Dokter Tinus – seizoen 6

Informatie

RegieMarc Willard, Pollo de Pimentel, Ruud Schuurman en Bob Wilbers
Jaartal2017
Releasedatum12-12-2017
Speelduur504 minuten
DistributeurJust Bridge Entertainment
CastThom Hoffman, Tygo Gernandt, Rik Hoogendoorn, Margreet Blanken, Georgine Verbaan en Kim-Lian van der Meij

De ex-vaatchirurg dokter Tinus heeft eindelijk Wourkum verlaten en zijn praktijk ingeruild voor een baan bij het stedelijk ziekenhuis. Dit tot grote ontzetting van de dorpsbewoners van Wourkum. Zij missen Tinus zo erg dat ze meermaals besluiten om een tripje naar de grote stad te maken voor medisch advies van Tinus. Eerlijk als Tinus altijd is, mist hij zijn ex-patienten natuurlijk ook en komt daar openlijk voor uit. Dit is voor Tinus uiteindelijk de reden om weer terug te keren naar Wourkem om daar zijn praktijk weer op te pakken. Ondertussen probeert Tinus onder druk van tante Martha weer plaats te maken voor een nieuwe vrouw in zijn leven, maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt.

Op 21 augustus 2012 kwam SBS6 met een bewerking van de Britse serie Doc Martin. Doc Martin is nooit uitgezonden op de Nederlandse televisie en dat maakte de weg vrij voor een frisse kennismaking met een Nederlandse bewerking. Het bleek een groot succes, want Dokter Tinus is een ware hit die zo’n miljoen kijkers per aflevering trekt. Het zag er even naar uit dat het vijfde seizoen dan ook het laatste seizoen uit de reeks zou worden, maar het succes van Dokter Tinus blijkt nog steeds zo groot dat er uiteindelijk besloten werd om toch nog een zesde seizoen te maken over de plattelandsdokter. Helaas gaat de serie vanaf nu wel door zonder Jennifer Hoffman, die vijf seizoenen de rol van Tinus geliefde en moeder van zijn kind Lisa de Graaf vertolkte. Met onder andere dit feitje onder de arm biedt alles weer genoeg stof om tot een hilarisch zesde seizoen te komen, met alle gekke fratsen en situaties die dat met zich mee brengt.

Of het nu de opname van een oorlogsfilm, de jacht op een stroper of dansen met een dwerg is, niets is te gek in dit zesde seizoen van Dokter Tinus. De fans van de serie krijgen niet alleen eindelijk te zien dat Lisa niet terug keert na een dramatisch vertrek met Harrie naar Spanje, ook zien we hoe de relatie tussen Kim en Gijs verloopt en hoe Bert een schip met dubbeltjes ziet binnenkomen. Het zijn vragen die kijkers flink bezig wisten te houden het vijfde seizoen. In dit nieuwe seizoen is de praktijk van Tinus ondertussen overgenomen door dokter Santing. Zij blijkt helaas niet zo’n beste dokter te zijn en schrijft voor werkelijk ieder kwaaltje vitaminepillen voor. Het zorgt ervoor dat Tinus terugkeert naar Wourkum. Daar begeleidt hij ook zijn tante Martha, die herstellende is van tbc. Natuurlijk moet Martha niets weten van de betuttelingen van Tinus, wat gelijk weer goed is voor een aantal komische momenten.

Maar niet alleen Tinus krijgt het zwaar te voortduren. Ook agent Ken krijgt het voor zijn kiezen als een brommerrijder Wourkum onveilig maakt. Hij heeft zijn handen al vol aan Jantien die zwanger probeert te raken en al snel wordt het Ken allemaal een beetje teveel. Aan Tinus heeft hij ook niets, want die is alleen maar bezig met het ontmaskeren van de wanpraktijken van dokter Santing. Het moge duidelijk zijn dat dit zesde seizoen er een als vanouds is en de makers er met vlag en wimpel in zijn geslaagd om de serie het waardige vervolg te geven dat de serie na vijf seizoenen verdiende. De laatste aflevering van dit zesde seizoen doet zelfs vermoeden dat er een zevende seizoen gaat komen, iets waar bij het publiceren van deze recensie overigens nog helemaal niets over bekend is. Wel is het een gegeven feit dat Dokter Tinus helemaal terug is!

Extra’s: De dvd-box bevat, naast de 12 afleveringen die netjes over drie schijven staan verdeeld, geen bonusmateriaal.

Dokter Tinus – seizoen 6 is een waardige opvolger op het op het eerste gezicht laatste vijfde seizoen van de serie. Het is jammer dat we het dit keer moeten stellen zonder de diensten van Jennifer Hoffman, maar de draad wordt prima opgepakt. Uiteindelijk blijkt dit zesde seizoen een van de leukste uit de reeks te zijn geworden. Geen onderwerp of zaak is te gek in Wourkum en dat brengt de meest hilarische situaties met zich mee. Er valt dus weer genoeg te genieten, dus het is niet zo vreemd dat de serie nog steeds week na week om en nabij de miljoen kijkers weet te trekken. Voor de echte liefhebbers zal deze dvd-box dan ook een must zijn om aan de collectie toe te voegen. Of er een zevende seizoen gaat komen is nog niet bekend, maar als de kwaliteit gewaarborgd blijft dan reizen we graag nog een paar keer met de dokter af richting Wourkum.

Met dank aan Just Bridge Entertainment voor het recensie-exemplaar.

 

20 januari, 2018

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5a5893fa2702e_selected-products" products="9200000083399400,9200000064174309,9200000049821771,9200000031237333,9200000019245062,1002004013014034,9200000081576529" name="Dokter Tinus" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek