaald Nolan hem om samen te zijn. Geen seks, geen aanrakingen, alleen praten en kijken. Dit leidt uiteindelijk naar helemaal niets, want Nolan verzeilt daarna weer in zijn dagelijkse sleur en dan slaat de verveling pas echt toe.

Naar mate de film in een tergend langzaam tempo voort kabbelt merk je dat de sleur goed in beeld wordt gebracht. Sterker nog, de film zelf wordt een sleur en vervelend om naar te kijken. Nolan koopt een mobiele telefoon voor Leo en zit avonden lang op een berichtje te wachten die hij natuurlijk niet krijgt. Ook worden er totaal onnodige plotjes aangehaald die totaal niets toevoegen aan het verhaal. Zo staat er een grote promotie te wachten op Nolan, maar dit komt het verhaal eigenlijk nergens ten goede. Ook de relatie tussen Nolan en collega en vriend Winston slaat helemaal nergens op. Hoewel Winston vermoedt dat er iets mis is met Nolan, komt dit helemaal nergens uit de verf. Het einde van de film verloopt dan ook zeer voorspelbaar en uiteindelijk zal je blij zijn dat deze film voorbij is. Als je hem al niet na een kleine twintig minuten hebt afgezet.

Extra’s: De dvd bevat geen extra’s en normaal gesproken was dit ook absoluut overbodig geweest. Omdat dit één van de allerlaatste films is die uitkomt op dvd en Blu-ray was een ode aan Robin Williams wel op zijn plaats geweest.

Boulevard is een tergend trage en saaie film geworden waarin Robin Williams wel ijzersterk acteert. Tussen alle saaiheden door vervalt de film gelukkig niet in homoseksuele escapades, maar blijft de spanning wel voelbaar waardoor de makers alles aan je eigen fantasie overlaten. Ook het camerawerk zit prima in elkaar en door deze positieve dingen zal je aan het einde van de rit met een vreemd gevoel achterblijven. Totaal onnodige gebeurtenissen, plotjes en bijfiguren die compleet niets toevoegen aan het geheel zullen snel op de zenuwen gaan werken en het is nog maar de vraag of de doorsnee kijker de hele film zullen uitzitten. Het blijft dan ook bijzonder jammer dat een wereldacteur als Robin Williams zijn carrière beëindigd met deze draak van een film.

Met dank aan Paradiso Filmed Entertainment en Remain In Light voor het recensie-exemplaar.

7 december, 2015

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek