Escape Plan: The Extractors

Informatie

RegieJohn Herzfeld
Jaartal2019
Releasedatum19-7-2019
Speelduur97 minuten
DistributeurDutch FilmWorks
CastSylvester Stallone, Dave Bautista, 50 Cent, Jin Zhang, Harry Shum Jr. en Devon Sawa

Daya Zhang is de dochter van een machtige zakenman. Ze wordt ontvoerd en op het eerste gezicht lijkt het erop dat het een standaard ontvoering is, waar de daders alleen maar uit zijn op een som losgeld. Als Ray Breslin en zijn team op deze zaak stuiten, komen ze erachter dat de dader niet zomaar iemand is, maar de zoon van Lester Clarke. Als Lester Clarke jr. ook nog eens de geliefde van Ray ontvoerd, besluiten hij en zijn team over te gaan tot een reddingsmissie. Ze belanden in een gevangeniscomplex genaamd Devil’s Station, dat een van de meest gevaarlijke en complexe gevangenissen ter wereld blijkt te zijn. 

In 2013 sloeg het hart van menig actieliefhebber over toen men hoorde dat er een film uitkwam met Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger genaamd Escape Plan. De film bood erg veel vermaak, waarbij de twee legendarische spierbundels de handen ineen sloegen. Vorig jaar kwam het vervolg Escape Plan 2: Hades uit en direct werd gepretendeerd dat Stallone de hoofdrol zou vertolken. Aangezien Schwarzenegger ontbrak werd Dave Bautista aan de cast toegevoegd. Helaas stelde dit vervolg enorm teleur. Niet alleen omdat de film zowel weinig tot geen vermaak bevatte als een verhaal had van een zeer bedenkelijk niveau, maar ook nog eens omdat Stallone misschien krap aan twintig minuten meespeelde in de film.

Het derde deel in de reeks werd al snel aangekondigd, maar na het zien van het tweede deel kon deel drie eigenlijk alleen maar tegen vallen. Of de makers zouden enorm goed moeten sleutelen aan het hele concept. Waarschijnlijk zal men dan ook niet staan te trappelen om dit derde deel te gaan bekijken. Echter blijkt deze film een stuk beter uit de verf te komen dan zijn voorganger. Al moet je zeker ook niet het niveau van het eerste deel verwachten.

Dit keer speelt Stallone weer de hoofdrol en dat is meteen goed merkbaar. Hoewel hij de laatste tijd veel films maakt van een bedenkelijk niveau, kan zijn aanwezigheid een film zeker ook naar een hoger niveau tillen. Escape Plan: The Extractors bevat dit keer een redelijk verhaal dat ook nog eens wordt voorzien van veel actie, waar je als kijker gelukkig dan ook niet erg lang op hoeft te wachten. Daya wordt ontvoerd en al snel komt Ray in beeld, die direct contact opneemt met Trent DeRosa (Dave Bautista). Het duurt een kleine vijfentwintig minuten voordat je volledig in de actie van de film wordt meegezogen. Hierbij worden ellenlange stompzinnige dialogen achterwege gelaten. En dat is prettig, want die zouden een film als deze geen goed doen.

De Aziatische cast is zeer bedreven in de kunst van martial arts en zorgen voor keiharde en sierlijke actie, waar het Stallone en Bautista zijn die voor de brute kracht en keiharde ouderwetse lompe actie zorgen. Voor Ray is de wegtikkende tijd natuurlijk zijn vijand, want hij wil naast dat hij Daya moet bevrijden, natuurlijk zijn eigen geliefde zo snel mogelijk bevrijden uit de handen van zijn vijand. Natuurlijk gaat dit gepaard met de nodige voorspelbaarheden en vooral een clichématig verloop van het verhaal, maar dit mag de pret niet drukken.

Extra’s: Helaas is er geen bonusmateriaal te bespeuren op de Blu-ray-uitgave.

Escape Plan: The Extractors is een stuk vermakelijker dan zijn voorganger, waarin Sylvester Stallone gelukkig weer de hoofdrol op zich heeft genomen. De actie laat niet lang op zich wachten en barst na een kleine vijfentwintig minuten in alle hevigheid los. Verwacht hierbij overigens geen hoogwaardig verhaal, maar gewoon een lekkere ouderwetse knok- en schietfilm, waarbij de Aziatische acteurs voor de sierlijke martial arts zorgen en Stallone en Bautista voor de lompe keiharde actie. Escape Plan: The Extractors is een film met een hoge amusementswaarde, van begin tot het eind.  Na het tweede deel is dit vervolg dan ook een stap vooruit en is een eventueel vervolg iets om naar uit te kijken. 

Met dank aan Dutch FilmWorks voor het recensie-exemplaar.

16 juli, 2019

Beoordeling

Film
Eindcijfer

Bol.com

[bol_product_links block_id="bol_5d32e3890d71c_selected-products" products="9200000101472463,9200000101472437,9200000086946634,9200000086946638,9200000021978201,9200000021978170" name="escape plan 3" sub_id="" link_color="003399" subtitle_color="000000" pricetype_color="000000" price_color="CC3300" deliverytime_color="009900" background_color="FFFFFF" border_color="D2D2D2" width="250" cols="1" show_bol_logo="0" show_price="1" show_rating="1" show_deliverytime="1" link_target="1" image_size="1" admin_preview="1"]

Trailer

Auteursinformatie: Michel van Beek