De Emoji Film 4K

Informatie

RegieTony Leondis
Jaartal2017
Releasedatum13-12-2017
Speelduur91 minuten
DistributeurSony Pictures Home Entertainment
CastT.J. Miller, James Corden en Sofía Vergara

Diep in een berichtenprogramma in je telefoon ligt de bruisende stad Textopolis. In deze stad wonen de emoji’s die hun lot vervullen met hun gelaatsuitdrukking. Elke emoji ken maar een gelaatsuitdrukking, behalve Gene. Gene is een emoji die zonder filter werd geboren. Doordat het filter ontbreekt kan Gene alle gelaatsuitdrukkingen imiteren die hij maar wil, dit tot grote ergenis van Smiler. Smiler is het hoofd van Textopolis en hij zou niks liever willen dan Gene te laten wissen door het antivirusprogramma. Hierop slaat Gene op de vlucht en samen met zijn vrienden Hi-5 en de beruchte codekraker Jailbreak gaat hij langs alle apps van de telefoon om zo de code te vinden die hem kan repareren.

De Emoji Film staat sinds de release bekend als een van de slechtste films van 2017. Toch kunnen we dit na het zien van de film meteen bestempelen als onzin. De kleurrijke film, waarbij de stemmen worden ingesproken door onder andere T.J. Miller, Anna Faris, Patrick Stewart en Christina Aguilera, mag dan misschien niet barsten van de originaliteit, maar zo slecht als dat bepaalde media ons willen doen geloven is de film gewoon niet. Wel moet gezegd dat er bij de Nederlands nagesynchroniseerde een extra irritatiepuntje bij de film komt kijken. Deze komt in de vorm van Hi-5, die hier op zwaar irritante wijze wordt ingesproken door een hyperactieve Jandino Asporaat. Toch zal dit de kleine kijkertjes een zorg zijn. Zij zullen zich kostelijk vermaken met deze film en zich naar alle waarschijnlijkheid totaal niet irriteren aan de factoren waar het volwassen publiek ongetwijfeld een stuk zwaarder aan tilt. Het is dan ook een goeie tip voor de ouders om de film open in te gaan en te beseffen dat deze voor vermaak biedt voor de jongere doelgroep.

Waar je echter niet onderuit komt is dat de film een doorlopende reclame is voor bijvoorbeeld Facebook, Candy Crush en nog vele andere apps. Dit hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn, iets dat in het verleden al eens bewezen is met films als Wreck-It Ralph en natuurlijk het mateloos populaire The Lego Movie. Het probleem zit hem dan ook in het feit dat deze film het er allemaal iets te dik bovenop legt. Natuurlijk is het logisch dat als de emoji’s door de telefoon heen zwalken ze langs diverse apps komen, maar dat ze daarna zeer lang in apps als Candy Crush blijven hangen voelt toch wel verdacht veel aan als een licht dwangmatige sluikreclame. Toch zal je als kijker met regelmaat in de lach schieten. Zo valt er flink wat te lachen als Gene door Hi-5 en Jailbreak uit het Candy Crush veldje gered moet worden en is het hilarisch als Hi-5 het maar niet kan laten om het snoepjesland bijna leeg te roven.

Tegenover de punten van kritiek staan dan ook genoeg grappige momenten. Zo is de eerste ontmoeting tussen Gene en Jailbreak bijzonder leuk uitgewerkt en direct een van de leukste momenten uit de film. Dit soort dingen maken dat je zeker niet van een mislukking mag spreken. Wel is het aan te raden om niet al te kritisch naar de film te kijken en je niet al teveel aantrekken van de vernietigende kritiek die de film kreeg. Je zal merken dat je dan best anderhalf uur vermaakt kan worden. Met deze speelduur duurt de film dan ook nergens te lang, want continu is er genoeg te zien en gebeurt er uiteindelijk voldoende om vermaak te blijven bieden. In 4K komt de film met zijn kraakheldere animatie daarnaast goed tot zijn recht en zal het zeker voor jongeren onder ons zeker een lust voor het oog zijn.

Extra’s: Mede door de toevoeging van de Blu-ray uitgave aan deze release is er overall het nodige aan bonusmateriaal te vinden.
Puppy! An Original Hotel Transylvania Short (05:00): Ter ere van Hotel Transylvania 3, die in 2018 zijn release gaat krijgen een korte film waarin Denis een puppy krijgt, maar geen gewone puppy natuurlijk.
Jailbreak Decoded: The Untold Story (01:56) Een kort simpel geannimeerd filmpje dat meer achtergrond informatie geeft over de emoji Jailbreak.
“Good Vibrations” Dance Along (02:38) Kijk naar een aantal kinderen die dansen op de muziek van de film.
Gimmie a Hand! Guess the Emoji Game (05:37) Aan de hand van aanwijzingen en visuele clues proberen een aantal kinderen te raden om welke emoji’s het gaat.
Express Yourself: Meet the Cast (06:45) Een aantal interviews met de stemmencast.
Sweet App-etite: Make your Own Candy Crush Saga Cake (06:24) Een kort filmpje over hoe je een heerlijke taart kan bakken.
Girls Can Code! (05:40) Anna Faris focust op een stuk dat zich concentreert op een aantal vrouwelijke computer programmateurs.
Choreographing Emoji with Matt Steffanina (03:33) Zoemt in op het maken van de scene van de Just Dance app.
Creating the World Inside Your Phone (04:38) Een kijkje in de complexe digitale wereld die de filmmakers moesten maken voor deze film.
Bringing Emojis to Life (03:22) Een discussie tussen de filmakers over het creeren van de karakters in de film.
How to Draw Poop (03:35) Een kort filmpje over hoe je zelf het karakter Poop digitaal kan tekenen.
How to Draw Gene (03:17) Een kort filmpje over hoe je zelf het karakter Gene digitaal kan tekenen.
“Good Vibrations” Lyric Video (03:49) Zing zelf mee met de karaoke versie van Good Vibrations.
Audio Commentary: Audiocommentaar van cast en crew.
Previews: Een aantal trailers van films die Sony uit gaat brengen.

De Emoji Film is zeker niet zo slecht als men wil doen geloven. Buiten het feit om dat de film als een lange reclame voor bepaalde telefoon apps aanvoelt en het verhaal wellicht niet al te best is uitgewerkt, weet de film vooral het jongere publiek prima te vermaken. Voor het volwassen kijker is het zeker aan te raden om de kritische bril in de koker laat zitten, want zodra je dat doet merk je al snel dat de film met zijn speelduur van krap anderhalf uur, toch zeker een vorm van humoristisch vermaak weet te bieden. Toch is De Emoji Film niet bepaald een van de toppers van 2017, dat staat als een paal boven water, maar de film afserveren als slechtste film van dit jaar is zwaar overdreven. Voor een middagje komisch vermaak met de kinderen is De Emoji Film dan ook prima aan te bevelen.

Met dank aan Sony Pictures Home Entertainment en Weber Shandwick voor het recensie-exemplaar.

8 december, 2017

Beoordeling

Film
Extra
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a1fcdeca2074_selected-products" products="9200000081623877,9200000081623875,9200000081623883" name="The Emoji Movie" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek